България няма място в Шенген

Подновиха се яловите призиви на европарламента за приемане на България и Румъния в Шенген

14808

Гузният български експремиер с розова ориентация има няколко инициативи в Европейския парламент за приемане на България в Шенген. За да не е съвсем нагла измамата се пришива и Румъния, която е много по-достойна за приемане. Крадливият Станишев, комуто спряха всички еврофондове, се опитва с някакви безумни инициативи да се направи на значим. Може България или пък политиците й да имат интерес от приемането на страната в Шенгенското пространство, но настоящите членове със сигурност нямат. Причината е проста – грандкорупцията в България, която като октопод е оплела цялата държавна машина. Не че някога сме се славели като страна без корупция (или както казват в тъпите реклами „свободна от“ корупция), но когато една партия или пък лидер се позадържи толкова много на власт, колкото се е задържал Борисов, задължително блатото става по-дълбоко, по-голямо и по-гъсто.

От своя страна, настоящият премиер пък си затваря очите за Станишев и неговата Моника, които окрадоха държавата докато розовият премиер беше на власт. В правителството Борисов I, лидерът отправяше много закани към Станишев и Гаргамел, а сега напълно ги забрави. Това не се дължи само на полета на времето, но и на едно негласно съдружие в присвояването на обществени средства. Точно това е илюстрация на т. нар. „Закон на омертата“.

Наистина Европарламентът призова Европейския съвет да приеме България и Румъния с 439 гласа „за“, 157 „против“ при 80 „въздържали се“ (прессъобщение тук), но това за щастие е пожелателно, защото допускането на ултракорумпирани държави като България ще разбие системата. Брендо ще може съвсем спокойно да получава информация за всички движения в Шенгенската зона, а българските служби ще извадят на тезгяха и тази информация за продан. Глупавите призиви на Борисов за приемане в Шенгенското пространство при положение, че бил „изпълнил всички критерии“ за приемане, ще си останат в сферата на нескопосания пиар. За такива мошеници се въведе понятието „технически критерии“, защото те са необходими, но недостатъчни условия. За замазване на очите имаше една идея за приемане „по въздух“ на България и Румъния, тъй като контролът по летищата бил на чутовно равнище и това евентуално щяло да възпре от вето Франция и Холандия. Тази идея никак не допадна на 2-те държави, а и Германия не я прегърна горещо, но за сметка на това Летище София веднага се намеси – пропусна цял самолет без проверка. Два месеца по-късно няма информация за причините за събитието. Наказаха чистачката, че не е проявила достатъчно усърдие при спирането на пътниците с парцала. И така никой не може да разбере дали това е случайно или закономерно явление. Своеволното напускане на постовете от граничните полицаи може и да си е закономерно явление, случвало се многократно до появата на бдителен пътник, който направи тревожното съобщение в социалните мрежи.

За разлика от България, където корупцията се вихри с пълна пара, Румъния има значителни успехи в борбата с това явление. Националната дирекция „Антикорупция“, под ръководството на Лаура Кьовеши, е дала на съд и вече има влезли в сила стотици присъди срещу множество министри (вкл. премиери), държавни и общински служители, кметове и магистрати. У нас количеството осъдени такива е НУЛА. Затова Румъния може и да има основание за присъединяване, но България категорично ще навреди на системата Шенген. Тук ще бъде отворен МОЛ Шенген, в който българските тайни служби и явни кретени ще продават информация на престъпници, групировки, политици и др. мафиотски образувания.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here