Самохвалството като метод за лечение

Борисов обяви за извършени от него чудеса в здравеопазването, които останали неоценени от целевата група

10939

В стил „Путин“ Бойко Борисов заяви: «Докторите ни добри, парите, които даваме –  добри, апаратурата – най-добрата и накрая – пациентът да каже, че не е доволен». Това знаменателно проникновение най-големият премиер в Галактиката направи от университетската болница „Св. Георги“ в гр. Пловдив, след традиционното „откриване на апарат за кръвно налягане“. България си остава най-бедната и изостанала държава независимо от премиера-слънце, управляващата партия и другите крадци от коалицията. Извънредно тесният ти мироглед не позволява да видиш какво здравеопазване имат другите страни и как се управлява то, но тук мат’рялът е такъв – некадърници, слабообразовани, неграмотни, крадливи, тъпи и др. чиновници, които са завладели цялата държавна администрация. По-тъп екип в Министерство на здравеопазването България не познава от избухването на демокрацията насам. Министър – чиновник-мижитурка, който цял живот е нагласявал някакви числа, но е абсолютно бездарен да създаде нещо. Главният му заместник е Черната вдовица, чието ухапване е смъртоносно (справка проф. Камен Плочев, който макар и да победи в полето на финансите Жени Начева, която се води финансистка без диплома, най-вероятно ще си отиде, за да ни остави паяците и др. инсекти да „обгрижват“ здравеопазването). Друг заместник от крадливите кадри на СДС, който де факто е най-компетентен, но с компетентността на санитарка. Бойко Пенков ялово се е въртял в множество правителства без нищо реално свършено зад гърба си. Последната заместничка може със същия успех да се назначи за шеф в космическите изследвания. Руската жилка на Светлана Йорданова е съчетана с всеруска некомпетентност и безхаберие. Точно с подобен екип в министерство на здравеопазването Бойко Борисов има претенции за някакви успехи там, но Спасителят от Банкя пропуска:

  • масовото напускане на България от лекарите и медицинския персонал
  • финансирането в здравеопазването почти 100% се извършва на базата на здравноосигурителни вноски, които сами внасяме, а изявленията, че Спасителят „ги дава“ свидетелстват за празноглавата му същност
  • медицинската статистика сочи лидерство в отрицателните показатели (смъртност, детска смъртност и др. т.) и обратното в положителните (средна продължителност на живота и т.н.). Голяма част от демографската статистика на България е лоша много от преди Бойко Борисов, но неговото 10-год. управление само влоши нещата (няма подобрение, напротив има влошаване по редица медицински показатели).

Трябва да отчета 2 големи постижения на Бойко Борисов в здравеопазването:

  1. Назначаването на най-добрия министър евър – Ана-Мария Борисова, но той така и не разбра това, защото я уволни докато тя даваше пресконференция със Симеон Дянков (в правителството Борисов I всички министри са имали предварително подписани оставки, а Спасителят е попълвал само датата)
  2. Назначаването на най-честния шеф на Здравната каса – проф. Камен Плочев, който след победата си над Онаниев и Черната вдовица, влезе в болница и все още се лекува. Неговото завръщане начело на Касата е невероятно, тъй като Главния й секретар (Десислава Гайдарова) се върна на старата си работа в Министерски съвет (точно тя беше дясната ръка на Плочев и го подкрепяше през цялото време). В Закона за здравното осигуряване има чл.19, ал.4, т.4, който позволява предсрочното освобождаване на управителя на НЗОК, ако не може да изпълнява задълженията си повече от 3 мес., а в края на този месец те ще се навършат.

Обърканият Спасител от Банкя толкова много глупости извърши в здравеопазването, че възгордяването му точно в тази област е безумно, не че има област, в която е разумно, но здравеопазването е еманация на провалената му политика. Повече за това е дал колегата в материал от края на миналата година.

Бележка на редактора: Вчера (30.5.2018 г.) стана ясно, че проф. Камен Плочев е написал писмо, с което иска освобождаването си. Коментарът е писан на 29.5.2018 г., след изцепката на Бойко Борисов в болница „Св. Георги“ на 28.5.2018 г.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here