Президентът у нас

26881

Действащият български президент се кандидатира за 2-ри мандат. След Освобождението1 сме имали само един президент повторил мандата си и той е бил агент на Държавна сигурност. Вероятността Румен Радев да е вторият е огромна. Нещо повече, много добре да повтори мандата си, защото е единственият български президент опълчил се на олигархията, която от 3 десетилетия управлява България и изпива до дъно жизнените й сокове. Вторият в класацията също от толкова десетилетия се е отдал на кариерата си и като няма на кого – слугува на мафията. След хилядите им претенции за „високи научни постижения“ на Анастас Герджиков, ректор на най-старото висше училище у нас, невероятният преводач на Аристотелевата „Политея“, от една страна, „най-добрият премиер на България“, с „най-много задгранични политически контакти и уважение“, „най-подготвеният български политик“, „най-преизбираният от българския народ“ за Бойко Борисов, от друга, се пръкна несъстоятелния лозунг на кампанията им „Наистина обединени2“. Човек не трябва да прекалява с претенциите, защото след като се изложи с произведенията си, срамът е трижди по-голям заради мощните хвалипръцкания.
Лозунгът на Румен Радев за същата кампания, с графична игра „С Вас съм“ и „С Вас съм президент“, е гениален. Това е ярка демонстрация на уважение към хората от действащ президент. Казвам „действащ“, защото обикновено те са си повярвали и се държат като Наполеон (справка: Петър Стоянов, агент Гоце и Росен Плевнелиев). Даже тези хорица продължават с неадекватното си поведение и много след като са престанали да бъдат президенти, изживяват се като някакви месии, а техните мандати ще бъдат свенливо подминати от историята.
Имиджмейкърите на Радев не са справили толкова добре с визията на рекламните материали, но това категорично може да им бъде простено, заради текстерите. Вероятно ще бъде открит проблем със скудоумния надпис „купуването и продаването на гласове е престъпление“, но това са елементаризми. Показаното уважение от действащ президент, борещ се за 2-ри мандат, към избирателите е знаменателно и освен уважение, заслужа и поздравление.

Бележки

  1. Шега. Има се предвид след 10.11.1989 г.
  2. Има се предвид слоганът на кандидат-президентската кампания на Анастас Герджиков и Невена Митева (кандидати на ГЕРБ) за президентските избори на 14.11.2021 г.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here