Дяволската Ангелкова

Управлението на ГЕРБ и Обединени патриоти създава канцерогенна среда със засилваща се чумавост

14273

Преди повече от година Валери Симеонов публично съобщи една обществена тайна: концесиите за плажовете са дадени на братя Маргини, Маджо, ВИС-аджии (вж. Медиапул, „Валери Симеонов: Маджо, Радо Слънцето, Маргините клатят държавата чрез туризма“, 17.7.2017 г.), повтори го и в края на миналата година (вж. Медиапул, „Валери Симеонов бесен на ГЕРБ и ДПС, че „пак ни извъртяха“, 20.12.2017). Спасителят от Банкя и неговата дясна ръка за връзка с криминалния свят, дяволският министър с ангелково име, се направиха на неразбиращи. Те не знаели кой е крайният собственик на фирмите-мюрета, с които са сключени концесионните договори за българските плажове. Политиката в областта на вътрешната сигурност на милиционерската хунта се изразява в това да подарява държавните плажове на мутрите с идеята да им осигурява приходи и да ги държи мирни. Макар и сътворена от милиционерски мозък подобна политика може да изглежда добра от гледна точка на „борбата с престъпността“, но от гледна точка на туризма е тотален провал. Във ваканционните обекти се разхождат някакви мускулести примати със златни ланци, които с ръмжене и юмруци регулират туристопотока. Предоставяните от тях услуги, разбира се, са на примитивно равнище, така характерно за тяхната същност. Но така ще бъде, няма пълно щастие: удържането на криминалния контингент става с някакви жертви. В конкретния случай това е приоритетният за България отрасъл – туризма.
Когато такива идиоти се занимават с този бизнес, лошите резултати няма да закъснеят и ще започне едно вайкане – защо туристите избягват България или пък я посещават само най-ниския клас, с финансовите възможности на социалните помощи в западните страни. Който не вярва може да види как велик град като Неапол е затънал в боклуци, защото там сметосъбирането, сметоизвозването и рециклирането се извършва няколко десетилетия от Камората. Привидно отпадъците изглеждат една фасулска дейност, на примависта тяхното управление може да бъде поверено и на не много образовани извършители, но годините доказаха, че тяхната интелигентност е напълно достатъчна, за да може да превърнат една елементарна дейност в грандиозен нерешим проблем.

Професионализмът на аматьорите

Спасителят от Банкя, като всеки уважаващ себе си хвалипръцко, потвърди готовността си отново да обстрелва с гранатомет Чакъра, след съдебното решение от Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ). Такъв идиот рядко се ражда, но за сметка на това се потвърди неговата твърдоглавост и чудовищна неспособност за самоусъвършенстване, развитие, образоване. На 06.11.2012 г. ЕСПЧ се произнесе по случая „Димов и др. срещу България“. Естествено, присъдата е осъдителна, защото е използвана непропорционална сила. Срещу един-единствен човек (Тодор Димов – Чакъра) се използва гранатомет. Обстрелва се малка вила около гр. Харманли, по заповед на Главния секретар на МВР през 2003 г. (Бойко Методиевич). Официалната версия за смъртта на Чакъра е самовзривяване с граната. При положение, че сам Методиевич е наредил обстрелване с гранатомет, кончината на издирвания престъпник със същия боеприпас е много съмнителна, но нейсе. Не това е най-важното: сам човек срещу цялото МВР, ведно с Армията (милицията няма гранатомети и Методиевич вика на помощ военно поделение – информация в e-vestnik тук). Значи срещу сам човек (Чакъра) са били изправени около 120 хил. души (армия и милиция) и решението на командващия операцията (Бойко Методиевич) е обстрелване с РПГ1. Цяла Пловдивска област още е благодарна на Бойко, че не е употребил водородна бомба, за да „залови“ Чакъра. След решението на ЕСПЧ Методиевич потвърди „и сега да съм в същата ситуация – пак ще наредя обстрел с РПГ“, което е свидетелство за тоталното малоумие на командващия.
Давам този пример, за да илюстрирам некадърността на българските управляващи. От такива премиери не може да очаквате някакви нормални решения или въобще нормално управление. Министърът на туризма е същата идиотка, като самия й шеф. Може да се хвалят както си поискат, но няма магаре, което да може да полети.

Отровно хвалипръцкане

На 25.4.2018 г. Димитър Бойчев (ГЕРБ), Ивелина Василева (ГЕРБ) и още четирима депутати (всичките от ГЕРБ) задават въпрос на министъра на туризма относно достъпността на плажовете за инвалидни колички (вкл. възможността за достигането до водата) (въпросът тук). На 18.5.2018 г. в парламентарния контрол Николина Ангелкова отговаря: «По силата на тези допълнителни споразумения, които влизат в сила през летния сезон тази година, на 44 морски плажа следва да бъдат монтирани подходи и преместваеми пътеки, които да гарантират достъпа и придвижването по плажните ивици на хората с увреждания… Министерството активно се ангажира, видно от предприетите действия още през миналата година, да осигури достъпна среда на територията на морските плажове…» (стенограмата на отговора тук).
Новината на деня се оказа достъпността на българските плажове за хора в инвалидни колички, за които щяло да има път направо до шамандурите. Медийното раздухване на тази чутовна загриженост за българските инвалиди беше страхотно, „44-те плажа“, „инвалидите на плаж / море“ бяха част от гвоздеите не в антрефилетата, а в мащабни фийчъри. По ирония на съдбата по-малко от 2 седмици по-късно (на 01.6.) майките на деца-инвалиди обявиха стачка, на която никой не обърна абсолютно никакво внимание до намесата на Сашо Диков с един култов „пиратски“ репортаж (Евродиков, ТВ Евроком, 22.6.2018 г. от 4’50”).

Достъпната за инвалиди плажна среда се оказва една грандиозна лъжа, като много други на това управление, а и въобще на български управляващи (акцентирам върху ГЕРБ, защото задържаха властта прекалено дълго и техните безобразия са най-много като абсолютна стойност). Днес Методиевич се грижеше за източването на някакъв мазут от потънал преди 100 год. кораб (ако гледате репортаж от събитието, ще откриете, че Методиевич се самоназовава „експерт“2 по въпросите на водолазенето). Упоритостта на Методиевич да избягва хората в неравностойно положение е достойна за този милиционерски пън – безчувствен, безпардонен, безмилостен.

Великолепната работа на Цеца Алексова

 

Проблемен репортаж на "Здравей, България" относно достъпността на българските плажове за инвалидни колички; Автор: Цеца Алексова; Нова телевизия, 22.8.2018 г.
Проблемен репортаж на „Здравей, България“ относно достъпността на българските плажове за инвалидни колички; Автор: Цеца Алексова; Нова телевизия, 22.8.2018 г.

Регионалният кореспондент за област Бургас на Нова телевизия, Цеца Алексова направи великолепен проблемен репортаж. Браво, Цеце! Чудесната работа на някои български журналисти дава искрица надежда (напоследък впечатление направи и едно младо момиче – виж тук).
Вчера (22.8.2018 г.) по „Здравей, България!“ бе излъчен репортаж на Цеца Алексова за едно момиченце на 16 год. (Виолета) в инвалидна количка и нейната майка (Красимира Димитрова). Ето какво сподели детето: «имах надежди, че ще мога да плувам в морето, защото е много чисто… но след това се разочаровах, като разбрах, че няма достъп просто… да, тъжно ми беше, че бях до морето и не можах да вляза…». Горкото дете! То миличкото е повярвало на медиите, че вече има 44 плажа, които са достъпни за него. В неговия живот нерад, то е дръзнало да помечтае за малко радост, която му е била осигурена от някакви корумпирани чичковци и лелки. Та то е гледало телевизия и си е помислило за „чистичкото“3 море, в което и то може да влезе, напук на инвалидната количка и напук на всичко. Сигурно е молило майка си да я заведе и тя да види морето, за да се потопи за мъничко в него. В репортажа се споменават за 3 нощувки на майката и дъщерята, което предполага, че семейството не разполага с достатъчно средства, за да си позволи една пълноценна почивка, но все пак, за да зарадва поне мъничко рожбата си, е успяла да намери някакви мижави пари… за 3 нощувки. В линка от скрийншота може да видите покрусата на едно 16-год. момиченце, повярвало че и за него може да има мъничко радост в тази скапана държава с корумпирани туристически министри и премиери. В два от трите дни престой, майката е търсила плажа за детето си – обикаляла, разпитвала, но единственият резултат е бил свиване на рамене от спасители, управители и др. интелектуалци, част от армията на мутрите-концесионери. Към неоткриваемите знаци за „приятелска към инвалидите зона“ трябва да се сложи информационна табела: „надежда всяка тука оставете, вие, що пристъпвате тук“. Даже това трябваше да е мотото на българското европредседателство и въобще на България под милиционерското управление.

Методиевич и Ангелкова трябва да бъдат изпратени по спешност в най-мръсния и отвратителен затвор, който напълно ще отговаря на тяхната душевност, защото чумавите лъжи, които разпръскват отравят и най-невинните и изтормозени дечица4. Гаврата с тях и техните майки е повече от смъртоносен грях. Позор за фалшивата им набожност и за тях самите!

Бележки

  1. Ръчен противотанков гранатомет. В Българската армия още са на въоръжение РПГ-7, съветско производство. Вероятно такова е използвано срещу Чакъра. Както личи от името му, оръжието е противотанково, а не противочакърово или противопехотно.
  2. Не споделям виждането на автора. Изказването на премиера е двусмислено, т.е. не е задължително да включва себе си в групата на експертите; изречението може да бъде разбрано като съвместно решение на премиера, от една страна, заедно с експерти-водолази, от друга. Все пак като драматургия звучи по-добре. {б.ред.}
  3. Непрестанно се появяват по телевизията някакви държавни прислужници, които лъжат, че водата била чиста и нямало никакви проблеми. При мазутния разлив в Созопол, пак изскочиха тези изроди и започнаха отново с лъжите за „чистата черноморска вода“, която направо била полезна за пиене.
  4. Случаят с Виолета Димитрова е напълно достатъчен, за жестоко наказание на Методиевич, Ангелкова и др. корумпета от властта.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here