Желяз държава

Смешната българска съдебна система имитира правосъдие

7601

На Велика събота бе задържан Желяз Андреев, 29 год., от Добрич, който като служител в кол център на американска компания е нарушил наложеното от САЩ ембарго на Сирия. Задържането е по искане на прокуратурата в Маями, Флорида, САЩ. Иска се екстрадиция на българина, за да бъде съден в САЩ. Вчера Окръжен съд Добрич пусна Желяз от ареста и му наложи най-леката мярка за неотклонение — подписка. За днес са организирани протести пред съдебните палати в София и Добрич, с което започва режисираната кампания, чиято цел е да възпрепятства раздаването на правосъдие. България е страната на чудесата и много престъпници се укриват тук, защото правосъдието е евтино, лесноподкупно, некадърно и безотговорно. Може да питате Брендо, който беше осъден дори в Румъния (освен това има присъда в Италия), но корумпираните и тъпи български съдии го пуснаха на свобода и сега никой вече не може да го намери. Картината може да бъде допълнена от Людмил Стойков и Марио Николов, чиито съучастници бяха осъдени в Швейцария и Германия и дори излежаха 10-год. си присъди, а тук делото още не може да приключи (никога няма да свърши, защото става дума за присвоени милиони евро, от които са се отклонили необходимите суми за съдиите).
Трябва да се уточни, че Добричкият окръжен съд засега е разгледал мярката за неотклонение, а не екстрадирането по същество, но нямам съмнение какво ще реши безумният български съд. Преди 5-6 год. имаше аналогичен случай с една българка, продавала нелегално лекарства по Интернет (Гергана Червенкова), екстрадирането й беше осуетено от българския съд1 с решаващата подкрепа на истинския виновник, който финансира и обществено недоволство. Второто нещо, което трябва да уточня: искането е за екстрадиране, а не директно за затваряне, т.е. това се прави за протичането на нормален съдебен процес. Процедурата на САЩ по обезпечаване на съдебните процеси е различна в зависимост от различните държави, но тъй като България оглавява шортлистата на некоректните, корумпираните и страни с върховенство на мафията, а не на правото, българските граждани трябва да бъдат екстрадирани там, т.е. провеждането на процесуално-следствени действия на територията ни трябва да се прави само в крайна нужда.

Бягството на Червенкова от правосъдието

От края на 2012 г. до средата на 2013 г. се точеше сагата „недадената Гергана Червенкова“, бяха организирани протести, от шоуто на Слави активно се включиха в скриването на обвиняем от правосъдието.
В случая са обвинени 10 души, разделени в 3 групи: (1) собственикът на аптеки — фармацевтът Питър Джеймс Рицио, 59 год., 2 от аптеките са в Пенсилвания, а 1 в Ню Джърси; неговата оперативна магистър-фармацевтка Лена Ашър, 45 год., известна и като Лена Контанг (има китайски произход и разрешителното за практикуване като фармацевт е издадено на това име); (2) трима лекари, издавали рецепти без преглед на пациентите: Джон Николас Бърлинг, 61 год., Робърт П. Имбернино, 79 год., Едмунд С. Каплан, 50 год.; (3) уебсайт администратори: Тимъти Кеар, 50 год., Кристофър Райли, 64 год., Адам Ризолия, 26 год., Гергана Червенкова, 35 год., Пол Гризкиевич, 26 год.
През 3 уебсайта (MottoNetwork, PGW Management и EuroMedOnline) са се поръчвали контролирани лекарства2, които се изписват от лекар по специална процедура. Въпросните лекарства съдържат психотропни или упойващи съставки и са забранени за употреба, освен по строго лекарско предписание. Отнася се за лекарствата с търговски наименования Fioricet и Ultram, както и лекарства, съдържащи субстанцията Butalbital. Поръчката ставала единствено по Интернет, като формално вместо медицински преглед купувачът попълвал анкета за физическото си състояние. Тъй като това се оказало трудно за някои от потребителите, за да не стане грешка в голяма част от анкетите „верният отговор“ е бил попълнен по подразбиране. На базата на попълнените въпросници 3-мата лекари издавали рецепта, а Лена Ашер изпращала от аптеките собственост на Рицио, лекарствата по пощата, чрез FedEx, USPS3 или друг куриер на купувачите. Петимата администратори се грижили за информацията в електронните магазини (вкл. актуализацията й), получаването на плащанията от клиентите, потвърждаването на поръчките за изпълнение и съответно разплащанията с 3-мата лекари и аптеките. Агент под прикритие на DEA4 на 20.4.2012 и на 29.5.2012 г. си е закупил на 2 пъти лекарство5 с контролираната субстанция Butalbital от Гергана Червенкова. Обвиненията на прокуратурата в Манхатън (Ню Йорк) към десетимата са: конспирация с наркотици, разпространение на наркотици, заговор за и неправомерно разпространение на лекарства, конспирация (заговор) с отдалечен достъп, конспирация (заговор) за пране на пари. Обвиняемите са получили общо $13 млн.
Червенкова е трябвало да отиде в САЩ, за да бъде разследвана, но воят в България осуети този процес по постигане на справедливост. Започнаха цирковете с малките Нора и Борко, които щели да бъдат лишени от майка, нищо че майка им всъщност е разпространявала наркотици по Интернет и е прала парите от тази дейност. На кого всъщност му пука за жертвите на Червенкова?! Нищо че същата безскрупулно е прибирала щедри комисионни, за да трови други деца, майки и бащи. Случаят се представи като Апокалипсис, а всъщност Червенкова е трябвало да се яви пред американското правосъдие — най-справедливото на Света. Никак не се шегувам, трудно е да се намери по-справедлива съдебна система от тази на САЩ.
Знаете ли какво стана с останалите 9 обвиняеми? Ами всички с изключение на Контанг се признават за виновни и са осъдени веднага. Осмината, пледирали виновен са осъдени на различни глоби (свързани с печалбата им от дейността) и на пробация6. Най-сурово е наказан Рицио с доживотно отнемане на разрешителното, 2-год. пробация и глоба от $400 хил. Неговият случай заслужава по-голямо внимание: той има дете (Карл), пострадало в училищен мач през 2003 г., което е парализирано и не може да се обслужва само. Баща му изцяло е поел грижите за него, наложило се е преустройство на къщата им, за да стане тя достъпна за Карл. С този факт Рицио обяснява немарливостта си при контролирането на аптеките, но не иска снизхождение, а поема отговорността за липсата на контрол в собствените му аптеки. Фрапираща разлика с българката, която се опитва да се възползва и от най-малкото, отново без всякакви скрупули, но това е традиционната българска хитрост, дребнавост и използвачество.

Зловещите образи зад Червенкова

Помните ли най-крадливото правителство на всички времена? Вече не знаете кое то? Говоря за онова на Саксгобурготски, но след това Станишев го изпревари, а сега вече Бойко ги задмина и двамата, взети заедно. По времето на НДСВ имаше едни адски крадливи и некадърни юпита, които докараха една купчина международни измамници в България, за да прикриват собствените им кражби. Част от тях останаха и след това, при Станишев крадливото джудже Василев беше още министър, но Велчев вече не беше, но онези стояха, стоят и сега без нито един министър, т.е. продължават с мошеничествата и без „високо покровителство“. Те приватизираха Балканфарма и докараха неизвестната Актавис. Един от нейните изпълнителни директори, абсолютен подхвърквач с фалшива биография, стои зад Червенкова. Кристиян Сверисон се представя за ексслужител на Glaxo (независимо дали от варианта — Welcome или SmithKline), но оттам не го познават — не фигурирал в списъците на служителите, само не успели да проверят портиерите и чистачите, та ако е бил някакъв служител на нордическия Глаксо такъв ще да е бил.
Гергана Червенкова е била служител на „БГ глобал сървисиз“ ЕООД с управител Георги Златков, който също е подставено лице. Едноличният собственик на капитала е Берг груп Лимитид, регистрирана на Британските Вирджински острови. На 1-ви октомври 2012 г. (около 2 месеца преди акцията на DEA) Берг груп регистрира нова офшорна компания Алмув Лимитид с директор Гергана Червенкова. Компанията така и не започва дейност и в края на м. януари 2014 г. започва закриването й (нотификация на 04.2. и публикация за закриване на 20.5.2014 г.). Очевидно собственикът на фирмата-работодател на Гергана е бил много доволен от услугите и въпреки че тя нямала никакви права във фирмата е назначена за офшорен директор на нова фирма, за нови подвизи. Алмув не стартира, заради случая с екстрадирането, но това се подминава от малоумните български активисти, които с изплезени езици защитават Гергана, тази майка юнашка.
За всеки нормален човек е ясно, че обвиненията на американската прокуратура са 100% основателни. Останалите 4-ма администратори (за каквато е посочена и Гергана в обвинението) си признават директно, само хитрият български селянин започва игра с публиката, но това минава само в България, в САЩ щеше да бъде осъдена. За Гергана бяха организирани протести и медийно отразяване от богатото задкулисие, няма нищо спонтанно в това — всичко е било платено. Някои редактори знаят откъде идва сигнала, други директно са прибрали някой лев и се разхождаха с фланелки „Не даваме Гергана“. Само пропуснали да напишат на тениските колко са взели, за да не дадат. В пристъп на „благородство“ Гергана тръбеше, че няма да съди родината си в Страсбург, въпреки неколкомесечния арест. В плъховете няма благородство, има само тарикатлък — не иска да активира американското правосъдие, защото му се намира на една ръка разстояние.

Хитър Желяз и хитрушани другари

Лена Контанг е осъдена от съдия Наоми Райс Бакуалд на 3 год. затвор (ефективно) и $2.5 млн. глоба. Тя обжалва, Апелативният съд в състав: Джерърд Е. Линч, Сюзън Л. Карни и Алвин К. Хелерщайн7, напълно потвърждава присъдата на долната инстанция.
Казусът с Желяз и неговите другари изцяло прилича на случая с Червенкова. Пак се правят на нечули, невидели, неразбрали: били работили за американска фирма с управители Али Каби, 40 год., Араш Каби, 43 год., и сестра им Марджан Каби, 34 год. Всеки, дори нискоинтелигентен, ще разпознае в тези арабски произход само по имената. Ето и останалите обвиняеми: Адиб Зено, Ризк Али, Амар Ал Мунажед, Желяз Андреев, Михаела Ненова, Любка Христова, Искрен Георгиев, Иван Сергиев. Българските хитреци заявяват, че никой официално не бил им казал за ембаргото със Сирия, не бил ги запознавал с клиентите и др. тъпотии. Американските служби са прихванали имейли, в които се твърди, че тези резервни части не могат да се експедират от САЩ, а само от София или Дубай. Вероятно българските мошеници са си обяснили тази невъзможност за експедиране с неспособността и ниските интелектуални възможности на американците и затова са експедирали ембарговите стоки от по-интелигентни отправни страни. Представяте ли си как звучи оправданието на шофьор на ТИР, който не знаел за наркотиците под кабината му и обвинява за това шефовете си Али и Араш, които не го били уведомили? Нелепо! Като цялата история с Желяз и режисираните протести. Забелязва се същата загриженост както за Гергана Червенкова, същото инспирирано обществено недоволство и сериозното медийно покритие. Пак седи някой отзад и той е много голям. Задействаха се Главният прокурор и премиерът. От самолет се вижда дебелашкото поведение и на двамата — приличат на двама идиоти, излезли от нелепо шоу за хора с отрицателен IQ. В САЩ Али, Араш и Марджан са си признали и са осъдени, в България отново имаме ни чул, ни видял. За съжаление това е моралният облик на България. Да си внушаваме и учим поколенията след нас, че сме най-интелигентния народ, само по себе си е абсурдно, но да ни е необходим постоянен инструктаж за всяко елементарно действие като работници или служители, е дваж по-абсурдно. Не били официално уведомени за сирийското ембарго, сигурен съм, че официално не са ги били уведомявали и за датите и за празниците, но това не им е пречило да си вършат работата, респ. почиват. Ноторните факти не се доказват и не е необходим инструктаж, а грам интелигентност и етика. Не са за чудо нито върховете в областта на корупцията, нито низините в областта на морала. Няма да се учудя, ако зад тази акция стои Пеефски, тъй като в нея се включиха Цацаров и Борисов, а те могат да слугуват само нему. Най-успелият български бизнесмен много обича нарушаване на ембарго, къде с контрабанда на цигари, къде с контрабанда на авиочасти.

Когато най-корумпираният и непрофесионален съд на света, с най-тъпите, неуки и неподготвени съдии се „извисява“ над най-нормалния, честен и справедлив съд — този на САЩ, има нещо гнило. САЩ не бива да премахват визите за българи. В никакъв случай! Оттук могат да се снабдят само с мошеници.

България е желязна държава! С желязно правосъдие, железен главпрокурор и премиер. И с Желяз.

Бележки

  1. Искането за екстрадиция беше оттеглено от американското посолство по настояване на Н. Пр. Марси Райс (посланик), за да не се създават антиамерикански настроения в съюзническа държава.
  2. Да се разбира като „лекарства, съдържащи контролирани субстанции“.
  3. Пощенската служба на САЩ.
  4. Drug Enforcement Administration — Управление за борба с наркотиците на САЩ.
  5. Всяка пратка е съдържала по 120 таблетки.
  6. В случая съдът ги осъжда на стандартен надзор.
  7. Много често на български език надставката -stein в имената се превежда и -стийн, но по-старото и утвърдено е от немски език -щайн.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here