Mafia Capitale

Столична мафия присвоява обществени средства не само в Рим, но и в София

0
23194

Коментарът е обновяван и редактиран неколкократно, последно обновяване на 07.10.2018 г.

През м. декември 2014 г. в Италия избухна страхотен корупционен скандал с център Рим. Голяма част от общинската администрация (ведно с тази на регион Лацио1) подадоха оставки (вкл. кмета на Рим – Джовани „Джани“ Алемано). Арестуваха 37 души и в през следващите няколко години бяха внесени обвиненията, делото приключи на 20.7.2017 г. Лидер на групата е Масимо Арминати, известна подземна фигура, която в края на процеса беше осъдена на 20 год. затвор. При опит незаконно да пресече границата с Швейцария Арминати участва в престрелка с граничните полицаи, като губи лявото си око. Сега изглежда много страшно, но това не попречи нито на ареста му, нито на осъждането му. Съдията обаче не откри „столична мафия“ и оправда всичките 46 подсъдими м. юли м. г. по това обвинение. Българската съдебна система е дори по-корумпирана от италианската, затова разкриването на столичната мафия воглаве с Фандъкова и Сталийски също няма да доведе до присъди. Mafia Capitale се е занимавала със строителството на временни убежища за цигани2 и имигранти, което е била много по-изгодна дейност. Един от подсъдимите възкликва „знаете ли колко пари изкарвахме от строенето на тези бараки?! Много повече отколкото от наркотици!“. Навремето Сталийски се е разправял с дрога и проститутки, но и той е поизоставил този бизнес, защото строителството носи много повече, но както при Арминати, така и при Сталийски – трябва да има приятелски настроен кмет, много приятелски. За щастие на българския мафиот – има такъв кмет, независимо от факта, че е кметица. Едни и същи фирми ремонтират София и „си оставят ръцете“ във всяка своя дейност. По-доброто състояние на обекта преди ремонта е основният белег от дейността на тези „обръчи от фирми“ на ГЕРБ, т.е. за обикновените хора е по-добре да не се ремонтира отколкото да се ремонтира по герберски. Само ремонта на НДК изпуснаха заради Боршош, който и началник на лодка да го направиш – ще свие греблата, но вероятно Галчев3 е дал комуто каквото трябва, защото властимащите обявиха един некадърен ремонт за „успешен“. Те правят така тогава и само тогава, когато са получили подкуп. Разместените и трайно замърсени плочки пред двореца дори не успяха да изкарат края на председателството, но тлъстата Павлова се хвалеше наляво и надясно с чудесното съоръжение, станало домакин на толкова важни срещи, щото с тях може да се мери само Ферарския4 събор.

Ремонтът на „графа“

В края на м. септември глупави работници на Вальо Златния (ГеПи груп) раздигнаха оградите между ул. Алабин и пл. Гарибалди. Тогава лъсна абсолютно несъстоятелния ремонт в тази част на ул. „Граф Игнатиев“. То не са некадърно поставени плочки с проблеми в завършващата част на всеки ред, то не са хаотично пльоснати решетки на подови сифони, то не е чудо. Както всички ремонти, изпълнявани от български фирми, и този е изпълнен аматьорски. Няма никаква изненада, защото професионалистите отсъстват напълно из тези географски ширини и цялата работа в цялата държава е на читалищно ниво.
Тук може да се види коментара и снимките на „Спаси София“ във Фейсбук, където съвсем нагледно са маркирани проблемите и може да се види цялата некадърност на ремонтиращите и техните приятелски настроени възложители. Снимките получиха вирусно разпространение и чрез Фейсбук страницата кметицата отговори: «Ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев“ не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обекта. На 29 септември строителната ограда от ул. „Алабин“ е преместена до пл. „Гарибалди“, за да се освободи пространство за свободно пешеходно преминаване, докато се изчаква доставката на специална смес за фугиране покрай релсовия път. В сряда, 3 октомври, строителната ограда, ще бъде възстановена, защото започва фугиране, което се прави с гореща смес». Лъжата на Фандъкова бе опровергана от работниците на ГеПи груп, които незабавно поставиха загражденията още на 2-ри октомври (денят на публикацията от „Спаси София“). Лъжата, освен всичко друго, беше и много глупава, защото излезе, че GP group са премахвали ½ ден оградата, за да може 2 дни да се разхождат пешеходци и след това нов ½ ден им е бил необходим, за да я възстановят отново. Убеден съм, че дори деца не могат да се вържат на толкова глупава лъжа.
Снимки на градинката пред църквата Св. Седмочисленици също допълниха картината за некадърността на кмет и крадливите строители. По добре позната схема на отричане и хвалби протече и това оправдание. Проектантът, някакъв архитект от фирма-член на ГЕРБ обръчите събра журналистите и започна да хвали ремонта около църквата. За да засили драматизацията, той каза, че няма да позволи никаква промяна на проекта му5, защото „името му било изписано“ на всяка плочка. Този галфон наистина вярваше, че името му звучи като Леонардо да Винчи, но никак не съзнаваше, че това се развива единствено в неговата празна глава и е по-скоро свидетелство за мания за величие, а не за професионализъм (пълен запис от бТВ, 04.10.2018 г. и 05.10.2018 г.). Архитектът-подхвърквач сравни плочките пред Св. Седмочисленици с тези пред Ленбаххаус (Lenbachhaus), Мюнхен.

В записите може да видите и нивото на езикова компетентност за архитекта, който се мисли за Леонардо: „това, на което сме стъпали“ и „той няма компетенция“ са свидетелство за непознаването на глаголите от III спрежение, както и образуването на съществителни имена. Това е поредният фанфарон (за други тук).

Добре че ги има „Спаси София“, които отново сравниха двата площада (снимки тук).

Mafia Capitale

Както във всички столици на страни, в които се вихри мафията, така и София има своята столична мафия. Това са едни приближени на управляващите столицата от почти 15 год., тези фирми са собственост на Котараците, Вальо Златния и др. мошеници (не броим подставените лица, защото те са просто мюрета). Не че по времето на Софиянски нямаше мафия, не, имаше (сега даже един от тогавашните босовете днес реве в предаванията на Сашо Диков, че не може да си построи небостъргач в кв. Стрелбище), но тези задминаха синята мафия, защото повече време са на власт, но и по-важното – бюджетът на Столицата е неколкократно по-голям и кражбите от големи вече са грандиозни.
Управляващите мошеници ще излязат и ще заобясняват как са проведени най-честните обществени поръчки във Вселената и ей на – печелят ги все едни и същи. Нищо че точно за GP group Биволъ направи едно от най-хубавите си разследвания (вж. тук, тук, тук и тук), в което много ясно се вижда колко честни са провежданите държавни поръчки с победител ГеПи груп. Ще успокоят глупавото население, че „ще наложат жестоки глоби“ на изпълнителите, а всъщност нито ще санкционират своите хора, нито те ще внесат ефективно глобите, без да споменаваме за непропорционалността на наложените глоби с размера на прибраното възнаграждение. Отколешна българска практика е налаганите глоби на „приятелските фирми“ да имат стимулираща функция за извършване на нарушения, а не възпираща.

Бележки

  1. Рим е административен център на една от 20-те области на Италия, а именно Лацио.
  2. Това е научният термин за тази етническа група, противно на широконалаганото от илитерати „роми“.
  3. Ремонтът на НДК за европредседателството бе извършен от фирма „Галчев инженеринг“. {б.ред.}
  4. По-точно „Фераро-флорентинския“, защото той започва в Базел (Швейцария), но основно се провежда във Ферара (Италия), по-късно поради разразилата се бубонска чумна епидемия впоследствие се мести във Флоренция. {б.ред.}
  5. Обществената поръчка, обявена от Столична община, за проект е проведена съгласно добрата корупционна практика на ГЕРБ. За допълнителна информация може да прочетете разследване на Бивол от м. май 2015 г. тук. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here