Мръсен въздух на мръсни хора

Измамите с чистотата на въздуха са все в полза на престъпното управление на града и държавата

16114

Днес (04.1.2019 г.) в 9 ч. сутринта без малко сайтът Sinoptik.bg показваше 45 като Индекс за замърсяването на въздуха (AQI – Air Quality Index). При кликване върху иконката (i) отдолу се отваря подстраница със заглавие „AQI ни показва какъв въздух дишаме“, където набързо се обясняват стойностите на индекса. Страницата завършва с: „Данните за качеството на въздуха се предоставят от aqicn.org“. Кликът върху хипертекстовата връзка директно ни препраща към страницата с данните за София, България1.

Данни за чистота на въздуха по същото време от „извора“ на информацията; Скрийншот от сайта Aqicn.org; 04.1.2019 г., 8:49 ч.
Данни за чистота на въздуха по същото време от „извора“ на информацията; Скрийншот от сайта Aqicn.org; 04.1.2019 г., 8:49 ч.

В извора на информацията не може да се открият такива стойности, каквито сочи българският уебсайт, собственост на Пеефски (не в прекия смисъл на думата, но като корпус, определящ медийната политика на цялата група в България). Повечето данни са с оценка за „приемливо“ (жълто-оранжев цвят), а не „задоволително“ (зелен цвят).

Видно от скриншота, направен по същото време, имаме крещящо разминаване с „розовите“ данни за чистотата на въздуха в София. Некадърното и корумпирано управление на Фандъкова и ГЕРБ в София докараха до подобен белодробен ад.

Очевидно директивата е да се прикриват тревожните данни за качеството на въздуха в София. Та те си позволяваха такива грандиозни лъжи за плочките, тротоарите, трамваите и т.н., та няма да излъжат за нещо, което е невидимо за очите? Ще лъжат и още как!

Бележки

  1. Разбира се, надолу са изредени Шумен, Плевен, Рожен и др., които очевидно не са София, но все пак се започва с данните за столицата и след това се изреждат останалите данни от датчиците в България.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here