80% дебили

Година по-късно тезата на комуниста Иво Христов за дебилното българско население бе доказана социологически

0
23841

Точно една година след малоумното изказване на депутата от БКП др. Иво Христов, тезата му бе доказана от социоагенцията Галъп, която в телефонно интервю сред 800 души, проведено между 27.10. и 02.11., получи 81% одобрение на искането за оставка на Валери Симеонов заради изказването му по отношение на майките на деца с увреждания. Навремето тази категория беше известна като инвалид, но различни малоумници решиха, че това е обидно и трябва да бъде заменено от „човек / лица с увреждания“. Когато в публичното пространство с езика боравят малоумници винаги се получават проблеми, в случая езикови. По-благоприятно отношение към тази група хора не може да има. Думата инвалид идва у нас през френски език, но оригиналът е на латински – invalidus, което означава „не силен1“. Тоест, хората, които не са силни колкото останалите се наричат инвалиди. Увреждането, само по себе си, носи негативен контекст, но тъй като няма толкова широка употреба в исторически план, на някои малоумници им се струва по-приемлива. Животът ме е научил, че на необразовани и глупави хора, няма как да се обясняват естествени неща за хората с интелигентност средна и над средната. Не виждам смисъл и да го правя. Затова ще се обърна само към тези, които имат някакъв необходим минимум, за да разбират писаното и неписаното слово.

Колегата много подробно е дал информацията за изказването на Валери Симеонов тук. Много ми хареса и неговият извод: туй що не е казал Валери Симеонов – не е казал. Затова съвсем излишно ми се струва да повтарям информацията, прекрасно поднесена от него.
Неприятни са изводите за българския народ, който в огромната си част не разбира родния си език, но това никак не спира отделни негови по-глупави представители проникновено да разсъждават по теми, които са им толкова далечни колкото магарето е отдалечено от космоса.

Медиите на Пеефски съвсем тенденциозно наблягат на думите на вицепремиера, без дори сянка на съмнение в тях. Не мога да повярвам, че журналистите в медиите са толкова тъпи. Да, съгласен съм, че огромното мнозинство са безкрайно професионално и езиково неподготвени, но има една микроскопична част, която може да направи елементарен езиков анализ на словата симеонови и да открие истинския им смисъл. Такъв обаче няма на пазара, което предполага, че подобен анализ влиза в противоречие с генералната линия на Партията. Известно е, че тази генерална линия винаги е успоредна на линията, задавана от колегата Пеефски, който е корпулентен представител на отровителя от Масква.

На този запис от 07.11.2017 г. може да видите червения депутат Иво Христов, който казва „80% от българското население е дебилно“. За тези думи, той беше изтезаван и той неискрено се извини. Ако имате достатъчно нерви да изслушате глупостите на Христов, който хвали Съюза2. Чутовният подвиг на Матушката е производството на пшеница, което се прави от хилядолетия, но щом го прави Съюза – значи е нещо велико. И съвсем правилно съм го разбрал, защото той би се защитил, както го прави всеки недобросъвестен подхвърквач, като задълбае: от страна най-голям вносител на пшеница за десетилетие се е превърнала в най-големия производител на тази култура. Дитирамбите за боеготовността на Съветската армия3 също показват ниското ниво на българския професор-депутат. Сред този тюрлюгювеч от глупотевини, Христов казва гениалното изречение за дебилното българско население. Тук може да видите изследването на Галъп4, което показва, че 81% от българското население наистина е дебилно и иска оставката на Валери Симеонов за неща, които не е казал, а за откровения му лобизъм за Цеко Минев – не се полага наказание, а похвала. С това, по социологически път бе доказана теорията на иначе слабоумния Христов.

Бележки

  1. На български език се употребява „немощен“. {б.ред.}
  2. Има се предвид Русия. {б.ред.}
  3. Има се предвид руската армия. {б.ред.}
  4. С всички резерви към професионализма на тази агенция.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here