Christian Dior, Jennifer Lawrence & Escaramuza

Бездарност и злоба се леят в невероятни размери

10084

Ако си мислите, че злобари и идиоти има само в България – жестоко се лъжете. От вчера в САЩ тече шумен скандал във връзка с реклама на Диор, провокиран от следния пост в Инстаграм. Авторът е една възтлъста героиня от подкаст сериала „2 опиумни кралици“. Сериалът е тотално фиаско, с ниска гледаемост и одобрение. Вероятно това е причината Фиби Робинсън да се закача с Диор. Цялата история започва с публикация в USA Today на 14.11.2018 г. (тук).
Видно от линка Дженифър Лорънс много се радва на популяризацията на мексиканските ездачки escaramuza, известни като основен отбор-участник в мексиканското родео charrería.

Отляво Фиби Робинсън (170 cm), отдясно Дженифър Лорънс (175 cm); Снимки: IMDB, Дан МакМедън, Ю Ес Ей Тудей Нетуърк; Колаж: редакцията
Отляво Фиби Робинсън (170 cm), отдясно Дженифър Лорънс (175 cm); Снимки: IMDB, Дан МакМедън, Ю Ес Ей Тудей Нетуърк; Колаж: редакцията

Рекламата показва прекрасната Джен, облечена в рокля Диор, гарнирана с изящно бродирана чанта Диор, всички те вдъхновени от мексиканските ездачки, но със съвременна нотка. Робинсън нарича Лорънс „невежа и вулгарна“, като се подиграва с прочутата марка и най-високоплатената актриса, спечелила Оскар за „Наръчник на оптимиста“ през 2013 г. с: «Диор са се опитали да ознаменуват мексиканските ездачки по съвременен начин с избора на богата бяла жена, носеща името Дженифър, за лице на кампанията». Лоената топка Робинсън сочи много подходящ избор на истинските мексиканки като Салма Хайек, Карла Соуза, Джесика Алба, Селена Гомез, Ева Лонгория. Освен злоба, нищо друго не може да обясни защо опиумната кралица иска да забранява изобразяването на мексиканското от немексиканци. Не съм успял да разбера какво мисли Фиби за френския актьор Кристоф Ламбер в ролята на „Шотландски боец“, но е слабо вероятно да одобри такава „измама“. В конкретния случай има още един голям проблем при всичките й предложения: Хайек е 52-год. с височина 157 cm, Соуза е 32-год. с височина 163 cm, Алба е 37-год. с височина 169 cm, Гомез е 26-год. с височина 165 cm, а Лонгория е 43-год. с височина отново 157 cm. Може би трябва да се добави, че само първите две са родени в Мексико, а всички останали в САЩ, ех да, с мексикански корени (най-много 50%), но нито една от тях не се определя като „мексиканка“. Явно корпулентното Фиби има друго мнение по въпроса и въпреки самоопределянето им като американки, Фибито си ги смята за мексиканки (то бива расизъм, бива, ама това черното прекалява). Дженифър е висока 175 cm и е на 28 год., т.е. Лорънс е по-млада от всички (с изключение на Селена) и е значително по-висока.

Изборът на марката Диор е перфектен: висока руса жена, на която роклята (и чантата) й стоят изумително. Трудно е злобни и тъпи „кралици“ да разберат защо никога не ще стъпят на малкото пръстче на Джен, а най-вече защо жената трябва да има съответната височина, цветът на косата е само изящно допълнение. Браво на Диор!

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here