Русия е свалила полет MH17 на малайзийските авиолинии

Официалното разследване на Холандия и Австралия доказва вината на Русия в безпрецендентното сваляне на пътнически самолет

3155

След 4-год. разследване, по предложение на холандския външен министър Стеф Блок, правителството на страната е взело решение официално да обвини Русия в свалянето на редовен полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур на Малайзия Еърлайнс (официалното съобщение от страницата на холандското правителство — тук).
Решението е взето в петък на 25.5.2018 г. (катастрофата стана на 17.7.2014 г.). Руският ракетен комплекс Бук е собственост на 53-та зенитна ракетна дивизия, базирана в гр. Курск. Загинали са 298 души, като най-голямата част са граждани на Австралия. Затова холандското и австралийското правителство вземат решение официално да обвинят Русия в престъплението.

В събота (26.5.2018 г.) емблематичната говорителката на руското Външно министерство (Мария Захарова) съобщи, че в окончателния доклад на Холандския съвет за сигурност1 тотално са игнорирани изпратените от Русия материали. Руското нахалство е пословично, а това на Захарова е още по-голямо. Руската информация е изцяло фабрикувана и има за цел да изпързаля разследването в непродуктивна посока (като го накара да използва лъжливи данни и да губи време да доказва тяхното фабрикуване от руските власти). Още на 14.11.2014 г. руската държавна телевизия публикува фалшиви снимки, които Матушката изпрати на официалните разследващи органи като „доказателства“. Подробности могат да се прочетат от разследващата група Белингкат.

В петък (25.5.2018 г.) Белингкат публикува информация за командващия офицер, който по всяка вероятност е бил ген. Олег Иванников, който работи за ГРУ2. Този прекрасен руснак е издал заповедта за свалянето на самолета.

Любимата на всички истина излезе наяве. Тя отдавна го беше сторила, но все пак трябваше време, за да бъде потвърдена. Русия ще отрича, както е отричала за ГуЛаг, както и за охолния живот на тъпите си генерални секретари на КПСС и много други. Чукането с обувка от трибуната на ООН3 не те прави по-убедителен, а само издава селската и измамна природа.

Бележки

  1. На тази структура официално е делегирано разследването на случая. Информация в Уикипедия.
  2. Главно разузнавателно управление – централен орган на руското военното разузнаване, подробности в Уикипедия.
  3. Намек за недоказана ситуация с Никита Сергеевич Хрушчов. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here