Отличен 5.50%

Добрите новини за БСП не секват. До следващите парламентарни избори Столетницата няма да може да прескочи 4% бариера

39287

Коментарът е обновен еднократно на 14.4.2022 г.

Във вторник (22.2.2022 г.) Галъп публикува резултатите от месечното си социологическо изследване за изборните нагласи към политическите партии при фикцията „избори сега“. В тях няма много изненади, освен една – грандиозното сгромолясване на БСП, ако въобще това може да се нарече изненада. Устойчивият тренд на срутване на столетната партия не просто се е запазил, но се е задълбочил значително. Процесът никак не е случаен, той се дължи на все по-задълбочаващата се неадекватност на наследниците на компартията. Най-голям принос за това има лидерът Корнелия Нинова, която обаче е значително по-добра от вътрешните си опоненти. Свинарят на Гоце и Сергей Станишев са злобното лице на корумпираната опозиция срещу Нинова. Така мирното гражданство, което никак не харесва неадекватната кака Кури, не вижда никаква перспектива пред най-старата партия у нас, защото алтернативата й е трижди по-лоша. У българите с интелигентност над средната се появи плаха надежда за запътването на БСП към небитието, затвърдено малко по-късно от кръвожадната позиция на уж бившите комунисти за вероломното нахлуване на агресора Русия в Украйна на 24.2.2022 г. По-малоумна и фашистка позиция на българска политическа партия може да се срещне само у „Възраждане“. Двете напълно ретроградни и свирепи формации се опитват да играят със зомбитата, създадени от путиновата пропаганда в България, но общият размер на тези чудовища е около 5-8% от електората. Тоест, няма място за двете дивашки орди и една от двете ще изпадне – най-вероятно тази с много повече грехове, тази която запази марката БКП и с червени букви е записала в биографията си лагерите в Ловеч, Скравена, Белене и още планини безчинства. Докато другата няма такъв воденичен камък на шията си, създадена е от млади орки, които все още не са кръвотворили толкова. Засега прегрешенията на „Възраждане“ се изчерпват с някои присвоявания на обществени средства, които за българските мащаби са направо невинни. Битката може съвсем да се ожесточи с включването на евентуален проект на Стефан Янев, но така или иначе засега няма никакви данни за неговата електорална тежест, от една страна, а развитието на войната в Украйна и геноцидът на джуджето Пусин, от друга, могат да променят много електоралната картина в България (Стефан Янев също може да се препозиционира като не толкова отявлен путинофил).

Ето резултатите от проучването на Галъп от м. февруари 2022 г., получени като отговор на въпроса „ако изборите бяха днес, коя политическа формация бихте подкрепили?“:

  1. „Продължаваме промяната“ – 19.6%
  2. „ГЕРБ“ – 14.2%
  3. „ДПС“ – 7.9%
  4. „Има такъв народ“ – 6.1%
  5. „БСП“ – 5.5%
  6. „Демократична България“ – 3.4%
  7. „Възраждане“ – 2.5%
  8. „ВМРО“ – 1.1%
  9. „Изправи се.БГ“ – 1.0%.

Вижда се, че БСП много е приближила заветните 4% засега отгоре, но скоростта й на пропадане е достатъчно голяма, за да изпрати Столетницата извън борда на изборите за следващото народно събрание. Трендът на БСП за последните две години сочи устойчив спад. През миналата година на парламентарните избори БСП получи следните резултати:

  • на 04.4.2021 г. – 15.01%
  • на 11.7.2021 г. – 13.39%
  • на 14.11.2021 г. – 10.21%.

Оценката 5.50 е отлична оценка в училище, но когато става дума за изборни резултати това число е твърде скромно, особено за хиперамбициите на БСП, които са без всякакво житейско покритие.

Салтоморталето на БСП с геноцида над украинския народ

Геноцидът е особено понятие, създадено във връзка със зверствата през Втората световна война по отношение на евреите. Терминът се приписва на полския адвокат Рафаел Лемкин, който комбинира гръцкото „генос“ (раса, народ) с латинското „цедо“ (убивам) и получава „геноцид“. Узаконява се в Париж на 09.12.1948 г. чрез Конвенцията за превенция на престъплението геноцид и неговото наказване1. Уикипедия е синтезирала много точно дефиницията за геноцид от самата Конвенция, а именно: целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством:

  • убийство на членовете на тази група
  • тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата
  • насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане
  • причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група
  • насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга група.

Трябва да се отбележи, че горната дефиниция не касае успешното довеждане докрай на изредените условия, а изпълнението или намерението за изпълняването им в някаква степен. Тоест, не е задължително да бъдат изтребени всички евреи, за да имаме геноцид. Намеренията на Матушката са повече от очевидни. Те са изразени от техния цар-милиционер, който глаголи сякаш е последната инстанция във Вселената. Та точно този одиозен Пусин артикулира целите и задачите на спецоперацията – премахване на украинците, всичко украинско, а оцелелите следва да се превърнат в слуги на руснаците, който са някаква специална раса. Без съмнение намеренията на кръвожадното джудже са за геноцид, съгласно дадената по-горе дефиниция, а и съгласно човешката логика.

Тези дни от БСП заявиха твърдата си позиция за напускане на управляващата коалиция, в случай че парламентът приеме решение за военна подкрепа на Украйна, което неминуемо би станало с гласовете на част от партньорите в самата коалиция (Демократична България, „Продължаваме промяната“ и евентуално „Има такъв народ“). Липсващите гласове на БСП с радост ще дойдат от ГЕРБ, които за няколкото месеца съществуване на 4-ната коалиция изобретяват всякакви клинове за разрушаване съюза между управляващите. Освен като топидиотска, тази позиция на БСП може да вземе няколко големи награди: по неадекватност, нахалство, антихуманност и безочие. Със своите скромни 10% от българския вот, зомбитата от БСП се опитват да наложат безчовечността си върху около 80% от нашия парламент. Този нечуван диктат на някакво психомалцинство върху България е свръхнагло. Нещо повече тази позиция е свръхмалцинство и в Европа, а и в света. Как с нищожните си 10% от малка България кака Кури & компания мислят да диктуват на такова мнозинство какви помощи да се предоставят и какви не? Тази позиция издава порочната същност на БСП, която в крайна сметка води до проповядването на геноцид. Не знам дали няма да е справедливо подобни политически партии да бъдат приведени в съответствие със Закона за политическите партии2, където се забраняват онези, които проповядват фашистка идеология или са апологети на геноцид.

Послеслов за Стефан Янев

Много скоро след създаването си правителството на „просто Киро“ изгуби почти целия си ореол. Основните задачи пред него се оказаха създаване на комфорта на сем. Лорер (единият стана министър с измислен портфейл, а другата стана началник на кабинета на министъра на финансите. Мегауспешният бизнес, с който са се прехранвали досега оставиха на кучето), сем. Лена Бориславови (тя началник на кабинета на премиера, той – зам.-председател на Народното събрание), Калина Константинова (семейна приятелка, обзавела се с тотално измислен вицепремиерски ресор) и т.н. Големите очаквания и хвалипръцкания за министъра на транспорта му докараха „златна палма за подлизурство“ заради творческия му принос в искането за оставка на началника на НСО във връзка със замерването със снежни топки на Просто Киро (връх Шипка на 03.3. т.г.). Министърът на културата е абсолютно недоразумение, а щом не разбират, че трябва да го изхвърлят – значи много неща от Природата им убягват (много лош знак!).
Искането за оставката на министъра на отбраната Стефан Янев, изразено от просто Киро, издава простотията на Киро. Не може да правиш забележки на някакъв си министър за писанията му във Фейсбук (при Атанас Атанасов, министър на културата, нещата стоят другояче, но приложението на стандартите на „просто Киро“ изисква незабавното му изхвърляне). Истинският проблем със Стефан Янев е съвсем друг. Той е бригаден генерал (докато Пусин е падпалковник), но българският министър на войната нарича бруталната и нечовешка агресия в Украйна „спецоперация, както казва президентът Путин“. Първо, Пусин не ти е президент на тебе, за да добавяш подобна титла пред просташкото име на този индивид (просто Пусин е повече от достатъчно). Второ, професионализмът ти като военен определено е нулев и ти не отговаряш на изискванията за този пост. Може да махаш с опашка пред Пусин, точно както Николай Събев пред просто Киро, но за министър на войната определено не си достоен.
Само едно изречение от двукратния служебен премиер на България успя да изтрие всички добри дела, които е направил или така си мислим.

Бележки

  1. Повече информация за Конвенцията от Уикипедия. Русия е страна по тази конвенция (подписва я на 16.12.1949 г. и я ратифицира като СССР). {б.ред.}
  2. Цитирането на закона е със стилистична цел, в него няма поставени изискванията, споменати в края на текущото изречение. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here