Мадридският мошеник

Симеон Сакскобурготски реве та се къса за изгубените в съдебна битка имоти

16137

В безпрецедентна политическа криза, в която ужким оставка са подали цели трима министри, когато загинаха заради корупция и некадърност 17 души, а други 20 бяха ранени, когато цялата държава беше оставена без Търговски регистър, това нещастно и самотно постижение на технологиите в услуга на бизнеса, когато четвърт милион българи се оказаха олимпийски измамени от братя Маргини в съдружие с премиера на страната, се чу и мощен рев от Врана за… неговите имоти.
Проведоха се куп пиар инициативи с цел да се подарят няколко скъпи имота на докаралите няколко национални катастрофи на България монарси. Забравени корумпирани участници в управлението на Сакскобурготски пророниха сълзи на възмущение пред телевизионните камери. Мошеникът от Мадрид ги насъскваше и комиците преиграваха пред публиката. Династията е съставена от безскрупулни, арогантни и нахални типове. Нищо друго няма и не може да има значение, освен тяхното добруване. Празните приказки за „правовата държава“ в миг се изпаряват, когато се наруши уюта им. Започна едно реване в публичното пространство за „2-ро изгнание“, за чуждестранен натиск и не знам кво си. Ами какво би постигнал чуждестранният натиск в една правова държава? Нищо! Съдебната система би трябвало да е независима и не би трябвало да се поддава на влияние, независимо дали то е с местен или международен произход. А доколкото българската държава води дело срещу нефелния ексмонарх, то тласъкът за преминаване с алчната персона в един отбор, би бил предателство спрямо обществото.

Естествено, всякакви царедворци се появиха по телевизията, за да се изкажат в полза на „царя“, защото за годините на неговото управление се бяха обогатили значително. Като оставим настрана, че тоя може да е „цар“ само на глупостта и тъпотата, тези прислужници са готови на всичко за къшей хляб. Сега очакват някакви (на настоящия етап) нематериални благини и затова се хвърлят като вълк на стадо, все в полза на господаря им (представяте ли си какво е било, когато са очаквали „материални“ благини?). Никой не припомни, че придобиването на имотите от царя1 се извърши, когато той беше премиер и владееше точно половината Народното събрание (не му достигаше 1 глас за абсолютно мнозинство). Областните управители-мошеници, които от името на държавата му върнаха имотите, бяха назначени от самия него. Нито един областен управител, назначен от друго правителство2 не смяташе, че „величеството“ трябва да ги задържи, затова и години по-късно Министерство на регионалното развитие и благоустройството, като представител на държавата започна дела срещу мошеника, за да си възстанови собствеността.

Алчността е хубаво нещо

В култовия филм на Оливър Стоун „Уолстрийт“ (1997 г.), главният герой Гордън Геко (изигран от Майкъл Дъглас) казва пред акционерите на Телдър Пейпър3: «Въпросът е, Дами и Господа, че алчността (поради липса на по-добра дума) е хубаво нещо. Алчността е правилна, алчността работи4. Алчността изкристализира, минава направо и залавя същността на еволюционния дух – алчността, във всичките й форми. Алчността за живот, за пари, за любов, познанието е отбелязало възходящото развитие на човечеството, но алчността, внимавайте в думите ми – ще спаси не само Телдър Пейпър, но и друга нефункционираща корпорация като САЩ».
Това е апотеоз на алчността, изповядван5 и от мадридския мошеник. Разбира се, дедо Симе не може да се сравнява като интелект и излъчване с Геко, той е обикновен селски хитрец. В началото на демокрацията Мадридският мошеник е обявил, че не се интересува от никакви материални неща (материални той не разбира, но при уточнение за имуществени – веднага взема отношение).

Ето извадка от интервю на Кеворк Кеворкян за „Всяка неделя“, снимано през м. февруари 1990 г.6 с дедо Симе (вж. линк към YouTube):
Кеворкян: Да довършим темата: материални претенции към България имате ли?
Симеон: Как материални?
Кеворкян: Тоест, имуществени…
Симеон: Как? Не! От собствената си страна?! Не! Тц-тц7. От мене това няма да се види, независимо от какви обстоятелства, обстановки, становища или положения. Категорично не!

Контрастът между онова интервю и настоящото хленчене е толкова голям, че е мъчно да се повярва за претърпяна еволюционна трансформация (по-вероятна е революционната). Като че ли дедо Симе е подменен, напълно нова личност, изпрана из подземията на Кремъл. Алчността му е заловила онзи „революционен дух“ и вече има претенции към всяко стръкче трева в „собствената му страна“.

Отецът на модела КОЙ?

Една от забележителните заслуги на Мадридския мошеник беше „разбиването на двуполюсния модел“ (без да разполагам явлението в координатната система добро – зло). Това всичкото социолози, политолози и др. корумпирани лекари на обществото го съобщиха на висок глас. Особено силно крещяха Кънчо и Райчо, които прибраха и най-много парични знаци. Отказаха да споделят обаче, с какво бе заменен ‚двуполюсния модел‘, а на негово място дедо Симе инсталира ‚мафията‘. Тогава се роди т.нар. „модел КОЙ?“. Тогава един корпулентен младеж оглави младежката организация на царедворците и бе назначен от „държавата“ в някакъв пристанищен борд (цяло чудо е как такъв корпус не го е потопил директно до дъното). Тогава Цветан Василев започна бурно да развива „банката си“. Тогава изгряха на небосклона и двама отвратителни братя – Велчеви, които и досега държат топла връзка с Пусин и са негови валета за България. Тогава много забогатя едно джудже – Николай Василев. Също тогова изгря звездата на един некадърен агент на Държавна сигурност с псевдоним „агент Камен“ (Каролев), който като финансист е кръгла нула, но се възползва от медиите, за да играе нещо като „лидер на мнение“, откъдето черпи немалко дивиденти.
Всички тези беди ни ги докара Мадридският мошеник. Тогава си мислех, че по-големи злини не могат да ни сполетят, но дойде Тройната коалиция. След като обявих нея за връх на мафията, дойде Бойко Борисов, който бе задминат от Орешарски, за да бъде задминат отново от… Бойко Борисов.

Швейцарското наследство

В този линк от YouTube ще видите по-разширен вариант на същото интервю с Кеворк Кеворкян. Интересен момент е откриването на 2 швейцарски сметки на името на двете деца на Борис III (Симеон и Мария-Луиза) с 2 еднакви суми от по 12500 швейцарски франка. Сам дедо Симе изразява становище „за скромното житие и битие” на българските монарси – за 25-год. управление неговия баща Борис III е успял да спести едва 25 хил. CHF (по хиляда франка годишно). Предвид факта, че прочутият дядо (Фердинанд) идва гол и бос, как тогава са спестили толкова много пари, за да закупят толкова много имоти? Истината е тази, която намираме и по документите – собствеността е на Интендантството, която е служба за управлението на имотите на монарха в качеството му на държавен глава8 и са придобивани със субсидията от държавата. Ерго, отнемането на статута „държавен глава“ трябва да доведе автоматично и до отнемане на въпросните имоти.

Хленчът и сополите са недостойни за един монарх. Разбира се, има всякакви монарси – достойни и честни, но и такива като Мадридския мошеник. Ще си позволя да припомня един скандал от лятото на 2006 г., когато беше публикувана стенограма от разговор между италианския бизнесмен Пиер-Паоло Черани и Виктор-Емануил (Савойски принц9, единствен син на последния италиански крал Умберто II, братовчед на Симеон Сакскобурготски по майчина линия), откъдето ставаше безпощадно ясно, че Симеон е корумпиран и е искал да строи болница за огромна сума, която е щял да си раздели с Черани (поради несъгласие със строителството беше уволнен здравния ни министър Божидар Финков и на негово място беше назначен един малоумен брокер – Славчо Богоев10). Роднината на Симеон (Виктор-Емануил Савойски) нарича Симеон „говно“. Съгласявам се с Виктор-Емануил, макар да намирам, че подобно определение определено е евфемизъм.

Бележки

  1. С изключение на един, но и той беше придобит в условията на информираност за бъдещото управление на корумпирания владетел.
  2. В Тройната коалиция проблемът с имотите на мадридския мошеник периодично се поставяше, но в името на запазването на властта, също толкова често потъваше. Любовта на Станишев и ДПС към властта е патологична.
  3. Геко се опитва чрез вражеско изкупуване да превземе измислената компания Телдър Пейпър.
  4. И в българския език заимстваното от английския „работи“ (в буквален превод) се използва в смисъл на „върши добра работа“.
  5. Съгласуване с „апотеоз“ – същ. м. р., singularia tantum. {б.ред.}
  6. Точната дата според Кеворк Кеворкян, публикувана в „Разговори със Симеон II”, е 08.2.1990 г.
  7. Звукоподражателно междуметие, имитиращо цъкане. Разбирай: несъгласие, отричане.
  8. И тук проблемът е забъркан от неуката комунистическа власт, която приема закон за обявяване на имуществтото на монарсите за държавно. Списъкът на имотите има 2 листи: държавна и частна. Благодарение на това разграничение, направено от някоя неграмотна ватенка, сега алчните наследници на трона имат претенции към имотите. Сгрешеният тогава списък не може да се явява база за черпене на неполагащи се права на Симеон и сестра му.
  9. Титлата се оспорва от Принц Амедео, херцог на Аоста. {б.ред.}
  10. Този смешник беше подписал някакви документи, за начало на строителството на т.нар. „австрийска болница“ (детска болница със заем от австрийска банка). За нарушението беше заведено дело срещу него, но както всяко дело, водено от българска прокуратура срещу български властник – претърпя очаквано фиаско. Другият замесен в аферата министър е Милен Велчев.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here