Украйна е сама

38003

Целият свят видя едно кръвожадно джудже, обитаващо Кремъл, как нахлу в суверенна държава. Пусин до такава степен си е самоповярвал, че започна да определя историята на Украйна – кой, защо, кога и как я създал, какви грешки допуснали създателите и т.н. Един противно тъп милиционер започва да се изказва по въпроси, които са толкова далеч от неговата компетенция, колкото Плутон1 е далеч от Слънцето. По-лошото в цялата работа е в повтарянето на тезите на малоумника от мурзилките. Те започнаха да повтарят тезите на подпухналото жуже сякаш той е някакъв авторитет, какъвто не би могъл да бъде дори на най-големите отрепки в света. Авторитетът и Владимир Владимирович са две напълно несъвместими неща. Няма да коментирам очевидните неща за пропагандата на престъпника Пусин – изпълнена с манипулации, машинации и откровени лъжи. Комплексът на джуджето се изразява точно в това: да изскочи учителят по физика от с. Мало Конаре и да заговори наставнически пред световноизвестни физици, вкл. Алберт Айнщайн. Съвсем нелепо! Точно такова е поведението на един варварин появил се незнайно как от Каменната ера и пищи на пищен кремълски фон във фокуса на модерни западни телевизионни камери. Русия е напълно неспособна да произведе и най-елементарното нещо в областта на битовата или пък професионалната електроника. Носят се легенди за техните оръжия, но те са точно толкова достоверни колкото вярно е превъзходството на Волга-та, Москвич-а и Лада-та. Това е в пълно противоречие с житейската логика – да създаваш някаква „съвършена“ военна техника, но да си напълно неспособен да направиш една обикновена пералня.

Уморяване с приказки

Една много голяма трагедия, на която ставаме свидетели във връзка с Пусиновата атака, е провалът на Запада. Всички т.нар. лидери излязоха с някакви декларации, закани и полумерки за възпирането на отявлено ненормално същество, намърдало се в Кремъл. Западът се опитва да умори Путин с приказки. Толкова много думи, произведени за единица време, не струват и 1 танк, който можеше да бъде изпратен на Украйна. Най-неприятни са приказките за солидарност с Украйна, защото докато избиват украинците, ние ги заливаме с потоци слова без нито една реална заплаха за режима в Масква, без никаква реална помощ за жертвите на агресора. Едните ще забранят на Пусин и Лавров да посещават САЩ, другите вече им забраниха само финансовите операции на техните територии, но пък остава разрешението да ги посещават. Специално за Пусин това е подигравка, защото той не е напускал бърлогата си за посещение в цитираните страни вече много години, а за последните 2 десетилетия гостуванията му там се броят на пръстите на едната ръка. Следователно, тези санкции са, както е казал класика „пунта-мара“.

Съюз между психонегодници

Дори Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са били съюзници. Наистина и двамата са страдали от тежки психически заболявания, разрешими единствено в строго специализирани медицински заведения, но единият е имал другия и са се разбрали да си разделят Полша. Тоталната липса на съюзници на масковското джудже идва да ни подскаже, че няма толкова луд диктатор днес на планетата. Не че липсват ненормални тирани и днес, но толкова луди колкото е Владимир Владимирович няма. Людоедът Пусин толкова силно е деградирал, че в подземията, в които е пропаднал, не може да намери друго човешко същество. Там има само неодушевени зверове-призраци.

Солидарност с Украйна

Няма нормален човек, който да не изрази солидарност с украинския народ. Но никой от властимащите не пожела да материализира солидарността. Лесни са празните приказки за солидарност и съчувствие, но опре ли до газа, нефта и др. руски суровини – никой не иска да наруши комфорта си.
Една от малкото, за да не кажа „единствена“, санкции беше изключването на Русия от системата SWIFT2. Историята ни учи, че подобна санкция се оказа много ефективна върху иранския режим, когато между 2012-16 г. иранските банки бяха изключени от SWIFT. Същата мярка беше предложена за същия агресор от премиера на Великобритания Дейвид Камерън още през 2014 г. заради нахлуването в Крим на същото жуже, което оттогава си е толкова противно. И преди 8 год. надделяха комфорта и уюта на европейските правителства и мярката отпадна. Идеята на Камерън послужи на Русия да изгради собствена междубанкова система, но тя се използва само между руските банки и изхвърлянето им от системата SWIFT би стопирало изцяло тяхната международна дейност. Най-големият търговски партньор на Русия е Германия, а новият й канцлер Олаф Шолц е категорично против. Това състояние на нещата ни е добре познато при разделянето на Полша между Германия и Съветския съюз. Ангела Меркел беше втръснала на всички по света, та камо ли на германците. Почти погребаната ГСДП3 възкръсна след дългогодишното управление на канцлерин и се появи мижитурката Олаф. Не знам кое по-лошо, дали скучната Меркел или напълно безличния Шолц, но за украинците нещата не стоят добре при толкова много на брой и толкова продажни хора. Солидарността не трябва да е просто проява на фалшиво съчувствие към украинците, а трябва да понесем жертви заради тях, т.е. трябва да се откажем от някакви свои ценности, удобства или бизнес, за да помогнем на Украйна. Длъжни сме да изпитаме дискомфорта на студа и тъмнината, но да спрем получаването на руски газ, защото така ще спаднат приходите на режима в Кремъл и няма да има пенсии за руския народ, който е съучастник на лъже-лидера си.
Генерирането на вътрешно напрежение в Матушката ще я изтощава допълнително и джуджето може и да стигне до единствено вярното решение за себе си – самоубийство. Също като Хитлер.

Такива са неща днес, когато психически негоден формален лидер на държава си позволи агресия срещу една прекрасна страна.

Героям слава4!

Бележки

  1. Статутът на планета от Слънчевата система е отнет през 2006 г. Понастоящем се класифицира като ‚планета-джудже‘.
  2. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Белгийска система за междубанкови разплащания с 3 датацентъра в света: Кълпепър, щата Вирджиния, САЩ; Дисенхофен, Швейцария; Зютервоуде, Нидерландия. Командният център е в Хонг Конг. {б.ред.}
  3. Германска социалдемократическа партия. {б.ред.}
  4. Отговор при скандиранията на украинците на „Слава Украине!“.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here