Елхата на раздора

Страхувайте се от московците, що носят дарове

12773

Седмица преди българската Коледа (руската е на друга дата) правителството на Масква подари елха на замърсената ни столица, която веднага се превърна в повод за престрелки между русофили и русофоби. Всъщност в България истински русофили няма, има савецки подлоги, които нямат нищо общо с русофилството, а са V колона на Масква. За тях всичко савецко е прекрасно, а щом е замесен Пусин, то е толкова великолепно, че направо божествено. Русофобите са много разнородна група и там наистина има интелектуалци. При тях не всичко „западно“ е добро, но често пъти правят грешката да осъждат всичко руско. Хубавото при подобно поведение е невероятното ниската вероятност да сбъркат, защото, в действителност, почти всичко руско е гадно. Елхата обаче не попада в тази група. Намерили се някакви там хора и изпратили скромен подарък на мурзилките в България, които така се вдъхновиха сякаш бяха получили грандиозен дар. Да, има значение източника на подаръка, и когато това е „кремълският господар“ или негови приближени, то това не може да се сравни с нищо друго от този свят.
От този подарък разбирам, че Масква има цяло „правителство“. Доскоро кметът там се назначаваше директно от Отровителя, в тази свръхдемократична държава не се позволява на обикновения мужик да избира кой да ръководи столицата му. Това, оказа се, било прерогатив на главния сатрап. От няколко години и за този пост се провеждат избори по схемата „президентски“ – винаги с известен победител, който дори да не е необходимо да се кандидатира, за да бъде избран.

У нас, председателят на някаква партийка-прислужник на Пусин написал в някакъв сайт „по-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“ (линк към оригинала тук). Споделянето на публикацията във Фейсбук страницата на Руското посолство в България предизвика невероятни нерви сред т.нар. русофоби. Наложи се външният ни министър да вика представител на амбасадата, за да получи съвсем логичния отговор, че всеки има право на мнение. Никога (ама никога!) не може да ме обиди мнението на някакъв путинов слуга, но винаги се намират слаби мозъци със слаби нерви, които искат обяснения защо някой си мислил така или иначе, защо го написал и споделил, защо…

В оригиналната публикация има и следния текст: «Почти никой в България нямаше да разбере за това, заради бруталната американска цензура по уж “българските” медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо. Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата». Този текст свидетелства за наглата руска пропаганда, която не спира да пищи за демонизацията си, като всъщност положението е далеч дори от бегло разкриване на истинското й зловещо лице. Но, както обикновено, слабите мозъци подминаха най-важното, това, което не е просто извратено мнение, а мръснишка пропаганда, провеждана от истински мръсници. Всяка подлога може да ме смята за жълтопаветник, олигофрен или малоумник, защото има право на такова мнение. Оценката обаче на българската медийна среда не е въпрос на мнение, а на експертиза. Няма никаква американска цензура, нито за Русия се говори само лошо. Това е брутална лъжа, която е във флагрантен унисон с Кремълската медийна политика за дезинформация. Де факто Кремъл няма политика за информация, той винаги се е ограничавал до дезинформацията. Имахме 2 мандата президент-подлога на Пусин, който подписваше големи шлемове. В управляващата коалиция, от 4-мата лидери 3-ма са Пусинови валета, а Бялата Златка направо е гнусен прислужник без ливрея. Големите проекти, енергийната зависимост и плен са от / на / за Матушката. Пеефски и Доган са част от тази схема и са едни от големите рубладжии. Същевременно те са и медийните императори. Допуска ли някой нормален човек, че в тези медии се говори лошо за Русия? За господарите на медийните господари? Глупости!

Отново бе подмината нечистоплътната савецка пропаганда и бе заменена от някакъв идиотски спор, в който мурзилките с право ще надделеят.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here