Заварчикът падна, на ред е пожарникарят

Шведският премиер изгуби вота на доверие в парламента и е принуден да подаде оставка

24193

В края на българското европредседателство се проведе среща на върха в Брюксел1, на която за пръв път присъства италианския премиер Джузепе Конте (54 год.) и като новобранец не могъл да се ориентира много в процедурите на ЕС. Конте изразил своя протест с „аз съм професор по право“, но веднага му отговориха двама премиери с най-престижните професии: 1-вият е Бойко Борисов (59 год.) с „аз съм бил пожарникар, но така не се преговаря“, 2-рият е шведският премиер (Стефан Льовен, 61 год.), който се похвалил, че навремето бил заварчик, но също не е съгласен с начина, по който Италия поднася тезите си. Тази шведска солидарност с българската пожарна е поставила в неудобно положение професорите, но какво да се прави – в този прекрасен нов свят простолюдието „винаги има право“ (подробности може да прочетете във в. Гардиън от Дженифър Ранкин, 29.6.2018 г., „Европейските лидери се поздравиха с победа относно емиграцията, детайлите липсват“).
На 09.9.2018 г. се проведоха избори за парламент в Швеция. Управляващата коалиция спечели 144 места, а опозицията 143.
Ето разпределението: социалдемократите на премиера Льовен има 28.3% от гласовете или 100 места (в досегашния парламент имаха 113), лявата партия на Йонас Шьостед имат 8% от гласовете или 28 места (досега 21), зелената партия на Изабела Льовин и Густав Фридолин спечели 4.4% или 16 места (при досегашни 25); умерената партия на Улф Кристерсон има 19.8% или 70 места (досега 84), центристката партия на Ани Льоф – 31 (при досегашни 22), християн-демократите на Ебба Буш Тор с 6.3% и 22 места (досегашни 16), либералната партия на Ян Бьорклунд с 5.5% и 20 места (досега 19).

На 25.9.2018 г. шведският парламент гласува вот на доверие на премиера Стефан Льовен, който бе изгубен с 204 на 142 гласа при трима „въздържали се“ (349 места е общият брой на депутатите, а 175 са необходими за мнозинство). Следователно шведският заварчик бе принуден да подаде оставка, а Швеция остана без заварчик-премиер (повече информация от Джеймс Ротуел във в. Телеграф, 25.9.2018 г., „Шведският премиер подава оставка след загуба на вот на доверие“).

В нещастната България нищо такова не се случи, начело продължава да стои един пожарникар от Банкя. При цялата трагичност на неговата политика, при грандиозната корупция и некадърност на всички управляващи, при ежедневните обири на държавната хазна чрез обществени поръчки за строителство на пътища и саниране, този гламав пожарникар продължава да се кипри в Министерски съвет и лъже, че имало стабилност. Неговите коалиционни партньори, Обединените идиоти също смятат за най-важна стабилността и изкарването на 4-год. мандат, независимо от мнението на плебса. Идиотите дори смятат, че имат някакви успехи в управлението, бъркайки собственото си забогатяване от кражби на обществени средства с някакви постижения.
Като цяло това са едни петоразредни актьори, които правят смешки и услуги на техния господар – президента Пусин. Всичките им пошли изпълнения целят да се забрави забавеното изхвърляне на руски разведки, маскирани като дипломати, от София. Главният идиот твърдеше, че има нужда от „още доказателства“, за да експулсира дипломати, след като това бяха направили около 30 държави (повече информация може да видите тук). Навярно V колона не е имала никакво намерение да гони руските разведки, вече синоним на убийци, от страната ни, защото доказателствата се появиха – ясно е кои са физическите убийци (по Пеефски, който казваше „моите убийци“ без да е убиван), а техният вдъхновител (Владимир Владимирович) беше известен от самото начало. Единият мръсник е полковник от ГРУ, награждаван от друг мръсник с държавен орден. Какво чака банкянската кратуна, за да изгони руските шпиони от България?! Чака заповед от Пусин!

В тази нерадостна страна единствено президентът Румен Радев дава искрица надежда, но трябва да се има предвид, че и той е руска подлога. Неговите предимства са в партийната му еманципация и засега липсващите данни за корупция, каквито бяха характерни за последните двама президенти (агент Гоце и Чехльо). Пожарникарят обаче го прецака с посещението в ООН, където традиционно българската делегация се водеше от президента. Отдавна е известно, че новата американска администрация не иска да има нищо общо с банкянския тиквеник, който се опитва да си издейства покана вече 2-ра година. Накрая финтира Радев и сам се назначи за ръководител на делегацията за Ню Йорк с единствена идея да се подмаже на Доналд Тръмп. По време на някаква нефелна среща срещу наркотиците, организирана от американския президент, пожарникарят разбута тълпата, за да се добере до Тръмп и да се ръкува с него. Веднага след това публикува снимката от този момент с решаващо значение за Галактиката, на която най-ясно се виждаше пожарникарския задник. Кафявите медии (към тях включвам и 3-те национални телевизии) непрекъснато повтаряха, че България била съдомакин на срещата, без да споменат, че съдомакините всъщност са 30 (всички останали също са били такива). Освен бурен смях и презрение, пожарникарят не можа да предизвика нищо друго.

Ех, Льовен, Льовен, защо не взе със себе си пожарникаря от Банкя?!

Бележки

  1. На 29.6.2018 г. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here