С тиквеници срещу империализма

Евролидерството в производство на тикви се дължи на световното лидерство в корупцията

4452

Марионетното правителство на Орешарски ще бъде запомнено с големите протести срещу едни големи некадърници, но най-вече срещу най-лакомия от тях, преял с отмъкнати чужди фирми, обществени поръчки и власт. Някак си в неговата сянка остават хора, които по нищо не му отстъпват — нито по некадърност, нито по лакомия, нито по ищах за кражба на обществени ресурси. След като вече имаме правителство Борисов III, тъпотата не прави впечатление на никого, тя отдавна се е превърнала в норма за министрите и министър-председателите. Та, в онова правителство на Орешарски за министър на земеделието бе назначен някакъв си „учѐн“ Димитър Греков, който е специалист по бубарство. Като всеки български учен и този беше много ниска класа, но най-важното, което ни донесе този министър беше неговия комичен зам.-министър Явор Гечев, шеф на младежката БСП. Този индивидуум се отличава с простотата на чугуна, интелект на амеба, но с апетит като на гуруто Пеефски. Избраното поприще за Гечев не е случайно, понеже на книга бил някакъв земеделец ли, животновъд ли, и хоп зам.-министър на земеделието и храните. Непогрешимата чугунена логика изстрелва „младия“ неук комунист на високия пост, откъдето той започва да твори що може.

България — световен лидер в производството

Европейски производство на тикви за 2016 г. Източник: Евростат; Снимки: Интернет
Европейско производство на тикви и кратуни за 2016 г. Източник: Евростат; Снимка: Интернет

Повечето хора си мислят, че България е една изостанала държава, неелектрифицирана, без водопровод и канализация в малките населени места, без транспортна инфраструктура, населена с диваци, които още не са открили пастата за зъби. Тази представа е абсолютно превратна, защото България е най-малкото евролидер в производството на кратуни и тикви. Доказателство за тази престижна позиция на родината сред големите световни сили е класацията на ЕС по производство на тикви за 2016 г. Видно от фигурата, лидер (с много голяма преднина) се оказва България с 133 хил. т., второто място е за Испания с незначителните 97 хил. т. и т.н. Източникът на тази информация е Евростат, т.е. не може да има никакви съмнения в данните. Ех, това не са „продадени“ количества, а „вероятно произведени“, но все пак първият в класацията сме ние. Производството ни през минали години се оказва около 25 хил. т. годишно, но с идването на власт на корифеите в тиквопроизводството, вече сме ушесторили резултатите си и сега сме 1-ви в Европа. Тоест, управляват ни най-големите тиквеници на света. Та това са 22 кг тикви на човек годишно, а при Испания са само 2 кг, за Франция няма дори килограм и половина.

Историята тръгна от глупавата надбавка „прослужено време“. Работодателите и най-вече Божидар Данев, не можаха да скрият гордостта си от успехите на родината. Заключението му беше, че няма как да не се използват прогресивни инструменти в мотивацията на трудещите се, в държавата с най-много тикви на глава от населението. Не мога да си изкривя душата и да не кажа, че това е една прекрасна емблема на ГЕРБ и нейния лидер, наричан в кафявите медии (много отдавна, още преди да завземе за 1-в път властта) „Боко Тиквата“ и др. т.

Прозаичната истина е другаде

Право на отговор: Десислава Танева за тиквите и тиквениците; Автор: еМисия България; Видео: BiT, 13.11.2017 г.
Право на отговор: Десислава Танева за тиквите и тиквениците; Автор: еМисия България; Видео: BiT, 13.11.2017 г.

Запленени от магията на тиквеното правителство и неговите успехи, пропуснахме истината. Радостен от тази подигравка в студиото на Сашо Диков по BiT се появи Мирослав Найденов, министър на земеделието в Борисов I. Той ловко обвини Десислава Танева, министър на земеделието в Борисов II, че била раздавала безумна субсидия от над 230 лв. / дка. за тиквопроизводство. В края на м. август т. г. г-жа Танева роди близначета, а 3 мес. по-късно Найденов се добра до телевизионно студио и я нападна безскрупулно. Това напомня мощната му атака срещу Калина Илиева, която беше в 8-мия месец, когато Найденов я уволни, защото си беше вършила работата (написала на ОЛАФ колко е крадлив).
Целият ажиотаж обаче предизвика Десислава Танева, която в правото си на отговор разясни ситуацията и изплува името на истинския виновник. Оказва се, че това е онзи тлъст животновъд от марионетките на Пеефски.

На 31 юли 2014 г. Явор Гечев изпратил до Европейската комисия нотификация, че във връзка с Регламента от 2013 г., в схемата за обвързаното плащане за плодове и зеленчуци се включват тиквите. Този чудесен вид плодов зеленчук направо е лого за този представител на чугунената комунистическа партия. В студиото на „Просто Диков“ стана ясно, че семената за тикви се били свършили, когато е трябвало да се сеят, т.е. някой е знаел предварително за голямата печалба (фермер свидетелства в студиото, че разходите са само 100 лв. / дка.).

Тоя врат не е от зарзават

Десислава Танева: Моят подпис спря изплащането на високите субсидии за тикви; Автор: Просто Диков; Видео: BiT, 19.11.2017 г.
Десислава Танева: Моят подпис спря изплащането на високите субсидии за тикви; Автор: Просто Диков; Видео: BiT, 19.11.2017 г.

Няма нормален човек, който да вярва в честността на Гечев и неговата отдалеченост от тиквопроизводството. Със сигурност възтлъстият комунистически представител е натопил мазната си човка и е смукнал някой друг милион от европейските пари.
След като се оказа, че Десислава Танева реално е спряла произвола при тиквите (даже го е свела до нула), медиите изгубиха интерес от новината. Къде-къде щеше да е по-интересно да е замесен Боко Тиквата, но се оказа замесен някой от многобройните слуги в свитата на Пеефски.
Бойко може и да е лош, но Орешарски е трижди по-лош, същото важи и за Станишев. При чугуните оставки нямаше, „не даваха на вълците“ откровено корумпирани министри. Самият им премиер беше дълбоко корумпиран и раздаваше на жена си (Моника Йосифова) милиони от обществени поръчки. Въпреки разкритията за тези измами и Аферата Хохегер, никой от Станишевото семейство не пострада. Дори нямаше проучване за необяснимото му забогатяване. Комунистите в тандем с ДПС са много по-опасни и крадливи.

Бележка на редактора (27.11.2017 г.): В неделя (26.11.) в предаването „Просто Диков“ по BiT Явор Гечев опроверга Десислава Танева. Възможно е информацията в настоящия материал да не е вярна. Интервюто с Явор Гечев може да гледате тук.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here