ГЕНЕРАЛна КОРУПЦИЯ

ГЕРБ подобри собствения си рекорд по корупция. Безпросветният Цветанов се държи като изнасилвач пуснат в еднодневна отпуска от затвора

16135

Коментарът е обновяван неколкократно, последно обновяване на 24.3.2019 г.

Не минаха и няколко години и Цветанов пак си купи апартаменти на 4-кратно занижени цени. Този човек, пардон, тази полумаймуна се държи като изнасилвач в гарнизонка – не издържа психически и на 200 m от стените на затвора изнасилва някое момиче. На въпроса „защо го направихте?“, тези психопати винаги отговарят едно и също: „не знам. Това е по-силно от мен“. Тази животинска ярост, с която извършват престъплението, за което вече са били хващани, не може да бъде обяснена само с примитивизма на индивида. Съществен принос има и безнаказаността. Цветанов не получи туй що му се пада за 6-те апартамента и сега в нов порив на разюзданост върши абсолютно същото със съзнателното очакване, че и този път да му се размине. Този път обаче ситуацията ще се развие другояче, дори Бойко Борисов да не предприеме нищо, БСП ще спечели „европейските“ избори1. Два поредни избора, загубени от Бойко Борисов, ще поставят началото на края. Между него и предсрочните парламентарни избори няма да стои нищо. Народното недоволство ще ускори изборното (нравствено той отдавна е под дъното) пропадане на ГЕРБ с цялата си милиционерска шайка. Тупането в гърдите и крясъците за 11-те поредни победи ще са ехо от едни неотдавнашни, но безвъзвратно загубени времена. Премиерът с толкова голямо его, че дори не може да влезе в новия асансьор на Цветанов с този обем и товар, ще получи най-зловещия когнитивен дисонанс, получаван в историята от политическите мошеници. Тогава ще се случи „българската мечта“ – ГЕРБ да преминат в опозиция, а само един парламентарен сезон ще е достатъчен, за да изчезнат завинаги. Всичките гербаджии са риби-прилепалки, които се залепват за снагата на някоя голяма риба, каквато в момента е Борисов, но след като гостоприемникът предаде Богу дух, панически напускат тялото и се залепват някъде другаде. Само да беше избирателната система мажоритарна – никаква риба-прилепалка нямаше да може да помирише парламент или някаква друга власт, но политическите мошеници затова налагат пропорционалната система.

Безсмислено е да коментирам цените за кв. м, каквито няма нийде по света, но важното е да се каже, че те са занижени неколкократно. Като резултат от това, важни са следните обстоятелства:

  • това е пар екселанс подкуп, изплатен в натура, а не в парични знаци, защото оценката на активите е на цени неколкократно по-ниски от пазарните (няма честна размяна)
  • всичките 4-ма (Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Ваня Колева) са длъжностни лица с власт – депутати, председатели на парламентарни групи или комисии, министри и зам.-министри
  • има насрещна престация на услуга (приета поправка в Закона за устройство на територията, която „спасява“ десетки милиони левове на продавача на апартаментите)
  • има смущаващи съвпадения във времето на извършването на сделките
  • няколко дни преди датата на нотариалния акт на Цветанов, той (като председател на парламентарната комисия по „Вътрешна сигурност и обществен ред“) е препратил сигнал до кмета на София срещу фирмата, продала апартамента му.

Всички тези обстоятелства са достатъчни, за да изпратят Цветанов и компания в затвора. Абсолютно същата съдба трябва да сполети и фирмата-продавач Артекс, които заплашиха със съд всички онези, които уронват безупречната й търговска репутация. Нахалството им е като на политиците. Безупречната им търговска репутация се крепи на множеството протести срещу тях заради строежа на „небостъргача“ срещу японския хотел. Дори е създадено гражданско сдружение на живущи в кв. Лозенец (гр. София) срещу тази фирма безобразен строител. Както се казва, това са безупречни доказателства за репутация. Във връзка със скандала се появи някаква госпожа от ръководството на строителя-корупционер, която взе да дрънка глупости за някакви енергии, псалми и др. простотии. Очевидно госпожата нито знае къде се намира, нито е здрава психически. За капак на всичко се оказа, че са объркали номера на псалма. Това е поредната илюстрация за некадърността на българските политици и строители – невероятни претенции без абсолютно никакво покритие, та чак претенциозността преминава в комичност.

Лъжите на властта

Най-много се оплете в лъжи правосъдната министърка, която успя да каже накуп няколко:

  • това не била крайната цена, а тя трябвало да доплаща още (такова нещо не е записано в нотариалния й акт, за разлика от този на Рашидов; това говори и за юридическата й грамотност – законът изисква писмена форма с нотариална заверка на подписите за постигнатите договорености, но според Цачева има някакви валидни устни уговорки)
  • както си се разхождала из квартала и хоп видяла някакъв изкоп на строителната фирма Артекс (после се оказа, че на занижени цени още няколко корумпета, висши функционери на ГЕРБ, са си купили от същата фирма-измамник, т.е. кварталните разходки и заничането по изкопи е някакво хоби на изявени гербери)
  • апартаментът бил на нея и на сестра й (така казано изглежда, че съотношението е 50:50, но това не е вярно, защото сестра й има само 1/4).

Другата мантра е „всичко е законно“. Тази глупост не означава нищо. Ако под „законно“ разбират, че го притежават на основание на нотариален акт, вписан в Агенция по вписванията към повереното на Цачева министерство, то това е съвсем очевидно, защото иначе не биха го притежавали. Ако обаче имат предвид, че е купен по всички правила на търговските2 сделки, то това е опашата лъжа, защото цените са силно занижени: освен мръсниците никой друг не си е купил на тези цени, от една страна, а офертите на продавача (за имоти в същите сгради) са неколкократно по-високи. Тук бих искал да добавя още нещо, мошениците използват прийома ‚червена херинга‘ (понятието е описано тук): това бил ход в предизборната кампания, без да споменават конкретния извършител, защото БСП (основният им опонент) очевидно няма нищо общо със случая, а ударът по-скоро идва от среди на традиционната десница; някои малоумници дори видяха сам Бойко Борисов зад това (невъзможно е да стои той зад скандала, защото това е удар по самия него; друг е въпросът дали не използва в средата на вече създаден скандал инструменти за отърваване от тъпия Цветан); сам Бойко намеси целта на създаването на ГЕРБ – да се бори с корупцията (на комунистите), което е поредната нелепица, изречена в паниката, защото няма значение каква е била целта, важни са резултатите, а те са плачевни – най-корумпираната държава, с най-корумпираните политици; други изстрели напосоки – къде живеели комунистите, луксозния живот на червената буржоазия, кв. Лозенец и Изток по времето на Тодор Живков и т.н. Цялото това поведение издава силно безпокойство – разумът те е напуснал, което води до дрънкане на всякакви щуротии, което пък те прави още по-абсурден.
Между другото, чл. 175 от Изборния кодекс казва, че предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден, което означава на 26 април. Следователно, на всички тези горещи привърженици на законността трябва да им се каже, че лъжат за предизборната кампания с нечисти прийоми, защото според закона такава още не е започнала, което значи, че оправданието им е лъжа, което пък означава, че обвиненията са истина.

Спасението

Вероятността кроткият български народ да бъде спасен от стоманената хватка на генералната корупция нарасна значително. Борисов се опитва да закърпи това прогнило от корупция и тъпотия корито ГЕРБ с изхвърлянето на няколко милиционери зад борда. Засега успя да се отърве само от жените. В тази шайка страхливци – Бойко го е страх от Цветанов и Рашидов, а те, като всеки натурален плъх, ги е страх (в момента) от всичко, което говори или се движи. В такава ситуация обикновено умират всички „герои“, което е и най-вероятният развой.
Няколко „десни“ галфони подготвят почвата за оставянето на Цветанов (Панчугов, Дайнов, Кънев) с предсказанията си за някакво негово „спасяване“. Много по-умно щеше да бъде, ако бяха казали, че няма начин този смрадливец от с. Шума да остане в политиката, но те с присъщата си претенциозност, разгледаха ситуацията от „всички ъгли“ и допуснаха абсолютно всякакви сценарии. Истински добрите експерти, тези, които правят „големите прогнози“, не дават всички алтернативи в отговорите си, те понякога бъркат, но са истински великите, за разлика от онези, които твърдят всичко, което, естествено, няма как да не се случи, но това е свидетелство за слаб мозък и нищо повече.
Ясно е, че Бойко взема глави в отсъствието на Цветанов, защото така ще постави пред свършен факт най-празната глава, която ще трябва да се отдели от раменете си, защото е по-облагодетелствана и омотана в сделката с Артекс от вече обезглавените. Нищо неразбиращи анализатори изтъкнаха страха на Борисов от евентуалните разкрития на Цветанов след евентуално изритване, без да си дават сметка, че милиционерът-вифаджия може кротко да получи инфаркт в някой от хотелите на Златев и да се приключи с него като заплаха. Разбира се, милиционерът с особена форма на главата също го знае и ще си трае до гроб. Наистина дълбоко страхливата природа на Борисов го прави нерешителен, но в настоящата ситуация няма избор. Точно тази ситуация ни показва и друго – дълбоката корумпираност по върховете на ГЕРБ. Корумпираността на самия „генерал“ стана публично известна с очевидната му връзка с къщата в Барселона, дом на Борислава Йовчева и детето й от Бойко, въпреки потулването на скандала. Едно, защото това е самият Борисов (доста по-високо от Цветан и др. крадци), две, защото не бяха открити преки доказателства (номинални собственици са някакви офшорки и подставени лица; докато сега истинските собственици греят с истинските си имена). Цветанов вече си отиде, още не го знае, но ще му го обяснят, като за неговата кратуна. Агентите на Борисов (Томислав Дончев) намекват, че ще подаде оставка цялото правителство, което ще постави Цветанов в много лоша ситуация (по-добре Борисов премиер, който ще му осигури чадър, отколкото някакво неизвестно правителство, което може да го погне за „законната“ сделка). Така че Цветанов с радост ще напусне напук на повечето говорещи глави, които предричат вероятност от неговото оставане в политиката.

За нас, обикновените хора, спасението е в омитането3 на Шайката. Не че очаквам много от Корнелия, но смяната, а и колкото по-честа е тя, е суперздравословна.

Бележки

  1. Разбира се, те просто трябва да кротуват и да не се издънят, макар че отдавна са извън властта и нямат много възможности за присвояване на обществени средства и в този смисъл изобличавани за далавери.
  2. Изрично го уточнявам, защото тези разбойници имат други навици – да сключват безпринципни ‚политически сделки‘.
  3. Да, точно този глагол, защото самоучастието е решаващо.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here