Краят на диктатурата

Непремерени действия на неграмотни гавази в Росенец и Президентството събудиха от кома българския народ

25615

Брилянтната идея на Христо Иванов (лидер на „Да България“ и съпредседател на „Демократична България“) да акостира на плаж Росенец с лодка и оператора Ивайло Мирчев (известен като Иво Мирчев) произведе мощен ефект върху заспалата снага на българския народ (видео). Цял ден НСО1 се правеха на луди и отказваха да съобщят очевидното – мутрите, хвърлили скромния екипаж в морето, са техни щатни служители и от десетилетие охраняват Ахмед Доган. Охраняваното лице е пиявица с влошено психическо здраве, не изпълнява никакви функции в полза на обществото (дори напротив), а всяка злополука с него ще има ефекта на злополука с бай Пешо от Подгумер. В този смисъл на психясалия Доган не му се полага никаква държавна охрана. В края на работния ден Президентът Румен Радев публично обяви, че гавазите на Росенец са служители на подведомствената му НСО и поиска спешна среща относно въпроса с охраната на изкукуригалия сарайски „философ“ с лятна резиденция в Росенец (представяте ли си, това същество има „лятна резиденция“ като някаква кралска особа или държавен глава на могъща страна?!). Това президентско изявление съвсем е раздрусало крехката философка психика и той е наредил на слугите си да атакуват Президента. Срещу подобна институция задкулисието не разполага с някакъв особен арсенал (затова всъщност е орязала правомощията му) и хвърли срещу него камикадзето Мола Рам Гешов. Този гологлав охлюв, чиято тъпота е с толкова силно излъчване, щото засенчва всичко друго, нахлу в сградата на Президентството, за да извърши претърсване и да намери и той не знае какво. Това че той не знае какво не е изненада, защото знанията му не са оскъдни, а направо липсват, но би трябвало да може да обясни на обществото що дири в тази сакрална сграда. Е, той не можа̀! Всички знаем до какво доведоха тези 2 събития – започнаха протести като онези срещу Пеефски през лятото на 2013 г. Смея да прогнозирам, че ефектът от тези протести ще бъде същият.

Овладяването на държавата

След като Бойко Методиевич стана премиер на България за пръв път на 27.7.2009 г., т.е. член на мафията стана министър-председател, започна овладяването на всички институции. Не е излишно да припомня някои свидетелства за това:

  • НАП и (КП)КОНПИ2 проверяваха множество властници за незаконни приходи и имоти, но почти не установиха нарушения при явни измами (повечето имоти, които се купуваха бяха на безобразно ниски цени, а тези, които продаваха бяха на безбожно високи)
  • Агенция Митници вече повече от 10 год. бележи успехи в борбата с контрабандата, но досега няма арестуван нито един контрабандист. Нещо повече, дори няма назован такъв. А в публичното пространство се разхождаха някакви записи, известни под името „Ало, Ваньо“. Прокурорът разследвал скандала е с никакви качества, но се издигна до зам.-министър на правосъдието, шеф на (КП)КОНПИ, консул във Валенсия. За него също се откри, че е подкупен и стана известен като Пацо Терасата, но наказанието му беше консулска служба
  • Районни инспекции по здравеопазване и по околна среда вземаха проби от различни източници на замърсяване – Варненско езеро, ТЕЦ-ове на Ковачки и много др., но не откриваха никакъв замърсител. Докато твърдяха, че водата в езерото е полезна за пиене и всеки българин трябва да го посети по тази причина3, по-малко от седмица по-късно рибата загина. Тогава разследващият варненски журналист Георги Александров, известен с непримиримата си позиция срещу местните власти бе намерен убит във Варненското езеро. Още с появата на милицията на местопрестъплението, те заявиха, че водещата версия е самоубийство, но ще се разгледа и версията за инцидент. Дори кандидат-курсантите за сержантското милиционерско училище в Пазарджик знаят, че на обществено място никога не може да има версия за самоубийство, камо ли тя да е водеща. Близките на Георги оповестиха липсата на раница, лаптоп, фотоапарат и мобилен телефон. Нищо не може да обясни как самоубиец си взема лаптоп и фотоапарат, за да извърши това последно действие в живота си, но българската милиция остана с това си заключение (раницата беше намерена, но не и останалите предмети). Докато хората снимат невероятно мръсния пушек от комините на Ковачки властите обявиха кристалната чистота на въздуха и оцениха неговата безкрайна полезност за всички с белодробни заболявания
  • Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не можаха да обяснят неадекватните си действия по отношение на Пирин (концесионен договор с фирма Юлен), нито пък с яз. Студена и оставянето без вода на Перник. Безбожно скъпият набързо построен водопровод, освен некачествено изпълнен, се оказа и грешно проектиран (без резервоар, който да регулира налягането). Не могат да бъдат обяснени и разпадащите се магистрали, некадърността при проектирането им, тоталното отсъствие на кътове за отдих и почивка (нарасна броя на катастрофите по причина ‚заспиване на волана‘)
  • Прокуратурата и милицията не успяха да заловят никаква корупция на държавно, че даже и на общинско ниво. Корупцията в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора с кметове на ГЕРБ извира, но остава невидима за „компетентните институции“. Да припомня накратко малоумното разследване на 6-торното убийство в Нови Искър, трагедията на пътя за Своге и много др. Елена Йончева поиска вземането на проби от 50 конкретни точки от построените от ГЕРБ пътища, но това й бе отказано, защото априори е ясно, че асфалтът не е с необходимата консистенция, дебелина и технология на полагане. За Своге това дори категорично това бе установено, но остана без последствия.
  • Комисията за защита на конкуренцията, която забрани на Петр Келнер да купи Нова телевизия, но разреши това да стори Домусчиев (подробности тук).

Целта на настоящия текст не е да изчерпва всички безобразия при овладяването на държавата от мафията затова ще спра дотук. Целта е да се докаже, че всички институции на държавата са превзети от мафията и те са изпразнени откъм съдържание. Не споменах за няколко много важни сфери – социална, здравна и образователна, но там всеки българин се сблъсква ежедневно с корупцията, безхаберието и чудовищната липса на професионализъм. Видяхте произвеждането в научни звания, но най-вече в академични длъжности на различни ГЕРБ-активисти: доц. Лъчо Тъпото, ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, проф. Костадин Ангелов. Дори Бойко Методиевич е „малък доктор4“.

Тайната на Диктатора

Вече стана ясно, че мафията е овладяла цялата държава и е обезличила всички институции. Наивно е да се вярва, че е пропуснала изборната администрация – точно тази структура, която й позволява да се самовъзпроизвежда чрез „честни“ избори. След местните избори от 27.10.20195 г. вече картината е напълно ясна. В свое телевизионно интервю на 12.11.2019 г. в предаването „Лице в лице“ на бТВ с водещ Цветанка Ризова, анонсирано „Искане за касиране на изборите в София – какви са мотивите?“, Мая Манолова сподели голяма част от изборните машинации на ГЕРБ. Акцентът изведен от интервюто е „Притеснително е, когато изпълнителната власт се изживява като държавно обвинение, това е авторитаризъм“ (видео). Най-важното изказване на Мая Манолова всъщност е по отношение на протоколите на СИК6: «подправяни, доправяни, дописвани, надписвани в различни колони секционни протоколи. Над 60% от протоколите на СИК са променяни – някои от тях са абсолютно празни в 1-вия си вариант (за разлика от 2-рия); други са без фабрични номера; 3-ти са с различни поправки; 4-ти са неподписани; в 5-ти има разминаване в числата, които определят изборните резултати. Това е в близо 900 протокола (60% от всички протоколи на СИК)» Всички тези поправки са извършвани от служители на столичната администрация в нарушение на Изборния кодекс, продължава Манолова.
През пролетта на 2019 г. БСП пожела смяната на ЦИК, която сама бе назначила, защото бе неколкократно регистрирала „играта“ на нейни членове за ГЕРБ. Публично известен е процесът на „покупка на съвести“ от ГЕРБ-аджии. Още в началото на XLI Народно събрание набавиха недостига си от 4ма депутати чрез покупка на такива от групата на РЗС7. Първият предател беше Марио Тагарински, чичо на съпруга на Севделина Арнаудова. По това време племенникът Делян Димитров изпълняваше ролята на шофьор на чичо си, днес е издигнат от ГЕРБ до горд член в борда на директорите на Булгартрансгаз (това е свидетелство за професионализма на ГЕРБ-аджии – шифьорите8 стават директори). И така в ЦИК няколко члена на БСП работеха усилено за ГЕРБ без в публичното пространство да е известно как са били подкупени, но самият трансфер е достатъчно доказателство за наличието на скрити мотиви. Новата ЦИК вече официално беше доминирана от ГЕРБ и говорителят на предната (Александър Андреев) вече зае същата длъжност, но от квотата на ГЕРБ. Трябва да се отбележи неистовото желание на ГЕРБ да остави „старата“ ЦИК с председател Ивилина Василева, защото там вече имаше задкулисно мнозинство, което си работеше за милиционерите – парадокс „на светло“, но иначе съвсем логичен факт „на тъмно“.
Много се говори за купения вот, под който се има предвид:

  • директна покупка на гласове (срещу пари)
  • корпоративен вот – когато работодателят, било заради пари, обществени поръчки или друго, принуждава работниците си да гласуват за конкретна партия
  • обещание за запазване или осигуряване на нова работа (лично или на близки и роднини).

Но ГЕРБ е създала иновация при купения вот – покупката на СИК. За фалшифицирането на изборите с тази новост на милиционерите са им необходими 3 неща:

  1. ЦИК – беше осигурена „на тъмно“ още при председателството на Ивилина Василева, но сега със Стефка Стоева и „на светло“, и „на тъмно“ си е тяхна
  2. СИК – те се назначават преди изборите от местните власти и ЦИК. Затова трябваше да притежават на всяка цена местната администрация, за да могат да си осигурят бъдещи изборни „победи“; затова със сигурност фалшифицираха изборите в София (вж. по-горе и оплакванията на Мая Манолова за преправящите протоколите)
  3. фирма-преброител – Информационно обслужване. Там има един Мишок, който от години се грижи за хвалипръцкането на Методиевич за изборните му „победи“, които в голямата си част са фалшифицирани. Тя е необходима за да изчисли „правилното“ съдържание и да нанесе съответните корекции в съответните протоколи, а празните – да попълни.

Хубаво е да се припомни и аферата „Костинброд“, която съдружниците на Диктатора (Цветан Василев и Пеефски), които по онова време има различни интереси, разкриха на обществото. Разбира се, от нея нищо не излезе, но за по-интелигентните стана ясно, че Борисов се е готвил да си самоокаже съпорт в изборните резултати в случай на нужда (тогава се доказа подготовката, но не и изпълнението; нямаше и как, защото съдружниците публично го предадоха). Аферата „Костинброд“ е другият много видим сигнал, че мафията не е пропуснала превземането на организацията на изборите.

Протести за свобода и демокрация

Лятото на 2020 г. пише една от най-хубавите си страници в историята на тази нещастна страна. За пръв път протестират всички интелигентни хора, независимо от партийните си пристрастия, раса, пол, възраст, занятие. Всички те са срещу мафията, изпила и пиеща жизнените сокове на държавата, които ни държат най-бедната и същевременно най-корумпираната държава в Европа, Света, Галактиката. Диктатора гледа като отровен и се чуди де се е чуло и видяло на него да му искат оставката?! Калигула9 е считал себе си за Бог и не е вярвал, че мечът на Касий Херея може да го умъртви. Така Баце не вярва, че ще бъде запратен на бунището на историята, ако не и в затвора.

Трябва да отбележа, че оставката на Методиевич няма да се получи никак лесно, защото негово правителство трябва да организира изборите. Сега той ще дава за пример двукратното си безпримерно подаване на оставка, без да отбелязва, че това се е случвало при марионетен президент (Росен Плевнелиев) и назначените от него правителства са били всъщност проксита на Баце. Служебно правителство на Румен Радев ще е като меча на Касий Херея за Калигула. Тогава може да разберем от Методиевич какво е чувствал Калигула в сетния си час. Няма да е лошо протестът да поиска изхвърлянето на един МишоК от „Информационно обслужване10“ и смяна на ЦИК, като акцент поставям върху изпъждането на плъховете. Ако Баце няма намерения да фалшифицира избори, то главите на няколко чиновника няма да са никакъв проблем за успокояване на протеста.

Така стоят нещата в славното лято на 2020.

Бележки

  1. Национална служба за охрана, наследник на комунистическото УБО (управление „безопасност и охрана“), имаща за задача охраняването на номенклатурата, зареждането на хладилниците им, почистването, покупките и обгрижване на невръстните отрочета на властимащите. {б.ред.}
  2. Национална агенция за приходите и Комисия (за противодействие на корупцията и) за отнемане на незаконно придобито имущество. {б.ред.}
  3. Хипербола. {б.ред.}
  4. Това е станало по време на „старата“ система с Висша атестационна комисия. Обяснение на понятието „малък доктор“ тук. {б.ред.}
  5. I тур, II тур – 03.11.2019 г. {б.ред.}
  6. Секционна избирателна комисия (в целия текст се има предвид именно тази структура, а не онази мутренска групировка от която произлиза Бойко Методиевич). ЦИК – централна. {б.ред.}
  7. Политическа партия „Ред, законност, справедливост“ с лидер Яне Янев, откъдето дойде сега в ГЕРБ Георги Марков, агент на Държавна сигурност и лют защитник на Бойко Методиевич и Виктор Орбан. В този парламент ГЕРБ имаше 117 депутати, избрани с неговата листа. {б.ред.}
  8. Презрително наименование, а не ортографска грешка. {б.ред.}
  9. Римски император, царувал 37-41 г. от н.е. Касий Херея е преторианец.
  10. Разбира се, има и други институции пряко ангажирани с изборите като милицията и служба ГРАО (Гражданска регистрация и административно обслужване – главна дирекция към МРРБ), но те са от второстепенно значение. Най-важното е да се разчисти фирмата-преброител.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here