Богатството на Пеефски

Декларациите за имуществото на властта за 2017 г. станаха публични. Любимците на народа стават все по-богати

12707

Гордостта на нацията, този съвременен Левски, наший Пеефски е станал още по-богат. Всички, които са очаквали, че вследствие непрестанната борба на Партията и правителството срещу корупцията, незаконното забогатяване, престъпността са довели до някакви резултати – са останали жестоко излъгани. А може би пък точно тази борба е направила състоянието пеефско още по-голямо. Знаете ли как се различават богатите пичове с просто око? Ами много дебели са, а до тях винаги има поне по една Хана Монтана. Разбира се, в български вариант това е Цветелина, Емилия, и не знам коя още фолк-дива. Пеефски и нему подобните се запознават точно с такива момичета не в Миланската Ла Скала или пък Опера Гарние, защото са твърде интелигентни за такъв род заведения, а по родните чалготеки. Преди около 2 мес. очаквах да е спечелил от дивиденти 50-100 млн. лв., а той отчита „само“ 37 млн. Забелязва се известно забавяне в трупането на парични средства, което може да се отрази зле на нервната система на бозайника.

Таблица 2: Богатството на Пеефски 2006-2017 г. (за 2014 г. е подадено уведомление за липса на промени, т.е. данните са като през 2013 г.); Източник: официалните имуществени декларации; Инфографика: редакцията
Таблица 2: Богатството на Пеефски 2006-2017 г. (за 2014 г. е подадено уведомление за липса на промени, т.е. данните са като през 2013 г.); Източник: официалните имуществени декларации; Инфографика: редакцията

В таблица 2 не са посочени безкрайно многото автомобили, които родният Джон Голт е „наел“, но всички те са придобити през 2017 г.:

  • Мерцедес, неизвестен брой за 48 хил. лв.
  • Ауди, неизвестен брой за около 140 хил. лв.
  • Лендроувър, неизвестен брой за 84 хил. лв.
  • БМВ, вероятно един за 24 хил. лв.

Неведнъж сме писали в този сайт, че разликата между българските богаташи и онези от класацията на сп. Форбс е в наследството. Кой оставил Уиндоус или Офис, кой Фейсбук, кой Амазон и т.н., но българските олигарси оставят единствено планина от кафяви образувания, защото те представляват едни комбинати за екскременти и нищо повече. За съжаление огромното мнозинство от населението одобрява подобно поведение, завижда на богатия и най-голямата му мечта е и той да се добере до властта, за да може да забогатее. (почти) Никой не иска да печели честно. Сравнението между Пеефски и Левски не е от любов към еклектиката, а пряко следствие на съобразяването с днешния ден.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here