Redneck down

САЩ със зъби и нокти в борбата с българската корупция оповестиха публично името на съдия Андон Миталов като замесен

21070

В прекрасна зимна утрин, по телевизията на Пеефски се появи посланичката на САЩ в България Херо Мустафа. Тя се блещеше срещу раболепните водещи и им разясняваше всякакви елементаризми с такова чувство на задоволство сякаш е направила най-прекрасната баница, правена някога в тази нещастна страна. Зрителят всеки момент очакваше изцъклената Мустафа да се развърти из студиото, да разчупи баницата и да раздаде на всички послушни деца от прекрасното произведение. Естествено, и непослушните щели да получат парченце, но преди това трябва да ги ощипе и перне леко по бузките. Точно в тази атмосфера, типична за всяка детска градина, Мустафа Херо между другото заяви: «до няколко дни ще оповестим първия българин със забрана да влиза в САЩ за корупция. Тези лица се оповестяват от Държавния секретар на САЩ. Това ще е само първото лице – ще има и други. Не се отнасяме повърхностно по този въпрос, за да назовем такова лице, първо трябва да имаме доказателства. Този случай е ясен, затова ще оповестим името бързо. Името е ясно и държавният секретар ще го оповести». Изцъкленият поглед на Хера1 се впи в камерата и добави за „закона Магнитски“, който щял да бъде приложен.

Няколко часа по-късно в президентството, Румен Радев свали доверието си от правителството с много кратка, много точна и много премерена реч. Една от точно назованите от президента причини беше КОРУПЦИЯТА. Въпреки генералското си звание Радев не посмя да нарече правителството „некадърно“, каквото е задължителното определение за толкова безпросветно и смотано управление, но нейсе.

Тези две събития предизвикаха невероятен фурор сред българските медии и сред по-образованата част от българското гражданство, за разлика от българското селячество, което спокойно продължаваше да живурка под ръководството на Бойко Методиевич. Реднековете се радваха на своя племенен вожд, защото и той беше прост колкото тях. Започна една надпревара в назоваването на имена, които се „очакваше“ да изскочат от устата на Майкъл Ричард Помпео2: най-очевидното беше това на Пеефски, който все пак е нещо като „служебно лице“, защото формално е депутат, макар и да не е стъпвал на работното си място. По-смелите се сетиха за Мола Рам Гешов и Цацаров, защото Цветан Василев беше сезирал американските власти по „закона Сергей Магнитски“ заради КТБ3, а в този скандал бяха оваляни имената на наблюдаващия прокурор (Мола Рам Гешов) и Главния прокурор, щурмувал и унищожил банката (Цацаров). Сега Шиши-Цацаров унищожава огромни хранителни запаси от ведомствения стол на КПКОНПИ (т.нар. „Антикорупционна комисия“), т.е. дори продължава да бъде държавен служител. Най-смелите дори помечтаха за ядрото на модела – Бойко Методиевич, без който нищо няма да е същото. Тяхната наивност е симпатична, защото Шиши-Методиевич е най-отвратителният, но пък в същата схема ще бъдат наместени други хора и моделът ще продължи съществуването си.

Американски резил

След малко повече от месец ще станат 2 год. откакто безкрайно добре подготвеният и дипломатичен Рекс Тилърсън беше заменен на поста Държавен секретар на САЩ от Майк Помпео, който дойде от ръководител на ЦРУ4. Друга много знакова смяна в правителството на Тръмп беше Джеф Сешънс с Уйлям Бар (министри на правосъдието и главни прокурори на САЩ). И при двете министерски размествания наследниците бяха видимо по-слаби, по-неподготвени и по-послушни.
Вчера (05.2.2020 г.) въпросният Майк „лично“ оповести участието на съдията от специализирания наказателен съд Андон Миталов в „сериозна корупция“ (прессъобщение на Американското посолство в България от 05.2.2020 г. със заглавие „Публично оповестяване на българския съдия Андон Миталов за участие в сериозна корупция“ тук). Това съобщения попари ентусиазма на хиляди честни българи, които очакваха нещо грандиозно, а то – някаква съвсем дребна мишчица беше представена за слон. Естествено, Миталов може и да е корумпиран, дори може да е много корумпиран, но 100% непознат за широката общественост. Трябва да добавя, че посочването на корумпиран държавен служител (вкл. от съдебната система) в България е една от най-лесните задачи, които могат да бъдат поставени пред човешкото въображение. Разбира се, САЩ не са длъжни да ни вършат работата по почистването. Ние, българите сме свикнали да разчитаме на Дядо Иван, Големия брат, СССР и др.т., които да ни избавят от бедите, само и само ние нищо да не правим, освен да папкаме и слушкаме. Затова и не трябва да се сърдим на Чичо Сам, който адски се изложи при номинирането на Миталов за 1-ви корупционер. Просто написахме поредната глава „пиянството на един народ“, когато всуе хвърляхме в публичното пространство имена като Пеефски, Методиевич, Мола Рам, Цацаров.
Помпеовото послание обаче съдържа наистина нещо безкрайно важно. То показа, че САЩ са завладени от „калинки“. Безумните назначения на безумния им президент са довели простотията до краен предел в тази велика страна. Много са прави демократите, които искат да изгонят този нефелен президент, който постоянно се спъва в егото си и твори недоразумение след недоразумение. Още едно много знаково събитие се състоя вчера в САЩ – гласуването на Сената относно отстраняването на президента Доналд Тръмп от поста, спечелен благодарение именно на реднековете. За съжаление вотът не успя и Оранжевото торнадо на тъпотата ще продължи да бъде начело на най-славната страна на света. Дано на предстоящите през м. ноември т.г. президентски избори Тръмп да се размине с 2-рия мандат. Вярвам в мъдростта на американския народ. Тук трябва да отворя една скоба и да кажа: не знам дали Пусин и руснаците помогнаха за избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016 г., но демократите със сигурност много се постараха. Те изправиха кандидатурата на Хилари Клинтън, ярък представител на истаблишмънта, срещу извънсистемния играч Тръмп. Кандидатурата на Бърни Сандърс срещу Тръмп имаше много повече шансове. Сега пак той има шанс за номинация и пак няма да я получи. На изборите той ще е точно на 79 год., което означава, че дори да спечели изборите през 2020 г., то през 2024 г. демократите отново ще трябва да търсят претендент и ще се лишат от предимството на кандидатурата на действащия президент. Сандърс е интересен опонент, защото има сериозно преплитане с електората на Тръмп. И двамата са популисти по свой начин – единият изпраща националистически послания, които много се харесват на реднековете, и в крайна сметка, станаха една от главните причини за победата му през 2016 г., а другият свири на икономическата струна, което също се харесва на реднековете, а и те са традиционен електорат на демократите. Не мога да не добавя несравнимо по-голямата интелигентност и морални качества на Бърни Сандърс.
Затова започнах със сравненията при правителствените рокади: Тилърсън – Помпео и Сешънс – Бар, които сочат устойчив тренд надолу. Съвсем аналогична деградация наблюдаваме и в правителството на Методиевич – всеки следващ министър е много по-голям идиот от предишния.

Преторианското посолство на САЩ

Чудесната модна дизайнерка5 Лана Маркс, 66 год., е член на частния клуб на Тръмп в Мар-а-лаго, Флорида. Въпреки липсата на всякаква дипломатическа подготовка, Лана е изпратена от Доналд за посланик на САЩ в Претория, ЮАР. Като всяка нискоинтелигентна бизнесдама дошла от частния сектор, тя започва да управлява дипломатическата мисия като собствената си фирма. За шеф на персонала в повереното й посолство (в България известно и като „началник кабинет“) тя предлага единствената достойна кандидатура – на собствения си син. Може би втората по достойнство кандидатура би била на дъщеря й, но в момента тя се занимава с „престижната“ модна марка, създадена от Лана, и убива екзотични животни, за да произвежда уникални модни аксесоари. Вторият човек в посолството обаче, Дейвид Йънг, 59 г., който има 30-год. дипломатически опит, се възмущава от този и факт и е уволнен. Това далеч не е прецедент, а много често явление в администрацията на Тръмп (подробности в току-що публикувания материал в сп. Форин Полиси, заглавие: „В задграничните посолства на САЩ, пратениците на Тръмп кротко изтласкват дипломатите от кариерата“, подзаглавие: „Има нулева подкрепа от министерството6 за хората от кариерата“, съобщава бивш американски чиновник“, автор: Роби Греймър, дата: 05.2.2020 г.7; оригиналът тук).
Шуробаджанащината очевидно се шири и при Чичо Сам. Толкова нагло и безскрупулно поведение за пръв път срещаме под печалното президентство на Доналд Тръмп. Изпратената от него Хера в София също не се отличава с много ум. От 4-те ранга в американската дипломация за чуждестранен пратеник, тя има най-младшият – съветник (Counselor, FE-OC). Следващите са: пълномощен министър (Minister Counselor, FE-MC), кариерен министър (Career Minister, FE-CM), посланик от кариерата (Career Ambassador, FE-CA). Допреди инсталирането й в посолството на САЩ в София е заемала много ниски длъжности, единствената по-висока е шарже д‘афер в Португалия през 2017 г. Никак не искам да кажа, че в скапана държава като България трябва да се изпраща някакъв посланик-корифей, но отчитам нивото на Мустафа-та. Изпълненията й на българска територия са емблематични: прегръдки и целувки с мечката Методиевич, хора̀, баници, жалки опити за говорене на български език. С просто око е видно неистовото желание на Хера да се хареса на широките народни маси, като по този начин направи САЩ по-привлекателни за традиционно тъпите и традиционно русофилски настроени българи.
Едно подобно шоу беше изпълнено онзи ден по Нова телевизия, където Мустафа, в ролята си на цирково конферансие, загря публиката: сега на сцената ще излезе най-очарователната, най-красивата, най-желаната, най-сексапилната жена на света. И докато фантазията на публиката се лута между Скарлет Йохансон, Дженифър Лорънс, Адриана Лима, Джиджи или Бела Хадид, на сцената внезапно излиза Лиляна Павлова. Никоя публика няма да остане очарована от тази поява при толкова силен анонс.

Redneck down

Съобщението за съдията от спецсъда Андон Миталов не направи нищо друго, освен да разкрие малоумието на цяла една оранжева администрация. Когато се правиш на Франк Синатра не може да излезеш и да запееш „Искам го – стискам го“ или пък ако се мислиш за Скот Фицджералд, не може magnum opus да ти е „Ода за на баба ми хурката“. Тогава си просто една нещастна Луна или Пишурка, но не и Франк, нито пък Франсис.
Удивителното спокойствие на 3-те шишита (Пеефски, Методиевич, Цацаров), ведно с това на Мола Рам и повечето милиционери от ГЕРБ, изявили се в публичното пространство между анонса на конферансието Хера и публичния резил на Помпео, подсказват че ние сме подали името на Мустафа, а тя го е изпратила в оранжевата администрация. В телевизионно интервю на Вожда след посещението му на 25.11. м.г. във Вашингтон, той между другото каза, че срещнал невероятни трудности да обясни на оранжевия домакин как арестуван за шпионаж русофил е пуснат от български съдия да пътува спокойно до Русия, за да получи медал от Путин. Оставяйки настрана трудностите, които изпитват хората с интелекта на Методиевич, да обяснят каквото и да било, то случая с Андон Миталов – съдията разрешил пътуване на набедения за шпионин Николай Малинов, е много лесен за обяснение. Разговорът се води постфактум, когато Малинов вече се е върнал от Москва с медал на гърдите, поставен му лично от Кремълския диктатор. Можем да спекулираме колкото си искаме относно решението на съдия Миталов, но след завръщането на „шпионина“ от Москва, където можеше спокойно да остане и да не се завърне никога (Едуард Сноудън е получил убежище въпреки настоятелните искания на САЩ за екстрадиция), можем единствено да отчетем мъдростта на съдията. Тук е мястото да напомня за съществуването на една много тъпа и нахална съдийка, която пусна един турчин, убил семейство мотористи, пътуващи за Белгия, а по-късно убиецът получи ефективна присъда (влязла в сила), но все още не е открит от българското правосъдие, за да излежи наказанието си, та тази съдийка корумпирана ли е, готина ли е или нещо друго?

Пролетариите наистина превзеха света. Трябва интелигентните и добре образованите да се обединят и да изметат всички реднекове от всички други места, различни от комбайн, трактор или кочина.

Бележки

  1. Спасителя от Банкя наричаше Мустафа-та с името на древногръцката богиня на брака и родилките. Вероятно Вожда прави подсъзнателна връзка с раждането на една нова държава – некорумпирана, чиста и населена с интелигентни хора.
  2. Овластен от американските закони да оповестява налагането на подобни санкции, държавен секретар на САЩ.
  3. Корпоративна търговска банка.
  4. Централно разузнавателно управление на САЩ.
  5. Това е подигравка, защото Маркс е специалистка в модните аксесоари или по-точно в чантите. Материалите, с които най-много работи, са кожи от екзотични животни. Екстравагантно използва кожа на алигатори, за да прави чанти модел „Клеопатра“. Оставям без коментар характера на подобна персона, която се препитава с убийство на животни, правейки чанти за над $100 хил.
  6. Има се предвид Държавния департамент на САЩ, който изпълнява функциите на Министерство на външните работи. {б.ред.}
  7. At Embassies Abroad, Trump Envoys Are Quietly Pushing Out Career Diplomats / “There’s zero support or pushback from the department for the career people,” said one former U.S. official By Robbie Gramer | February 5, 2020, 3:19 PM {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here