Путинова България

Наместникът на Путин в България — Румен Радев, безцеремонно застана на страната на патрона си срещу НАТО и ЕС във връзка с ударите в Сирия

9368

България има всички шансове да стане първия член на ЕС, влязъл в Евразийския съюз на Путин при президентството на Румен Радев. Проведеният на 18.4.2018 г. КСНС1 имаше за цел Радев да покаже верноподаничество към господаря си — Путин. Напълно безсмислено съвещание по въпрос, по който България няма пряко отношение. Никой от НАТО не иска нищо от нас, дори позиция по темата, но тъй като президентът няма много лостове за влияние върху вътрешната ни политика, той за щяло и нещяло свиква КСНС. Така се стигна до поредния глупав сбор, на който екслетецът се опита да се докара пред господаря на Кремъл. Държавният глава на Троянския кон на Русия в ЕС се опита да включи безумни текстове в обща декларация на КСНС от типа: „ударите в Сирия покачват риска от ескалация на напрежението в региона“ и „ударите са извършени без санкция на Съвета за сигурност на ООН2“. Това е 1:1 позицията на Москва, но Румен Радев никак не се притеснява от това, напротив — гордее се. Любимата дъвка на Москва и президент Радев — СС отдавна се е обезсмислил. Обезсмисли го същата тази Москва. Асад без въобще да се затормозява със становището на някакъв СС, спокойно изстрелваше ракети с химическо оръжие, дори срещу собствения си народ и знаеше, че никакъв ООН няма нищо да му направи, защото Русия го покровителства. Любовта на Путин и Асад към отровите не е от вчера и те без колебание прибягват до химическо оръжие независимо от обекта на неговото прилагане (в случая със Скрипал целта беше единична, но „на война, като на война“ — всички средства са позволени и колатералните жертви са съпътстваща част на бойните действия).
Всеки опит на СС да наложи справедливо наказание за използване на забранено химическо оръжие, щеше да срещне ветото на Русия, ерго, напълно безсмислено действие. Затова и коалицията САЩ – Франция – Великобритания след консултации с най-авторитетните страни си позволиха хирургически удар върху сирийския сатрап. Наистина е нужна промяна в ООН, а минималната, която трябва да се направи е в СС и по-скоро в неговите постоянни членове3. Поради залязването на Русия и Китай, най-справедливо ще е да бъдат заменени от Германия и Япония. На досегашните 2 залязващи ПСС липсваше нормалност, а при Германия и Япония това е гарантирано. Ако се запазва числеността и състава на постоянните членки на СС, то правото на абсолютно еднолично вето трябва да бъде заменено с минимум 3 страни от ПСС.

Румен Радев е абсолютно начинаещ в политиката, за да не кажа нещо по-лошо, и би трябвало да взема под внимание абсолютната невъзможност на СС на ООН да вземе каквото и да било справедливо решение, поради участието на Русия в него. Следователно, поставянето на такива условия пред съюзниците, има за цел да помогне на идиотската позиция на Русия. Точно това е сторил слугата на Путин, по съвместителство президент на Троянския кон на Русия в ЕС.

Остро се противопостави на президентските хитрости Цветан Цветанов, който за втори път прави добро впечатление. При цялата корумпираност, глупост и непрофесионализъм на този герой, не мога да отрека, че след като искаше да бъдат изгонени руски разузнавачи от България, сега за втори път заслужава адмирации за точната оценка на руменрадевото несръчно пробутване на проруски декларации. Радев отвърна смело, по военному, но и с неразбирането, в което обвини Цветанов. Акцент в изказването на путиновия слуга са следните 2 изречения:

  1. неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете
  2. най-лесният начин да окарикатурим европейската идея — това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават.

Редакторът на сайта вярва, че образованието е панацея, с което не съм изцяло съгласен, но това не му пречи той да си го повтаря при всеки удобен случай. Сега и Румен Радев повтаря някакви банални истини, но не виждам той самият как се вписва в обучението, защото очевидно е слабообразован, логиката твърде често му убягва, а някои от действията му са доста неумели. Абсолютно съм съгласен с частта за окарикатуряването, но тази мисъл се отнася трижди по-силно за самия Радев отколкото за Цветанов. Полуграмотни военни, които единствено вярват в Русия и обичат всичко руско, слуги на Путин, които оставят обикновените хора да мизерстват, но всячески осигуряват модерни оръжия и самолети — за тях няма нищо по-важно от въоръжението и въоръжаването — точно такава карикатура е самият Радев.

Поведението на смешния български президент подсказва, че и той като Бойко Борисов — не знае къде се намира. Позволява си оценки, които никак не отговарят на умственото, образователното и интелектуалното му ниво. Този президент е поредният срам за България и най-хубавото, което може да направи е да се махне, защото не искаме да бъдем Путинова България.

Бележки

  1. Консултативен съвет за национална сигурност при Президента.
  2. По-надолу съкращаван като СС.
  3. Съкращавани по-надолу ПСС. Понастоящем те са 5: САЩ, Великобритания, Франция, Русия и Китай.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here