Свещена тъпота

Министърът на културата демонстрира милиционерски интелект пред децата от радиохора на БНР

8764

След като Александър Велев пое БНР1, радиото се срина и вече най-слушаната радиостанция в България е Веселина. Собственикът на това „култово“ радио, от което се лее чалга, както се лее вода от Ниагара, е култовият български бизнесмен с огромен корпус – Пеефски.
Велев изгони Лили Маринкова и радиото стана сиво като милиционерска униформа, с което постави началото на края и превърна една огромна културна машина в читалище със селско значение от гледна точка на аудитория.
Когато на некадърен милиционер2 се даде много власт – скандалите следват един след друг. Помните ли онзи човек с особената форма на главата, когато беше вътрешен министър? И да не помните, сега България губи дело след дело в ЕСПЧ3 и всички ние плащаме обезщетения, защото сме имали некадърен и тъп вътрешен министър. Същото стана и с радиото – назначаването на некадърника предизвика лавина от скандали. Започна се с Лили Маринкова (между другото, едно от първите действия на Командира (Иван Костов), когато стана премиер, беше да уволни точно Лили), минахме през други музикални скандали и сега сме на проблема с детския радиохор. Пенсионирането на тяхната диригентка (по схемата Лили Маринкова, но с други цели) щеше да мине по живо, по здраво, но дечицата изнесоха един концерт под прозорците на Министерски съвет. Не щеш ли вътре бил Спасителя от Банкя4, който предпочитал радио Веселина и децата му разстроили слуха. Господарят веднага изпратил министъра на културата да успокои децата, за да престанат с пеенето и „да му се махат от главата“.

Репортаж на ТВ България Он Ер; Централни новини, 22.8.2018 г.
Репортаж на ТВ България Он Ер; Централни новини, 22.8.2018 г.

Селската природа, както обикновено, взела връх, и министърът поканил децата с цел да ги впечатли в сградата на правителството. Грозната сталинска постройка с още по-грозни обитатели, не стресна смелите дечица и те отстояха исканията си. Най-сериозно впечатление направи културата на министъра – в репортажа на телевизия България Он Eр в 50” Банов казва: «поканих ви на това свято и важно място за цялата държава…5». За този смешник сталинската сграда е „свято място“ и то „за цялата държава“. Това е то да проектираш собственото си малоумие върху целия свят. Сигурен съм, че няма интелигентен човек, за когото „Дондуков 1“ да е „свято място“, по-скоро е дяволско сборище. Но на феновете на радио Веселина няма как да им обясниш такова нещо, а и сами никога не ще го разберат.
Този министър се държи като глиган в химическа тоалетна и доказва, че при ГЕРБ дори министрите на културата са тъпанари. Той е и поредното доказателство за неадекватност на властващите в най-корумпираната страна. От такива управляващи освен чалга, друго не може да се очаква, т.е. нямаме никакъв шанс за светло бъдеще или пък някаква минимална промяна към по-добро. България се превърна в абсолютна кочина под милиционерско управление. Въпрос на културно оцеляване е измитането на Шайката.

Бележки

  1. Българско национално радио.
  2. То кадърен милиционер няма, но тук със стилистична цел се подчертава този известен факт.
  3. Европейски съд по правата на човека.
  4. Прозвище и няма членуване с пълен член.
  5. Подчертаването – мое.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here