За нас

„Репортери без граници“ поставиха България на 113-то място от 180-то по медийна свобода през м. април 2016 г., година по-късно вече сме на престижното 109-то, но този напредък не се дължи на подобряване на медийната обстановка, напротив влошила се е, но в няколко други „съседни“ страни се е развалила повече. На нас ни се струва, че сме на 181-во, но може и да не сме много прави. Всеки ден възникват все нови и нови форми за медийна комуникация извън мейнстрийма, за да може малкото интелигентни хора да могат да кажат какво мислят за държавата и хората, които я управляват и още за много други неща. В основните медии ще продължат да се появяват слугите на олигархията, които ще облъчват по-глупавата, но значително по-многобройна част от населението с различни мантри, разбира се, все в полза на господарите. Паралелно с това ще продължи създаването на „неосновни“ медии, които ще бъдат океан с камерна аудитория. Такива сме и ние, но не се смущаваме от този факт. Не искаме феновете на масовата култура, известна още като чалга, да са наши фенове. Напълно ни устройва да имаме един читател, но той да е качествен.

Тук няма да има новини, нито разследвания. Изцяло ще плуваме в жанровете на интерпретативната журналистика, като дори ще поставим известен акцент върху литературните жанрове. Авторите на всички материали са българи, някои от тях живеещи в чужбина. Всички материали ще бъдат подписани с алоними. Молим, за прошка тези велики личности, чиито имена използваме. Всички те са в един по-добър свят, тъй че вероятно ще погледнат великодушно на нашите заемки. Аватарите са специално направени да гледат наляво, а не към текста. Ще се стремим да не караме „оригиналите“ да се срамуват от текстовете, публикувани тук. От сега е ясно, че няма как да се гордеят с тях, защото талантът ни е несравним, но все пак се надяваме, че не ние сме толкова ниско, а просто те са много високо. Вярваме, че е по-добре да си поставяме високи и вероятно недостижими цели, отколкото ниски. Вярваме и в много други неща, но ще Ви оставим сами да се убедите. Благодарим Ви!

В рубриката Ping-pong четете коментари по пиар материали, публикувани или излъчени някъде, маскирани като някакъв журналистически жанр, а всъщност псевдо-събития, плод на усилията на специалистите по Връзки с обществеността.
В рубриката Zig-zag е мястото, където светът зиг-загва. Такава дума няма на български език, но има на английски — ние заимстваме точно оттам.
В рубриката Goof(y) използваме семантичната многозначност от английски език, съчетан с българската хитрост при изписването му.

 

За контакт:

За контакт