Корумпираният Станишев

Драмите в БСП протичат при пълна амнезия за престъпленията на Станишев като втория най-корумпиран премиер на България

21619

Вчера Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на листата на партията за изборите за Европейски парламент, които ще се състоят на 261 май т.г. Неин опонент беше Сергей Дмитриевич Станишев, бивш премиер на България (м. август 2005 г. – м. юли 2009 г.). Неговата служба като министър-председател с мандата на ДПС във времето на т.нар. Тройна коалиция беше толкова печална, че българските избиратели го изхвърлиха с мощен шут заради корупцията, стегнала в яката си хватка цялото управление. Лично премиерът беше ултракорумпиран и с шепи крадеше от обществените средства чрез своята Моника Йосифова (сега Станишева). Тогава нямаше по-корумпиран премиер от Сергейко в най-новата българска история и народът го помете. Дойде на власт Бойко Методиевич и превърна Сергейко втори във вечната ранглиста по корупция. Гласовете на Националния съвет на БСП се разделили така: 95 за Елена Йончева, 75 за Сергей Станишев и двама за никой. Този вот показва, че броя на корупционерите в БСП също е значителен. Сред най-вдъхновените крепители на Станишев е Свинаря от Пловдив. Като видиш толкова тъп и развален човек, априори трябва да ти е ясно, че верният избор е другият.

Сергейко има някакъв огромен психически проблем с отричане на действителността. За него нещата, които не са се случили пред телевизионна камера или в публичното пространство – не са се случвали никога. Той така упорито и „убедено“ ги отрича, че слаб мозък би му се вързал. Нито разкъсването на розовите прашки на Азер Меликов, нито платените му обратно пари от Хохегер, нито милионите, откраднати от сегашната му жена (тогавашна любовница), за Станишко са истина, макар много добре да помни онова прекрасно бельо, с което е бил Азер и е танцувал за него, и до ден днешен да продължава да харчи онези пари, заграбени от Моника. Тъй като при нито един от тези случаи не е имало камера – значи никой не знае, значи никога не е било. Това е веруюто на Станишко и затова той се държи толкова неадекватно. Пропуска, че в цялата история е Азер, който се е похвалил тук-там със завоеванието си, освен това е бил назначен в борда на Информационно обслужване от самия Станишко, а не притежава качества и за „оператор на метла“. Пропуска и факта, че изпълнителите на неговите желания също не са останали съвсем безмълвни, а има и много други преки и косвени доказателства за престъпната му дейност. Безкрайната наглост на Сергейко се проявява постоянно и сега иска отново да е евродепутат, и не защото няма пари, а защото по този начин ще продължи да осигурява още на крадливата си и възтъпа съпруга. Днес в телевизионен ефир Сергейко заяви, че в БСП имало 2 дефицита – на доверие и на диалог (в обратен ред). Как да имаш доверие в толкова голям рушветчия? А как и за какво да водиш диалози с него?

Числото „2“ фатално преследва бившата компартия – пред нея имаше два пътя: на социалдемокрацията и посткомунистически, който направо казано си е комунистически, но в нови условия. Агентът Гоце има 2 отвратителни гряха – единият, че скри доносническото си минало от целия български народ и стана президент напук на мръснишкото си досие, а вторият, че предложи Сергейко за лидер на БСП, което също не е грях само спрямо собствената му партия, а спрямо всички българи, защото оня окраде всички ни. След избора си, Елена Йончева в студиото на бТВ (120 мин.) заяви, че България имала 2 световно признати политици (тя ги нарече „двама политика“, което говори за слабата й езикова подготовка, въпреки журналистическото й образование) и това били Сергей Станишев и Ирина Бокова. Първият, лидер на ПЕС2, а втората експредседател на ЮНЕСКО3. Точно тези двама политици са най-прочулите се български крадци. Тяхното издигане подсказва за сериозните проблеми при назначаването на дипломатите в ООН, в конкретния случай довели до напускането на САЩ, Израел и замразяване членството на Великобритания, което лишава ЮНЕСКО от около 50% от бюджета, такива „успехи“ не е постигал нито един генерален секретар. За сметка на това придоби апартаменти за милиони в Лондон, Париж и Ню Йорк, а нито един в Масква (подробности тук). Сергейко пък е пример за чудовищните проблеми в ПЕС, където сам лидерът им е корумпиран. Между другото, под „ръководството“ на Сергейко ПЕС е напълно вероятно да изчезне, нещо подобно щеше да стане и с БСП, но Корнелия Нинова успя да спре главоломното падане и й даде нов тласък. Разбира се, неоценима помощ оказа и единственият изпреварил Сергейко по корупция – Бойко Методиевич. Последните новини в тази връзка са президентските избори в Словакия, където на I тур води Зузана Чапутова с около 41%, а втори е кандидатът на ПЕС Марош Шефчович с около 19%. Това са първите стъпки на Зузана в политиката, а Марош е еврокомисар. Предпочитанията на словашкия народ са очевидни и те не са свързани с някакво одобрение към уродливата партия, а с новото, защото се надяват да няма нищо общо със Станишковци и др. мръсници. Няма нужда да казвам, че на II тур ще станем свидетели на поредния резил за ПЕС. Германските социалисти (известни там като социалдемократи) също от велика партия, дали канцлери като Вили Бранд и Хелмут Шмид, са на път да се превърнат в извънпарламентарна. С това не искам да повишавам значението на толкова незначителен човечец като Сергейко, но неговата некадърност със сигурност се явява катализатор на печалните процеси в лявото.
Лидерът на ЕНП4 Жозеф Дол също е дълбоко комична фигура, която също е евродепутат, но не е цел на настоящия коментар и затова няма да се занимавам с неговата несъстоятелност, макар и да не е по-малкa от Станишковата. Въобще не съществува никакво правило лидерът на европейска партия да е в европарламента, но тогава пък ще лъсне цялата несъстоятелност на поста, та затова се натискат толкова много (изборите за Европейски парламент са пропорционални и там се промъкват всякакви отвратителни личности).

Корнелия Нинова се опитва да измъкне БСП от блатото, а спечели ли тя – печели цял народ, защото ще ни освободи от сатаната Методиевич. Основната битка на Корнелия е срещу корупцията, чието олицетворение е Спасителя от Банкя5. Как да го направи, когато в собствените й редици, че чак пък кандидат за водач на листата, е вторият по корумпираност? Така Корнелия няма шанс. Да го каже на глас – не иска или я е страх, защото ще разцепи партията и само ще предизвика гнева на политически коректните: (1) защото покрай Сергейко „закусваха“ не един-двама червени разбойници, които сега са се кротнали, но осветяването им ще предизвика ексцесии; (2) публичното признаване на упорито отричания факт също крие потенциал да донесе големи негативи. Единственият, който може да помогне на Корнелия и на БСП, е самият Сергейко, но той никак не е интелигентен, а пък е жаден за пари и власт. Благородство у него не може да бъде открито, затова и спасението е единствено в честността. Ако Корнелия иска да изобличава корупцията, то трябва да го направи като започне от собствената си партия. Априори електоралният капацитет на левицата не е достатъчен да пребори управляващите вече 10 год. корупционери. Единственото решение е привличането на хора без ярко изразена партийна окраска, а с лъжи или мълчание, това няма да се получи. С това нахалният гей Сергей помага на Методиевич, а онзи плаща с държавни пари за пиар на бездарната Моника. И Корнелия знае за порочността сергейкова, а неговото удобно прикритие тогава – Елена Йончева знае дваж повече – за всички мръсотии с Азер, за обществените поръчки за пиар, за измамника Хохегер, за крадливата, алчна и безскрупулна Моника. Знанието много тежи, но съчетано с нечестност превръща товара в смазващ. Корнелия и Елена нито имат смелостта да изобличат Станишев, нито имат морална чистота, от чиято позиция, да го направят. Затова те ще си останат поредните бабаитки, предизвикващи Методиевич, но с едно наум. Когато всички са маскари, няма надежда. Ще остане да властва този с някакви по-положителни качества, а Методиевич е доказал неведнъж, че може да се освобождава от негативите в името на това да продължи да ги трупа.

Да ни е честит новия-стар победител на изборите – др. Бойко Методиевич и неговата милиционерска група корумпета!

Коментар на автора от 18.3.2019 г., 20 ч.: в предаването „Очи в очи“ на Цветанка Ризова по бТВ, Корнелия Нинова призова Станишев да се оттегли от листата на БСП. С това поведение тя доказва, че е по-различна от корупционерите, управлявали България във все още незавършилия посткомунистически период. Ех, не й достигна смелост да обясни причината в развалата на самия Станишев, но и това е напредък. Вчера твърдях, че Корнелия няма да направи такова нещо, но днес тя ме опроверга. В едно утре тя може и да бъде още по-честна и да го изобличи напълно. Браво на Корнелия Нинова!

Бележки

  1. Още не са насрочени, но тази е най-вероятната дата. {б.ред.}
  2. Партия на европейските социалисти.
  3. Организация на ООН за образование, наука и култура.
  4. Европейска народна партия.
  5. Като прозвище не следва да се употребява пълната членна морфема; важи и по-горе за Свинаря. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here