Долнопробен чалгаджия

Колкото и да се напъва чалгата да се въоръжи с морален универсализъм, тя си остава в плен на моралния нихилизъм и простотията

48034

Току-що Слави Трифонов, лидер на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН) представи предложението на партията си за правителство и съответно приоритетите му. В този акт имаше огромна изненада. Никога не съм очаквал нещо умно от Слави, защото той е нискоинтелигентен, болезнено суетен, супернарцистичен с безкрайно тесен мироглед и всичко това му позволява да се мисли за безгрешен, единствен, неповторим и глаголещ от името на цял народ, но чак такава простащина дори аз не очаквах. Този образ силно се припокрива с образа на водача на Хунтата – Буци.

След изборите от 04.4.2021 г. Слави предложи за премиер Антоанета Стефанова, което само по себе си е достатъчно свидетелство за скудоумие. Презентацията на бившата световна шампионка по шахмат издаваше комплексираността на издигащия я индивид и неговата пълна несъстоятелност и безидейност. Интелектуалните и въобще човешките възможности на Стефанова са повече от скромни, а представянето им за нещо магическо и велико говори само за непълноценен презентатор.

Обръщението му днес може да видите тук:

След изборите от 11.7.2021 г. Слави предложи за премиер едно от най-крадливите Жужета1, познати в България. Той разбира се знае това, но когато си зависим от чужда воля си принуден да представяш и най-несъстоятелните кандидатури като някаква голяма крачка за човечеството. Или с други думи, когато един селянин от Дръндар2 ти нареди да представиш избрани от него кадри, който между другото е твой господар, нямаш никакъв друг избор освен да угодиш на господаря.
Началото на голямата корупция в България беше поставено от Мадридския мошеник (Симеон Сакскобурготски), който стана премиер през 2001 г. От онези години в политическото пространство се замотаха едни от най-големите мошеници, първоначално натрупали капитал тогава – Бойко Борисов, Пеефски, Милен Велчев и Николай Василев. Един от техните прислужници – Дацов сега е предложен за икономически министър. Жужето и Дацов са емблеми на корупцията от онези времена. След толкова много клетви за отсъствие на колаборация с партиите на статуквото (ГЕРБ, БСП и ДПС), поставянето на тези корумпета може само да подскаже задкулисните зависимости на партията на Слави, която, оказа се, не е партия на Слави. Всеки днешен депутат от БСП е значително по-честен от Жужето или Дацов, каква полза да се разграничаваш от БСП с клеймото „партия на статуквото“ при положение, че номинираш многократно по-корумпирани и вредни другари.

Друго много често трифоново заклинание беше за „престижните университети“, което повтаря като мантра от известно време насам. Трябва да споделя, че престижни са онези университети, които участват в меродавните класации за това, а не тези, които са в съзнанието на необразован гологлав водещ или неговите сарайски кукловоди. Например номинираната за министър на образованието3 Наталия Митева беше представена като «експерт по образование, завършила е с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина и има магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ; допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от Бизнес департамента на Оксфордския университет». От тази визитка единствено прозират ниско ниво на квалификация и самозванство, защото:

  • Колумбийският колеж в Южна Каролина се намира в столицата на щата (гр. Колумбия, окръг Ричланд, вторият по големина град след Чарлстън), той е типичен женски колеж и не влиза в Топ 100004 на престижните университети в света (всъщност е някъде около 10 хилядното място)
  • Мерилендският университет е особен тип университет със своя собствена система. В него има 11 кампуса, като основният е Колидж парк5. Всички кампуси се оценяват отделно в класациите на престижните университети, като „Колидж парк“ за 2021 г. е на 90-то място, а „Балтимор каунти“ е на 601-800 място; останалите 9 колежа не могат да влязат в класацията на престижните университети. Неспоменаването от кой точно колеж, част от Мерилендския университет, е получила дипломата си по „публични политики“ Наталия Митева само подсказва, че не ще да е от първите два, т.е. издател на дипломата е някой от непрестижните кампуси
  • споменатата „допълнителна квалификация“ от „Колумбийския университет“ вероятно цели да заблуди публиката, защото Колумбийският университет е мегапрестижен университет, но той се намира в Ню Йорк, а тук вероятно става дума за „Университета на Южна Каролина „Колумбия“, който се намира в спомената вече столица на щата Южна Каролина (гр. Колумбия)
  • споменатата „допълнителна квалификация“ от „Бизнес департамента на Оксфордския университет“ е някаква лъжа, защото такъв департамент там няма. Има практика различни учебни заведения да се регистрират и дори да провеждат занятия в гр. Оксфорд, но те не са част от „Оксфордския университет“, № 1 за 2021 г. на престижните университети в света.

При тези огромни претенции за образованост, точно министърът на образованието е със смешно образование. Заслужава да се спомене и Христо Алексиев, номиниран за министър на транспорта, който «притежава допълнителни квалификации от… „Тен Степс“, Съединените щати». Тези „10 стъпки“ са 100% някакъв курс за малоумници и вероятно пълното му наименование е „10 стъпки към върха фор дъмис“.
Ще използвам един стар шаблон: не ми се иска да говоря за културата на министъра на културата, но това също е печално позната персона. Назначаването на Бай Ганьо в министерство на културата ще произведе точно същия резултат като Станислава Армутлиева.

Толкова голяма тъпота, съчетана с нахални претенции, струва ми се, само Буци е произвеждал. Само тази Медуза от Банкя си позволяваше да представя откровени некадърници като титани на мисълта. Тук имаме още от същото. Фризирането на някакви световни рабфакове, които би трябвало да измамят публиката, че става дума за някакво нечувано образование само издава корпулентната фигура на Пеефски и алкохолизираната физиономия на Доган като седящи зад правителството.

Галактическите приоритети на галактическите селяни

Като абстрахираме факта, че основните цели на евентуалното бъдещо управление в нормалните държави се съобщават преди изборите, преди хората да са пуснали гласа си за такъв идиот, изреждането на приоритетите от самозабравилия се вожд на ИТН оставят всеки интелигентен човек безсловесен. Те са като мечтите на едно детенце от село Учиндол за камионче, каквото е виждало по телевизията, за да може и то да си поиграе. Всичките му важни задачи издават безидейност, тесногръдие и малоумие. Разбрахме обаче за отсъствието на съдебната реформа и за промяна на Висшия съдебен съвет, смяна на главпрокурора Гешев и реформа на онази комисия, в която се подвизаваше Пацо Терасата, а сега – очилатото Шиши (Цацаров). Запазването на Гешев като главен прокурор в предното народно събрание беше класифицирано като грешка на растежа, неопитността, недалновидността и недодялаността, която много ярко демонстрираха от ИТН, подкрепяха подобна теза. Сега вече е ясно, че бастионът на ДПС в прокуратурата няма да бъде пипан, защото ИТН е васал на ДПС.

След изборите от 11.7. наистина на всички входове на Територията трябва да се сложи надпис „о вий, що престъпяте тоз праг, надежда всяка тука оставете“.
Последните слова на гологлавия вожд сякаш заковаха всички простащини казани дотук – изпращане на астронавти в НАСА, двама българи и един македонец. Това е като да обявиш за свой приоритет да направиш Марс столица на Чалгария. От глупак може да се очакват единствено глупости.

П.П. Казаното тук не важи за номинираните за министри на вътрешните и външните работи (Николай Радулов и Ради Найденов), макар приемането на номинацията от тяхна страна да буди известни въпроси.

Бележки

  1. Умишлено неправилно изписване на „джудже“.
  2. Село в Северозападна България, община Суворово, област Варна. В него е роден Ахмед Доган. {б.ред.}
  3. Слави нарече министерството „на образованието, иновациите и науката“ {б.ред.}
  4. Колумбийски колежи има в Чикаго и Мисури, които са много по-престижни от южнокаролинския.
  5. Нарича се „флагмански“ кампус.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here