Лакейничеството на един народ

Пиянството на един народ го е имало само в романистиката. Истинското състояние на българския народ е съвсем друго

19277

Отминаха изборите за Европейски парламент, на които българският народ се представи много зле. Както обикновено, всъщност. Подкупните и тъпи милиционери, налапали се с апартаменти, тераси и сауни, спечелиха вота отново. Да беше спечелила Корнелла по-добре, но не би. Това е един от малкото честни играчи в политиката (може би само още за Десислава Иванчева е възможна употребата на такива слова). И така ГЕРБ има около 30% (6-7 депутати), БСП около 25% (5 депутати), ДПС около 15% (3 депутати), ВМРО около 7% (1-2 депутати) и Демократична България около 6% (1 депутат). Това са предварителни резултати и са възможни размествания (остават неизвестни броя на спечелените мандати от ГЕРБ и ВМРО).

Къщовничеството на един народ

В разгара на т.нар. „апартаментгейт“ и „къщи за тъщи“, облажилите се спечелиха изборите. Разкриването на тяхната корумпирана милиционерска природа не помогна на българския народ да излезе от традиционната си поза на слуга и чрез гласуване да накаже морално пропадналите управляващи. В България всеки се ослушва и се чуди как да седне около заседателната маса, за да започне да присвоява. Проблемът за българина не е в подкупничеството като явление, а в неговото неучастие. Той с готовност ще краде, стига да има откъде. Затова и тези избори се разминаха на ГЕРБ на принципа „крали герберите, и аз да бях – и аз щях“. Мощното закупуване на къщи след първото докосване до държавна службица, е силно издайническо, но не и за „компетентните органи“, които разследват закуската за милиони във времето на управлението на Бойко Методиевич. Единствената компетентност на т.нар. „компетентни органи“ е в присвояването и доенето на нарушителите – те нито са способни да открият нещо, нито ще го направят. Директивата е ясна: оневиняването на всички мръсници! Но това трудно се артикулира пред обществото в предизборна обстановка. Затова ще изчакат следизборната, освен това тогава има още едно предимство – ще знаят посоката на вятъра. За съжаление вятърът духа в платната на ГЕРБ и няма да има никакво възмездие, защото сега всичко ще се окаже съвсем по правилата.

Пленничеството на един народ

Една голяма част от хората са останали вкъщи (съгласно предварителните данни избирателната активност е с около 5% по-ниска от предните евроизбори). Свинаря1 от Пловдив, а вероятно и др. представители на свинския вид, се обединиха срещу единствената жена, която може(ше) да събори герберите. Корнелия Нинова даде много от себе си, за да се позиционира на страната на борбата с корупцията. За съжаление в БСП все още има много подлеци от Станишевото управление, да не говорим, че и самия Станишев е там, чиято единствена борба е за включването в корупцията отново, а не за прекратяването й. Нинова не намери сили в себе си да се разграничи от корумпираното Станишево управление. Докато БСП не направи това, тя няма да има никакъв шанс да управлява. Наистина по време на пречистването популярността ще спадне, трудностите ще нараснат експоненциално, ще ядоса много комунисти, в чиито кратуни се върти идеята за непогрешимост на Партията. Тук Нинова може да превърне дефекта в ефект – обмисляйки внимателно поведението си и представяйки себе си за непогрешима. Така по-лесно ще убеди чугунените си избиратели за недостатъците на безсрамното Станишево управление и необходимостта от опрощение. Прошката обаче трябва да й даде цялото общество (не само Партията), а първата стъпка към това е нейното поискване.

Късогледството на един народ

Даването на прошка на рушветчиите от ГЕРБ на изборите е груба политическа грешка. Никога не съм си представял, че милиционерите са толкова крадливи, но те показаха, че са по-крадливи от моите представи. Сега съм сигурен в нови бъдещи кражби с галактически размери. Главният конпир (Пламен Георгиев) ще се завърне поживо-поздраво от отпуска в Антикорупционната комисия и ще започне едно цирково шоу за борба с корупцията, че по-пошло нещо едва ли човечеството е измисляло някога. За особено тъпия милиционер (Цветанов) няма шанс за завръщане, но това зависи от падишаха Методиевич. Ако го домързи да се разправя с тъпите си милиционери във всяка държавна службичка – ще върне глупака. За Цецка също няма шанс, но какво са тук някакви си личности. Важното в случая е оставянето на системата непокътната. Това е нещо като колелото на Денерис от „Игра на тронове“2, но при нас е „колелото на корупцията“: еврофондове — магистрали — пари прим. Колелото ще си остане непокътнато, просто ще се сменят облажилите се. Новите, разбира се, ще са по-гладни и ще крадат по-безогледно, защото нямаше никаква санкция за предшествениците им.

Заешки тупурдии

„Голямата“ победа на сините (Демократична България) се оказа един евродепутат, който едва успяха да вкарат. Тази „зашеметяваща“ победа така страхува Пеефски & Ko, че оня не може да си намери място и ще събори стените на хотел Берлин от треперене. Представям си кубчетата лед от една самотна чаша в Сараите как се удрят едно о друго от тремора на горния крайник на д-р Доган, но този тремор не се дължи на алкохолизъм, а на страха от Радан. Очаквам да докладват за миниземетресение в Банкя, защото тлъстото туловище на Вожда се тресе при мисълта за „победата“ на Радан.
Завръщането във „висшата лига“ на Радан Кънев, както той сам обяви, показва не само какъв галфон е този човек, но и всички, които подкрепят идея, чието олицетворение е армия от мъртъвци. Тяхното единствено стремление е да се нахранят добре, което ще стане със заемането на някаква платена обществена служба, защото ежедневната борба със суровия капитализъм, който така възхваляват, не им се води.
Наистина в Демократична България има нещо положително – отсъствието на Путинови подлоги, но това е само временно явление, докато Путин не им размаха една пачка с рубли под носа. Ще я грабнат с такъв левски скок, че могат да се самонаранят при приземяването (справка: Волен). Единствената разлика между тях и него е в липсата на комуникация с падпалковник, а появи ли се възможност да обслужват Отровителя от Масква – ще му служат толкова вярно колкото умеят.

Единственият шанс за такъв народ-прислужник е в образованието, но не какво да е, а в доброто образование. Такова може да бъде получено единствено на Запад (най-добре в Англия3 и САЩ). И след около 20-30 год., ако решат да се завърнат – ще детронират абсолютния милиционерски властелин.

Бележки

  1. Прякор. {б.ред.}
  2. Точно някакво такова колело искаше тя да счупи заедно с Джон Сноу.
  3. Изрично уточнявам точно тази част от Обединеното Кралство, което включва: Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия (без Северна Ирландия се казва Великобритания).

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here