Очерняне на черното

Самозабравата съчетана с обида прави диктаторите супернеадекватни

23570

Вчера министър-председателят привика посланиците на редица демократични държави, за да им съобщи позицията си в качеството си на „capo dei capi”. Много разгневен от публикациите на световните медии, той привидно си изпусна нервите. По принцип се подмазва на чуждестранните посланици, но сега си ги представи като негови лейтенанти във „фамилията“, което никак не се връзва с тяхното амплоа. Методиевич си позволи да дава заповеди на посланиците – „уведоми“ ги занапред как да си вършат работата. Една от основните им грешки е неизползването на официалните канали за получаване на информация, което издаде неговата простотия и пълно неразбиране на Света. Но всичко това е умело разигран етюд, който цели да изпрати общественото мнение в погрешна посока (разследването той така или иначе командва и вече го е пратил за „зелен хайвер“).

Грешките на Методиевич

Необразованият банкянски пожарникар не е разбрал, че западните медии не черпят информация от посланиците си (правят го в много редки и специфични случаи, какъвто този не е), а още по-малко дипломатически представител може да нарежда на независима медия какво да прави. Безкрайно тесният мироглед на мутра го кара да мисли, че Западът контролира медиите си. Петата колона разпространява такава информация, но явно членовете й са толкова тъпи, че дори си вярват. Това е много добре за руската пропаганда, но ниската интелигентност никак не е добре по принцип и безидейността ги прави еднотипни като шинел.
Извикването на посланиците е глупаво, което е отражение на подготвеността на ГЕРБ. Случаят „Виктория Маринова“ няма нищо общо с политиката на другите държави, за да се привикват най-високите дипломатически нива. Привидно случаят няма нищо общо и с българската държава, доколкото тя би била нормална, но не е. Мафията си има премиер и цяло правителство (с изключение на образованието, но то пък им е толкова ненужно), главпрокурор и цяла прокуратура, медии, висш съдебен съвет, милиция и спецслужби, парламент, общинска власт и всичко останало. Следователно българската държава, като представляваща мафията, има много общо с убийството на Вики, а истерията с посланиците е силно издайническа проява – независимо от използваните епитети спрямо Методиевич, тези грешки са твърде елементарни, за да бъдат допуснати дори от него, т.е. това е етюд с дългосрочни цели.
Хвалбите с разкриването са смешни, защото това ще е единствено разкрито убийство в историята на българската милиция и пожарникаря като премиер и главсек. Причината за разкриването се корени именно в тази международна публичност, иначе 1000% съм сигурен, че папката „Виктория Маринова“ щеше да събира прах на нечие нечистоплътно бюро с десетилетия.

Хронология на събитията

В началото на м. септември уебсайтът Биволъ направи великолепно разследване за фирмата на един олигарх. Името му е Вальо Златния, а фирмата – ГеПи груп. В разследването фигурираха много конкретни имена с много конкретни суми, които паникьосаха олигархията. Зам.-министър от фамилията на правешкия диктатор-идиот, откъдето е и Вальо Златния, възлагала мощно обществени поръчки на ГеПи груп и назначеният от ГЕРБ в министерството прибирал огромни комисионни (числата са записани в разследването на Биволъ). Членът на обръчите от фирми на ГЕРБ веднага започва с унищожаването на документи, за което разбират от Биволъ и изпращат свой разследващ журналист. По една случайност с него е и румънски колега (Атила Биро), който проваля действията на ‚мафията‘, разбирай ‚държавното управление‘. Изгарянето на документи се осъществява на някакво поле, където двамата журналисти са проснати по очи в пръста с насочено огнестрелно оръжие от патрулни милиционери, докато служителите на ГеПи груп извършват всичките си действия, охранявани от същите тези малоумни милиционери. Пристигат българските спецслужби, които са с интелекта на амеба, и откарват двамата журналисти в районно милиционерско управление, където държат журналистите 7 часа „за изясняване на самоличността им“. Изглежда 6 ч. и 59 мин. са се учили да четат, за да може в последната минута да се запознаят със съдържанието на документите им за самоличност. Да, но не е така. Спешното учене на четене и писане от милиционерите е било прекъснато от румънския консул, който е отишъл на място, за да освободи Атила. Българската милиция, притеснена от присъствието на консула освобождава Атила Биро, но продължава да държи арестуван българския журналист Димитър Стоянов без всякаква причина. Биро отказва да си тръгне без българския си колега и тогава милицията освобождава и него. Арестът на двамата журналисти е безпрецедентен, придобива много широк отзвук, но единствената телевизия, поканила двамата е русенската ТВН с водеща Виктория Маринова. Няколко дни след интервюто със Стоянов и Биро Вики е намерена убита.
В резюме фактическата обстановка:

  • великолепно разследване на Биволъ за кражба на европейски средства чрез обществени поръчки за строителство (с имена и размер на подкупите)
  • престъпната фирма безпрепятствено унищожава документи с милиционерска охрана, а двамата разследващи журналисти отишли да отразят събитието са проснати на земята, като им е насочен пистолет в главата
  • двамата журналисти са държани в милиционерско управление с тъпашкото оправдание „за установяване на самоличността“, но ги освобождава румънски дипломат
  • държавата прави всичко възможно, за да защити фирмата-престъпник, като дори арестува разследващите журналисти
  • всичко това намира много широк отзвук в световните медии, но не и в българските (изключение е Евроком на Сашо Диков, няколко опозиционни сайта, но нито една „национална медия“)
  • избухва скандалът Mafia Capitale, в главната роля лидер на ГЕРБ (Фандъкова) и ГеПи груп
  • телевизионно интервю с двамата журналисти прави единствено Виктория Маринова
  • дни след интервюто Вики е намерена мъртва.

Контекстът:

  • мафиотска държава с едни и същи представители в най-високите етажи
  • корумпирана държавна машина: от лелката на гишето до министъра, от чистачката до кмета
  • политическа система, структурирана от олигархията, и работеща единствено в нейна услуга
  • неработеща, тъпа и корумпирана съдебна система
  • тотално отсъствие на т.нар. „четвърта власт“ (купени, некадърни, подмазващи се журналисти и медии като цяло)
  • обществените поръчки са средство за присвояване, а не за облагородяване на хора и среда
  • абсолютна липса на разкриваемост на престъпленията и прокурорски обвинения (липсата на присъди е естествено последствие)
  • една-единствена истински разследваща медия (сайта Биволъ), а т.нар. „официални канали“ са дезинформационни (единствената им цел е да правят пропаганда в услуга на мафията).

Логичната реакция на световните медии

Великолепна, логична, смислена, обмислена, точна, адекватна, честна, загрижена реакция на световните медии. Заслужават единствено поздравление. Разбира се, тези поздравления могат да бъдат дадени само от интелигентни хора, които адекватно отразяват действителността, а не от примати. Прибързаното обявяване на убийството за разкрито е мегасъмнително. Не ме интересуват простаци като Методиевич, Цацаров, министърът-охранител на Мето Илиянски и др., които се хвалят с постигнатите чутовни успехи, защото те априори са хвалипръцковци, а да не отваряме темата колко им е интелекта, но това убийство все още не е разкрито (поръчителят (такъв има!) е неизвестен, дори да приемем, че 21-год. циганин е извършителят). Дали физическият убиец е нает от мафията, за да се разправи с Вики все още не е доказано, но е твърде вероятно. Реакцията на мафията все повече засилва тези съмнения. И имат мотив, и то много сериозен. Те предупреждават всички журналисти по света, че тук всеки дръзнал да разобличава мафията получава свинец. Опитаха с Димитър Стоянов чрез спецслужбите да го арестуват и малтретират, но чистата случайност в лицето на Атила Биро и румънския консул осуетиха наказателната акция. Направиха 2-ри опит с Вики и успяха. Сигурен съм, че сега Митко, Биволъ и много други ще мерят 100 пъти, преди да срежат веднъж. Няма да е за чудо и да се откажат от разследванията.

Изгонете Ема Томпсън

Не бива да мислим, че глупаците живеят само в Банкя, с. Шума или в сараите, дори не живеят само в България. Такива има и във Великобритания, нещо повече възможно е дори да са завършили един от най-престижните университети в света, какъвто е Кеймбриджкия. Тази сутрин в телевизията на Пеефски интервю даде посланичката на Великобритания – Ема Хопкинс. Възтъпата водеща Радева се обърна към нея с „г-жа Томпсън“ (двукратно, колкото всъщност и я назова). Вероятно в кратуната на Радева се намесва образът на Ема Томпсън – чудесна британска актриса, също следвала в Кеймбридж, направила незабравима роля в „Остатъкът от деня“ (1993 г.) заедно с Антъни Хопкинс. Филмът е по романа на последния носител на Нобел по литература (Казуо Ишигуро). Друг неин емблематичен филм е по романа на Джейн Остин „Разум и чувства“ (1995 г.), където й партнира Том Уилкинсън. Нито преводачката със сложното име (Аякова), нито самата г-жа Хопкинс намериха за нужно да поправят безпросветната водеща в телевизията на Пеефски, навярно защото нямаха търпение да изпълнят поръчката – да защитят неграмотния Методиевич или пък защото знаят, че няма никакъв смисъл да се разправят с хората на Пеефски. Няма да назовавам „нейно превъзходителство“ един толкова неадекватен посланик на Нейно Величество (дори я призовавам спешно да я отзове поради тъпота с взлом), но не мога да не изразя недоумението си от съчувствието на г-жа Хопкинс към Методиевич, защото „били свършили много работа“ и приматът правилно се чувствал предаден от световните медии. Като напълно отричам правото на който и да бил посланик да оценява световните медии (ако не е професионалист по темата) ще добавя, че световните медии имаха пълното основание да предадат по начина по който направиха убийството на Виктория Маринова (тук може да проследите линкове и да откриете десетките други истини, казани от тях за България).

Очерняне на чернилката

Обявяването за разкрито на убийството на Виктория Маринова ми се струва адски прибързано. Има много смущаващи неща около самото убийство и действията на мафията (разб. държавата) по разследването му:

  • ДНК анализите не са силата на българската милиция, но тук се справиха повече от добре (стигнаха чак до Германия); с всички останали убийства срещат невероятни трудности с тази „технология“
  • невероятното сътрудничество на циганите от квартала с разследващи и медиатори (прилича ми на заповед от цигански барон); едни и същи трима цигани (говорител един, помагач втори и кибик трети) гастролираха из всички телевизии, не се появи никой друг (навярно никой друг не е имал мандат да говори с медиите); изкараха с шутове от къщата лелята и съпругата на предполагаемия убиец; не си спомням (при никакви обстоятелства) цигани с такава готовност да са сътрудничили на правоохранителните органи (че и на медиите), камо ли пък с толкова голям хъс
  • в цялата история, започнала с разследването на Биволъ, държавата е на страната на мафията, като най-безскрупулно арестува, вади огнестрелно оръжие, просва в калта журналисти, докато обектът на разследването (разб. престъпниците) е охраняван от държавните органи, т.е. не виждам логична причина „държавата“ да е сменила отбора; буквално няколко дни след интервюто с двамата разследващи журналисти Вики е убита; изнасилването е прикритие, защото се придава елемент на случайност и битовост (убийство от снайперист директно щеше да ни отведе до Банкя и Правец); практиката е показала, че няма нищо случайно, а опитите да се оправдаят с отрицанието на този афоризъм звучат като виц.

Методиевич, като една истинска мутра, прибърза да обвини международното положение, като го обвини в несправедливо очерняне (разб. „прибързаност“). Според мен, е точно обратното – световните медии са абсолютно прави, а той се е изказал много, много рано. Реалността сочи, че в кочината обикновено стават само свински работи. Разиграният от него етюд с посланиците цели да заблуди тях, а оттам страните им и медиите в тях, че „първият партиен и държавен ръководител“ на България е люто ранен от „несправедливите“ обвинения. Историята с очернянето е най-голямата фалшива новина на нашето време.

Не можеш да очерниш туй що е черно!

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here