Корумпираният антикорупционер

Председателят на Комисията за прикриване на корупцията и очистване на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев се оказа много корумпиран и тъп

8962

След няколко функционери на ГЕРБ (Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Ваня Колева и Красимир Първанов) се оказа, че шефът на т.нар. Комисия Антикорупция също е закупил евтин апартамент. Има нещо общо между всички тези случаи и те са свързани с принадлежността към най-корумпираната партия на прехода (ГЕРБ), но различното е подчинението на председателя на КПКОНПИ, който е по-верен на тлъстия Пеефски. Назначеният от него скудоумен комисар не може да бъде махнат от Бойко Борисов и той ще си остане на поста, вместо директно да се отправи към Софийски централен.

Според Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество1 (чл.8, ал.2): «За председател на Комисията се избира български гражданин с високи професионални и нравствени качества, който има висше юридическо образование и най-малко 10 години юридически стаж». „Високите професионални и нравствени качества“ на Пламен Георгиев се изразяват в придобиването на имоти на занижени цени. Толкова нравствено пропаднал тип не може да заема повече тази позиция. И не защото така пише в закона, а защото е смешен – с такъв бекграунд да се бори с корупцията и да разследва другите мошеници. Между другото, ето какво е корупция според чл.3 (1) от ЗПКОНПИ: «Корупция по смисъла на този закон е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица».
Очевидно има материална облага от страна на Пламен Георгиев, защото той е придобил някаква тераса от почти 200 кв. м2, без да я декларира. Ако се съберат площите на мезонета му и терасата се получава огромно число, което ако се яви делител на платената по официални документи сума го превръща в рекордьор по измами. Задминава дори един психично болен „кондоколектор3“.

 
От отчета на Комисията Антикорупция стана ясно, че тя се занимава с някакво обучение в детските градини, където навярно разказват на децата глупости. Този корумпиран кретен се е заел с обучението на децата и дори се хвали с това. Толкова противен апаратчик не беше се появявал отдавна на небосклона, пък и с претенции за установяване на бъдещата българска ценностна система. Само този факт е доказателство за пълната перверзия и безкраен идиотизъм на тези комисари в нефелната комисия.

Данни за имотите на Пламен Георгиев, Източник: Bivol.bg
Описание на имота Цена Имотен регистър Цена Декларация Разлика
1 Апартамент кв. Гео Милев, с 2 паркоместа, 2012 г. 264’310,00 лв. 207’318,00 лв. 56’992,00 лв.
2 Гараж, 2014 г. 17’157,70 лв. 6’845,00 лв. 10’312,70 лв.
3 Апартамент кв. Гео Милев, 156 m2, 2017 г. 452’785,70 лв. 293’374,00 лв. 159’411,70 лв.
4 Гараж кв. Гео Милев, 2017 г. 42’133,80 лв. 19’558,00 лв. 22’575,80 лв.
Общо разминавания 249’292,20 лв.

Разкритията са направени от Bivol.bg, които публикуваха още едни документи за работата на бездарната комисия – за проверката на психо кондоколекционера (вж. т.3 от Допълнителната литература). Измамите с доходите на Цветанов, прикрити тогава от шефа на НАП, станал по-късно депутат от най-корумпираната партия в България, са замазани от Антикорупционната комисия, която широко затваря очи за пазарните цени на придобитите имоти. Стойността на имотите, за която е проверяван по-нискоинтелигентният от маймуна Цветанов, е декларираната цена в нотариалния акт, т.е. неколкократно занижена. Така с необясним заем от тъстовете Цветанов успя да докаже подобни доходи, ами ако бяха записани пазарните цени, както ги задължава закона? Тогава Цветанов щеше да има нужда от цял батальон тъстове и тъщи.
Видно от горната таблица общият размер на разминаванията е около 1/4 млн. лв. и винаги в една и съща посока. В декларацията, която е публична и всеки може с лекота да я прегледа сумите са значително по-ниски от декларирания материален интерес в Имотния регистър (услугата е платена и не всеки може да види подобни данни).

Практиката сочи, че КПКОНПИ е безсмислено образувание, целящо да служи на управляващите като тормози и унищожава враговете на властта (примери: Прокопиев, Трайчо Трайков), а самата власт мощно прикрива (справка: Пеефски, Цветанов). Незабавно КПКОНПИ трябва да бъде закрита, защото Bivol.bg доказа нейната непригодност по категоричен начин.

Допълнителна литература:

  1. https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev.html
  2. https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev-2.html
  3. https://bivol.bg/tsvetanov-konpi-1.html

Бележки

  1. Съкращаван по-долу ЗПКОНПИ.
  2. Точната площ е 186 m2. {б.ред.}
  3. Игра на думи с филма на Филип Нойс от 1999 г. “The Bone Collector” (в главните роли: Дензъл Уошингтон и Анджелина Джоли). „Кондо“ е съкратено от кондоминиум; дефиницията тук. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here