80% дебили

Година по-късно тезата на комуниста Иво Христов за дебилното българско население бе доказана социологически

24019

Точно една година след малоумното изказване на депутата от БКП др. Иво Христов, тезата му бе доказана от социоагенцията Галъп, която в телефонно интервю сред 800 души, проведено между 27.10. и 02.11., получи 81% одобрение на искането за оставка на Валери Симеонов заради изказването му по отношение на майките на деца с увреждания. Навремето тази категория беше известна като инвалид, но различни малоумници решиха, че това е обидно и трябва да бъде заменено от „човек / лица с увреждания“. Когато в публичното пространство с езика боравят малоумници винаги се получават проблеми, в случая езикови. По-благоприятно отношение към тази група хора не може да има. Думата инвалид идва у нас през френски език, но оригиналът е на латински – invalidus, което означава „не силен1“. Тоест, хората, които не са силни колкото останалите се наричат инвалиди. Увреждането, само по себе си, носи негативен контекст, но тъй като няма толкова широка употреба в исторически план, на някои малоумници им се струва по-приемлива. Животът ме е научил, че на необразовани и глупави хора, няма как да се обясняват естествени неща за индивиди с интелигентност средна и над средната. Не виждам смисъл и да го правя. Затова ще се обърна само към тези, които имат някакъв необходим минимум, за да разбират писаното и неписаното слово.

Колегата много подробно е дал информацията за изказването на Валери Симеонов тук. Много ми хареса и неговият извод: туй що не е казал Валери Симеонов – не е казал. Затова съвсем излишно ми се струва да повтарям информацията, прекрасно поднесена от него.
Неприятни са изводите за българския народ, който в огромната си част не разбира родния си език, но това никак не спира отделни негови по-глупави представители проникновено да разсъждават по теми, които са им толкова далечни колкото магарето е отдалечено от космоса.

Медиите на Пеефски съвсем тенденциозно наблягат на думите на вицепремиера, без дори сянка на съмнение в тях. Не мога да повярвам, че журналистите в медиите са толкова тъпи. Да, съгласен съм, че огромното мнозинство са безкрайно професионално и езиково неподготвени, но има една микроскопична част, която може да направи елементарен езиков анализ на словата симеонови и да открие истинския им смисъл. Такъв обаче няма на пазара, което предполага, че подобен анализ влиза в противоречие с генералната линия на Партията. Известно е, че тази генерална линия винаги е успоредна на линията, задавана от колегата Пеефски, който е корпулентен представител на отровителя от Масква.

На този запис от 07.11.2017 г. може да видите червения депутат Иво Христов, който казва „80% от българското население е дебилно“. За тези думи той беше изтезаван, което изтръгна едно неискрено извинение. Ако имате достатъчно нерви да изслушате глупостите на Христов, който хвали Съюза2. Чутовният подвиг на Матушката се оказва производството на пшеница, което иначе се прави от хилядолетия, но щом го прави Съюза – значи е нещо велико. И съвсем правилно съм го разбрал, защото той би се защитил, както го прави всеки недобросъвестен подхвърквач, като задълбае: от страна най-голям вносител на пшеница за десетилетие се е превърнала в най-големия производител на тази култура. Дитирамбите за боеготовността на Съветската армия3 също показват ниското ниво на българския професор-депутат. Сред този тюрлюгювеч от глупотевини, Христов казва гениалното изречение за дебилното българско население. Тук може да видите изследването на Галъп4, което показва, че 81% от българското население наистина е дебилно и иска оставката на Валери Симеонов за неща, които не е казал, а за откровения му лобизъм за Цеко Минев – не се полага наказание, а похвала. С това, по социологически път бе доказана теорията на иначе слабоумния Христов.

Бележки

  1. На български език се употребява „немощен“. {б.ред.}
  2. Има се предвид Русия. {б.ред.}
  3. Има се предвид руската армия. {б.ред.}
  4. С всички резерви към професионализма на тази агенция.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here