Най-големият късмет на България е Бойко Методиевич

В най-суровата криза от столетия насам, България е благословена с най-умния, най-кадърния и най-красивия държавен ръководител

24198

Трагичната ни татковина е залята от някаква пандемия. Светът и друг път е бил обзет от множество епидемии, но нашият ген държеше вирусите далеч и почти не усещахме страхотните проблеми, които сещаше цял свят. Този път вирулентността и контагиозността се оказаха толкова големи, щото прословутата българска издръжливост не издържа и попадна по влиянието на световния вирус Ковид-19. За пръв път. На другите вече се беше случвало много пъти – Торс, Сарс, Марс и какво ли още не, но ние досега удържахме положението. Сега, когато сме в безпрецедентна криза, която никога не е бивала по тези земи, начело на държавата, „на руля“ както се казва, стои възможно най-подготвеният човек в галактиката Млечния път, а може би дори в по-широка общност. Той ни ръководи мъдро, умело и визионерски. Такъв късмет нито един народ не е имал и това е единственият ни шанс. Представяте ли си вместо ген. Методиевич да ни ръководеше ген. Дьо Гол? Или пък Наполеон? Или пък Петър I? Не може да си представите тези самовлюбени мъже на мястото на нашия Методиевич! Не, Господ е българин и Той ни изпрати този Велик кормчия. Сега съм повече от убеден, че никакви честни избори не са способни така елегантно да инсталират най-подходящия управник на една страна в най-тежките й години. Сал Господ е способен на това.

В тези сурови дни сам Бойко ни показа как да си слагаме предпазните маски. Разбира се, никой не е способен толкова изящно да постави това лично предпазно средство на лицето си, като Вожда, но все пак криво-ляво се справяме с този светъл пример.
Седим си вкъщи по цял ден гледаме телевизия. Въобще не видяхме нито един държавник, които дори да се доближава до наший Вожд. Никой не може да се изкаже така компетентно, така дълбокомислено, така пророчески. Целият свят се чуди накъде ще хване епидемията, а наш Бойко вече е начертал пътя й. И знаете ли кво? Дори вирусът се съобразява с този Титан на мисълта и словото – минава точно по начертания от Методиевич път без милиметър отклонение. Преди време подлизурковците от неговата партия му подариха колаж с надслов „на човека, който знае къде отива – светът му прави път“. И това, ако не е било предвещание?

Вожда е компетентен по всички въпроси. Досега бяхме усетил и неговите безкрайни познания в строителството, особено що касае инфраструктурното. Научихме много за санирането, аутсорсването, енергетиката (с акцент ядрената). Почерпихме от негова икономическа и финансова мъдрост – разбрахме кое-що за данъците, таксите и тяхното приложение. Също така разбрахме, че трябва да взимаме кредити и без да ни трябват, защото са евтини. А те са евтини, защото кредитният ни рейтинг е много висок, а, от своя страна, той е много висок, защото пръв партиен и държавен ръководител ни е Бойко Методиевич. Вече беше ни подсказал за океана си от познания в областта на медицината и здравеопазването, като лично оценяваше качествата на апаратурата и лекарите по нашите болници, но сега в тези пандемични дни, успяхме да сетим (за пореден път) дълбочината на неговия ум. Епидемиолозите, инфекционистите, вирусолозите, микробиолозите, бактериолозите и въобще лекарите го гледаха зяпнали от знанията, които се лееха като Ниагарски водопад от неговите чудодейни уста.
Резултатът? От цял свят звънят, за да разберат какви мерки е предприел Бойко. Всички искат да почерпят от неговата мъдрост. Толкова извисен интелект не се е раждал в цялата история на човечеството и едничката бройка, която се появи на този свят, е в България. По-голям късмет тази страна не е имала.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here