Пъзльо

Съкрушително малодушие сковава страхливият милиционер-диктатор

3846

Настъпи онова лелеяно председателство, което стана повод за множество обогатявания. То не бяха боршоши, лиланапавлови, галчевци, главчовци и т.н., но всички те станаха значително по-богати вследствие някакво измислено председателство на Съвета на ЕС. Сам Диктаторът толкова се радваше на вниманието, с което предстоеше да бъде обгърнат, че мощно развърза кесията и хазната финансира всяка грандиозна глупост, която бе хрумнала на организаторите за присвояване на средства. Разбира се, може и кеш-бекът към върха да е бил в основата на тези разхищения.
С европредседателството настъпи и една приятна атмосфера за протести. Всички усетиха напрежението у Вожда, което витаеше надлъж и нашир в Територията, и решиха да използват тази нервност, за да получат своето.
Единствено няма да спечелят нищо най-справедливите протести — тези срещу застрояването на национален парк, но това е ясно от самата природа на властта в Територията, защото тя не допуска честните, безкористните и интелигентните да имат някакво значение, където властват алчните простаци.

Тъпите милиционери

Отдавна сме открили, че няма „умни“ териториански милиционери, но пък използваме прилагателното име, за да подчертаем най-присъщата за милицията черта. Преди 3 мес. колегата призоваваше да не им се вдигат заплатите, когато ставаше дума за бюджета на диктатурата, но уви — той се прие с повишено финансиране на една от най-уродливите системи в Територията (само съдебната система е по-уродлива). Едно от най-гледаните телевизионни предавания беше направило разследване, което изобличи милиционерите в кражба. Същите тези, които ревяха по площадите за това как сами наливали гориво в патрулките, сами си купували кубинки и хартия за пишующите машини и т.н., а се оказа, че крадат горивото, както правилно беше предсказал колегата.
Нарасналите средства в Бюджет 2018 г. не стигнаха на милицията и те продължиха с протестите, като ловко използваха диктаторката слабост „да не се изложи пред чужденците“.
Закупиха един нещастен билборд, в който на лош английски език се жалваха от ниските си заплати. На Територията никога не става дума за резултатите от работата, а само за заплащането й. Няма значение, че територианската милиция не върши абсолютно нищо, освен да прибира подкупи и да краде горивни и смазочни материали.
Напоследък дори с „разкриването“ на едно шесторно убийство се занимаваше всеки територианец, защото милицията така дилетантски разследваше, щото всеки обикновен човек би се справил по-добре от нея.

Страхливият диктатор

За всеки зрящ отдавна беше известна една слабост във Вожда — неговата страхливост. Въпреки че личната му кариера на гавазин не кореспондира с грандиозното му малодушие, това противоречие отдавна излезе наяве. Всичките му пъчения, надувания и мускули са един фалш, съчетан със смъртоносна доза лицемерие. Един смешен протест на нахалните и слабоумни правоохранители разтупа заешкото Му сърце. Така Той обеща 100 млн. на милиционерите, за да продължат тези закоравели, затлъстели и затъпели служители на реда да продължат да не правят нищо (освен да прибират рушвети и грабят гориво). По този начин силите на реда се изправиха срещу цвета на нацията — еколозите. Тъй като те са напълно безполезни за тирана и приятелите Му, само създават проблеми при ограбването на територианската природа, която иначе привлича туристи в Техните комплекси. Дивашкото отношение към околната среда ще доведе до голяма екокатастрофа, но това ще стане чак след като те са натрупали грандиозните Си печалби.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here