От Хунтата с любов

Шпионският скандал в България с шестимата българо-руски разведки е всъщност плащане на откуп срещу бъдеща изборна измама

34649

През 1963 г. е премиерата на 2-рия филм от поредицата за британския агент Джеймс Бонд – От Русия с любов. Международната криминална организация СПЕКТЪР търси отмъщение за убития в предишната серия от Джеймс (в ролята Шон Конъри) Д-р Но в Ямайка и съставят план за вкарването на Бонд в капан. Планът е съставен от чехословашкия гросмайстор Кронщайн и включва примамка (руско кодиращо устройство Лектор), красива предателка от консулството в Истанбул, безпощаден убиец от Ирландия и ръководител на операцията (бивш полковник от руското контраразузнаване Роза Клеб). Фабулата на филма е в устройването на смъртоносен капан за Джеймс Бонд, но е планиран с много любов към отмъщението, очаква се да избухне любов между Татяна Романова и Джеймс, а накрая да се окаже фатално за агента на МИ6 и всичко това с произход Русия.
Около 2 седмици преди първите парламентарни избори за 2021 г. хунтата, управляваща България, нагласи подобен капан с някакъв безумен шпионски скандал. Гросмайсторът, планирал този капан, в случая е Бойко Методиевич, само че той е гросмайстор колкото Остап Бендер. Великият комбинатор изгуби всички шахматни партии във Васюки, на чийто жители беше обещал да превърне градчето им в център на Вселената чрез „Шахклуб 4-те коня“. Предизборната обстановка в България е съвсем аналогична „гросмайстор“ Б. Методиевич обещава €100 млрд. БВП в края на новия му 4-год. мандат, т.е. през 2025 г. Всичко това ще стане с неговите 4 коня – водачите на 2 листи едновременно: Б. Методиевич, Ангелов, Костадин Георгиевич, Желязков, Росен Димитрович и Вълчев, Красимир Георгиевич. Единствената партия, която гросмайстор О. Бендер не успя да загуби във Васюки, е тази на която сви топа на противника. Цитираните преди малко български шахмайстори са способни да спечелят изборите само ако измамят противника и му откраднат поне двата топа и царицата.

Западни плесници

В последния месец изплющяха няколко шамара о бузата на възтлъстия управител на територията и неговите хора. Най-сериозната плесница прозвуча от председателя (Боб Менендез, 67 год., демократ от Ню Джърси) и зам.-председателя (Джим Риш, 77 год., републиканец от Айдахо) на американската сенатска комисия по външни работи, които подписаха декларация за България, съдържаща: «… настойчивата корупция, влошаващата се медийна свобода, политизацията на съдебната система, както и други заплахи срещу върховенството на правото…». Въпросната декларация на най-старшите членове на комисията изразяваше загриженост от нефелния си български съюзник в НАТО, който създава опасност за целия алианс. Наистина комисията не се е събирала, за да отправи остри критики, но това е особеност на най-добрата политическа система в света – американската. Дори без формално заседание на комисията декларацията е абсолютно валидна, защото е подписана от председателя (член на т.нар. ‚мнозинство‘) и най-старшия член на т.нар. ‚малцинство‘1, което я прави валидна. Подписите на двамата удостоверяват, че дори да би се провело нарочно заседание на цялата комисия, то резултатът би бил същият. Новината за въпросната декларация дойде непосредствено след официалния старт на предизборната кампания в България. Тя е ясен знак, че корумпираната хунта в родината няма да бъде толерирана от новата американска администрация. Отзвукът на подобно действие, за Б. Методиевич е най-притеснителен в ушите на Ангела Меркел, която беше нещо като неговата легитимация пред Европа и Света. Подобни слова създават проблеми на подкрепящите корумпирания български управник на международната арена и той най-вече заради собствените им избиратели (самите лидери са съвсем наясно с корумпирания гросмайстор).

Добри новини дойдоха и от Европейската прокуратура с главен прокурор Лаура Кьовеши. Тя върна 7 от 10-те гешевчета, изпратени там от мафията, за да се борят с измамите с евросредства в България. Разбирайте да се борят основно с неформалните и формалните си началници, чиито пратеници, в крайна сметка, са те. Това може да мине пред интелигентния български народ, но не и пред Кьовеши. Толкова звучен шамар от европейска институция никога не беше удрян на българско корумпѐ. В едно изречение Лаура им каза: назначаването на послушни некадърници на отговорни постове, за нас е неприемливо.

Българската прокуратура получи още една знаменателна оценка за работата си от съда на Европейския съюз в Люксембург. Европейските заповеди за арест, издавани от България, са невалидни, защото зад тях стои Гешефтурата и няма санкция от съд. Заслужава да се припомнят и въпросите и поканите за срещи на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) на Европейския парламент към О. Бендер и Мола Рам Гешов. Те също отчитат неадекватността на българската прокуратура и премиер при прилагането на закона и най-вече в областта на корупцията, но твърде сериозни проблеми откриват и при върховенството на правото (ах, каква изненада!? Същото откритие бяха направили и двамата американски сенатори).

Всяка външна оценка от уважавана институция или личност, дадена за България и мафиотското й управление, винаги е негативна или иначе казано всяка обективна оценка за българските управляващи е повече от смазваща. Разбира се, това не е никакво основание за интелигентния народ да прозре нещо на един сантим по-далеч от носа.

Източни мръсници

Отдаденият натовски съюзник, който непрестанно лови руски шпиони, прояви много голяма небрежност при разследването на опита за убийство на Емилиян Гебрев. Един рядко умен, спокоен и приятен успял българин. Той самият беше открил невероятни глупости на прокуратурата при отравянето му (на него, сина му и на директор в предприятието му):

  • местопрестъпления, които не са посещавани от 3-мата пострадали (далечни страни, които например сина му е виждал само на картичка, но фигурират в делото със съмнения за място на поглъщане на отровата), но които много „сериозно“ се „разследват“
  • една от тезите на прокуратурата беше за отровна рукола, изядена от Гебрев, който никога в живота си не бе ял рукола, нещо повече другите 2ма също отровени пък не бяха имали достъп до този зелен деликатес. Втора теза беше за „умна“ кафемашина, която се използва от повече от 10 души, но трови само избрани
  • при отравянето на Сергей Скрипал и Алексей Навални, Великобритания, че е Великобритания и Германия, че е Германия, се обърнаха към международната Организация за защита от химическо оръжие за експертно становище, а тук БГ прокуратурата разчита на български експерти с мазни шлифери, които през живота си не са виждали бойно отровно вещество, но дават експертни становища по темата.

Между другото, Б. Методиевич не изгони нито един руски дипломат, когато цял свят гонеше такива заради случая Скрипал. Някои държави символично изгониха по 1 дипломат, за да покажат солидарност с Великобритания, но отдаденият натовски съюзник започна да търси някакви доказателства, които точно както и при Гебрев не бяха намерени.
Хунтата дари около 3 млрд. лв. държавна пара̀ за построяването на Турски поток, от който България няма никаква полза, а само Русия. Този фанатичен натовски съюзник внезапно се беше превърнал в руски подлизурко. Вече 8мо десетилетие България е плацдарм на руското (съветско) разузнаване. Тези разведки се разхождат безпрепятствено из българските земи, но никой от българските управници не дръзваше да им се противопостави. През последните 10-ина години международната обстановка за Русия се влоши значително (особено след авантюрата „анексиране на Крим“) и руските шпиони бяха изтикани по към периферията, с това значението на България нарасна, защото сме член на Европейския съюз и оттук по-лесно се шпионират членките на общността. Затова и концентрацията на руски шпиони на територията рязко нарасна (числеността на руските граждани, които под една или друга форма пребивават в България, се покачи).

От Хунтата с любов

Разиграният тези дни шпионски скандал цели да затули множеството неудачи на българската мафия пред западните ни съюзници. Хунтата е силно притеснена от вероятни бъдещи компрометиращи действия от наши и чужди агенти, в смисъл на:

  • няма да е за чудо да се зашлеви за пореден път хунтата от някоя западна институция или личност в предизборната обстановка
  • възможно е хора като Васил Божков или други да пуснат компромат за хунтата около седмица преди вота, за да може пикът на разразилия се скандал да е около 04.4.

Шпиономанията винаги е обърквала западняците и те са готови да простят някои нечистотии на безпределно преданите си другари. Така Б. Методиевич им каза: може и да съм кучи син, но за Бога, аз съм Вашият кучи син!

Бележки

  1. Комисията по външни работи на американския Сенат е 22-членна – по 11 члена от демократическата и републиканската партия.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here