Операция Циганско колело

ГЕРБ тресе цялата държава с лъжите си, а БСП се оправдава като ученичка без да си дава сметка за извършената диверсия с изборните протоколи

23199

Във втората серия на „Бандата на Оушън“ (2004 г.) на Стивън Содърбърг (в главните роли: Джордж Клуни, Брад Пит, Катрин Зита-Джоунс, Джулия Робъртс, Венсан Касел и др.), когато почти всички са арестувани от бандата и е невъзможно открадването на яйцето Фаберже, съответно загуба на облога за „най-добър крадец“, направен с Франсоа Тулур (Венсан Касел), Башер Тарр (Дон Чийдъл) предлага извършването на „операция Циганско колело1“. Операцията накратко се състои в отвличане на вниманието на охраната с бременната знаменитост Джулия Робъртс и възползване от ситуацията за открадване на скъпоценността, докато всички са заети с ‚червената херинга2‘.
У нас ГЕРБ се готви за фалшификация на избори и затова създаде фойерверк с обвинения към някакъв възрастен член на ЦИК от квотата на БСП, който щял да опорочи най-честните избори на света. Мощна атака от ГЕРБ-камикадзета, дошла от централата на хунтата (с участието на Томислав Дончев, Евгения Алексиева, Десислава Атанасова и Красимир Ципов), постави БСП в ступор, още не могат да повярват на нечуваната милиционерска наглост. Цялата държава от повече от десетилетие е в ръцете на хунтата: законодателната власт, променила многократно Изборния кодекс (БСП е гласувала винаги против), премиерът-слънце и неговите подлоги министри, всички областни управители, фирмата-преброител на гласовете, цялата ЦИК воглаве с председателя й, цялата изборна администрация (областни, общински и районни избирателни комисии), цялата държавна (неизборна) администрация, кметове на повечето големи градове и всичко това го побеждава нещастния възрастен човек Емил Войнов. Освен председател на въпросната група, той бил и председател на комисията по броене на гласовете за председател на БСП, и затова внушават нечистоплътните милиционери – Корнелия Нинова е заложила на него да срине цялата система на хунтата.
Слисани БСП едва успяха да кажат, че решението на работната група, ръководена от Войнов, е прието с 16:1 гласа от ЦИК още на 04.2.2021 г., а правят скандал чак 40 дни по-късно, че решенията на 25-членната ЦИК се вземат с 2/3 мнозинство, а БСП има само 6-ма представители и че решението е в изпълнение на чл.281 (3) и (4) от Изборния кодекс (ИК), приет от мнозинството на ГЕРБ (БСП гласува против):
«(3) (Изм. – ДВ, бр. 883 от 2020 г.) Данните от машинното гласуване се прибавят поотделно към данните от протокола на секционната избирателна комисия по ал. 1 и 2.
(4) (Доп. – ДВ, бр. 88 от 2020 г.) Данните от гласуването с хартиени бюлетини и от машинното гласуване се сумират, като общият брой на гласувалите избиратели с хартиени бюлетини и на машинно гласувалите избиратели е равен на общия брой на намерените в избирателните кутии бюлетини и на броя на потвърдените гласове от машинното гласуване. Потвърдените гласове от машинното гласуване следва да са равни на броя на отпечатаните от системата контролни разписки».
Да не говорим, че работната група, ръководена от Емил Войнов, е ГРУПА, а не едноличен орган и най-вероятно в него има представители на хунтата. Тоест, специализираната група по изготвяне на изборния протокол е взела някакво консенсусно решение, за което не може да бъде винен единствено председателят й (освен това повтарям: решението на работната група е утвърдено от цялата ЦИК). Не бива да се пренебрегва факта, че въпросът се повдигна от МишоК, безгръбначен щатен служител на хунтата, и оттам се разрази тази мини-буря.

БСП тотално се обърка като започна да разглежда причините за атаката на ГЕРБ, които според нея са:

  • повдигат се глупави теми в обществото с цел отвличане вниманието от истинските проблеми на държавата – епидемията Ковид-19 и несправянето с нея от управляващите
  • отвращават се хората от изборния процес чрез внушаване на ситуация на хаос
  • плашат се хората с цел да не отидат да гласуват, за сметка на контролиране на собствените гласоподаватели, които са дисциплинирани милиционери.

Тази позиция на БСП е особено глупава. Вместо да опровергае вероятността самотен възрастен човек да е способен да катурне цялата стегната от хунтата държавна машина, тя се впусна в търсене на мотивите на ГЕРБ, като въобще не ги уцели (мотивите са важен въпрос, но второстепенен, първостепенният е пълната невъзможност на който и да е член на ЦИК да срути цялата военна хунта, подчиняваща се единствено на премиера-слънце). Наистина посочените от БСП са възможни мотиви за този скандал, създаден от мафията, но не това са истинските им цели. Истинската цел на мафията е създаването на ‚червена херинга‘ след която всички да тичат и в деня на изборния ден да се оправдаят с нещастния Емил Войнов, докато фалшифицират резултатите.
Най-голямото препятствие пред предстоящата изборна фалшификация от ГЕРБ създаде Демократична България (ДБ) с кампанията „Ти броиш“. Важна част от тази кампания е приложението за смартфон (наричано още апликация), което ще позволи изпращането на данни от изборните протоколи от доброволците в секциите из цялата страна до изчислителния център на ДБ. Така ще бъде направено паралелно преброяване от всички или повечето секции, което неминуемо ще затрудни фалшификацията в „Информационно обслужване“ (официалната фирма-преброител), поради следните причини:

  1. разминаването между официалните данни и тези от ДБ ще повдигне много въпроси, а тъй като разминаването ще може да бъде проследено по секции, ще може да бъде направено и разследване, което ще доведе до арест на МишоК и другите измамници
  2. „Информационно обслужване“ няма да знае кои протоколи да модифицира с цел фалшифициране на резултатите в полза на хунтата и нейните патерици, и кои не, защото няма да знае каква и откъде е информацията, получена в ДБ
  3. контролирането на процеса от доброволците на ДБ ще демотивира, за да не кажа „уплаши“, голяма част от съучастниците на фалшификаторите (компютърни оператори, членове на изборната администрация и др.).

На хиляди мили съм от мисълта, че хунтата е пропуснала да внедри свои агенти в инициативата „Ти броиш“ и че паралелното преброяване от ДБ ще премине безпрепятствено, но все пак това е най-сериозният проблем пред милиционерите-фалшификатори и точно създаването на хаос (както правилно надушва БСП, но не успява да си го обясни) в изборния ден и дните след него с нарочен за виновник основната опозиционна партия, ще помогне на хунтата да се ориентира в смутното време и да подбере най-добрата тактика за фалшифициране на резултатите. В случай че организацията на „Ти броиш“ се окаже успешна, на хунтата ще е безкрайно трудно да изпълни плановете си за фалшификация на изборите и може да се откаже от намеренията си.

Изглежда, че БСП, а и останалите антихунта политически сили, не могат да схванат смисъла на „операция Циганско колело“. Най-простият начин група цигани да ограбят пътниците в трамвай е следната: влизат няколко циганки с дечица и една от тях започва да се въргаля по пода, да крещи, да врещи, да пищи (със или без интеракция с останалите от трамвая), привлича вниманието на всички мирни пътници, а нейните колежки ведно с децата с голяма лекота пребъркват и ограбват заетите с друго и изгубили бдителността си граждани.

Хроника на една предизвестена фалшификация

  1. насред един от най-големите скандали на Прехода – Апартаментгейт, хунтата печели изборите за Европейски парламент (ЕП). Има и изненада, едната от патериците й (ВМРО) печели цели 2 мандата – за пръв и последен път в развалената им история (имало е „преливане“ на гласове от ГЕРБ). Големите български експерти отдадоха всичко това на „невероятните възможности на Бойко Борисов да излиза сух от скандали, чрез разправа с вътрешните врагове“, добавиха джипката и близките срещи от трети вид, само не видяха изборната измама (не е защото са подкупни, а защото са тъпи)
  2. през м. юни 2019 г., непосредствено след проведените избори за ЕП, ЦИК изготви най-идиотския доклад за провеждането им. Докладът за целия процес по провеждането на избори в 98% е срещу машинното гласуване и само бегло се споменават други процеси. Точно към този доклад най-уместната забележка е от същия този Емил Войнов: тогавашната председателка на ЦИК е посочила, че в секциите с машинно гласуване, 27.7% от общия дял гласове е бил машинен, което правело 26.8% от действителните гласове – това е абсолютно невъзможно, според Войнов, а и според човешката логика (в крайния вариант на доклада, това изречение изчезва, а не се поправя, защото не е в интерес на хунтата). Ако в една секция са гласували 100 души, 10 от които машинно, т.е. делът на машинното в общото гласуване е 10/100 = 10%, но при тези 100 гласа има и недействителни гласове (да кажем 20 бр.), то делът на машинното гласуване в действителните гласове трябва да нарасне, защото знаменателят намалява, а при машините няма недействителни гласове, т.е. числителят остава същият: 10/80=12.5%. Вторият тенденциозен факт, издаващ нечистите помисли на хунтата, е: само 7.59% от гласоподавателите са избрали да гласуват машинно, което е силно подвеждащо, защото ако 100% от имащите възможност да изберат машинно гласуване го бяха направили, то това число щеше да е 24.54%, а не 100, каквото е внушението (защото машини е имало само в 3000 от общо 12 хил. секции). Това е все едно изкукуригала феминистка да заяви, като пример за полова дискриминация: „само 52% от гласоподавателите са жени“, но тук измамата е по-ясна защото ноторният факт, че няма как 100% от избирателите да са жени, е известен на всички, докато скриването на истината с възможния максимален процент машинно гласували издава нечистоплътност на ЦИК и стремеж да дискредитират машинното гласуване (подробности тук: PUB.bg, Фалшифицирани избори, 28.10.2019 г.). А с какво им пречи машинното гласуване? Единствено с невъзможността (или поне значително по-голямата трудност, нуждаеща се и от още опити) да бъдат измамени
  3. Специалният доклад на ЦИК послужи за основа на промяната в ИК, в полза на премахването на машинното гласуване за местните избори през 2019 г. (27.10.2019 г.). ИК на Мая Манолова, обнародван в Държавен вестник (ДВ) бр. 19 / 05.3.2014 г., въведе машинното гласуване, но изборната администрация (най-вече в лицето на ЦИК) нямаше желание да го направи. Това доведе до премахващата машинното гласуване за местни избори поправка на ИК с ДВ бр. 61 / 02.8.2019 г. в §39 от ПЗР4 на ИК, който беше създаден с ДВ бр. 21 / 12.3.2019 г. и постановяваше поне 3000 машини на вота от 26.5.2019 г. (за европарламент) и поне 6000 за местни избори през 2019 г. Премахването на машините за местните избори стана с много лъжи, описани във „Фалшифицирани избори“, но целта беше инсталирането на хора на хунтата в най-важната част от местната власт, защото точно тя има най-пряко отношение към избирателните комисии (освен вече завладяната от хунтата ЦИК) и назначаването им. Те пък ще послужат при бъдещи изборни фалшификации, т.е. инсталирането на подходяща местна власт е инструмент за бъдещето печелене на избори (освен и за традиционното присвояване на средства от огромните проекти на тези общини)
  4. местните избори през 2019 г. бяха белязани от тоталната незаинтересованост на големите медии: телевизиите (Нова, бТВ, БНТ), радиостанциите (БНР, Дарик, Фокус и др.), пресата (24 часа, Труд, Телеграф, Монитор) и т.н. подминаваха двубоя за София – всяка вечер водещите на централните новини представяха „битката за Подгумер“, „битката за Пордим“, „битката за Полски Тръмбеш“, но не и „битката за Сталинград“. Дори за децата беше ясно, че падне ли София, падаше хунтата, но това не успя да предизвика никакъв медиен интерес. Подобно обстоятелство може да бъде обяснено с разпореждане от един център на толкова много и разнообразни медии – да не се занимава с кандидат-кметицата Мая Манолова и нейните шансове. Този център може да е Центърът за проучване и поддържане на р. Дунав, но може и да е някой по-директно свързан с хунтата или дори самият Диктатор
  5. местните избори от 2019 г. бяха белязани от още едни дезинтересирани агенции – социологическите. Най-големите от тях, Галъп дадоха прогноза за София, според която Мая Манолова водеше пред Йорданка Фандъкова с около 10 пункта точно 2 месеца преди изборите (27.8.2019 г.). Втората по големина агенция, Алфа Рисърч се отчете около 3 седмици (09.10.2019 г.) преди изборите с подобни резултати и след това двете най-големи агенции внезапно изгубиха интерес от „битката за Сталинград“. Подобно обстоятелство може да бъде обяснено с получаване на заповед да не се занимават с незначителни въпроси от един център, който може и да е за Борба с градушките, но може и да е по-пряко свързан с хунтата, а защо не и самият Диктатор?
  6. най-сетне местните избори през 2019 г. бяха белязани от още един знаменателен факт – неработещи социологически агенции прогнозираха със 100% успеваемост резултатите от „битката за Сталинград“ в най-точния момент – последните дни от предизборната надпревара. Това бяха „Барометър България“ и „Център за анализи и маркетинг“ и двете прочути с това, че са човек-агенция. Освен че персоналът им се изчерпва със собственика, 2-те агенции за последната петилетка имат сумарен оборот от впечатляващите 136 хил. лв. и загуба от 196 хил. лв., но твърдят, че откритието им за победа на Фандъкова в София е станало „със собствени средства“. Докато 2-те големи агенции се оправдаваха с липса на пари, за да направят подобно сложно проучване, те са имали (сумарно за същия период като кухите) 27.2 млн. лв. оборот и печалба от 6.5 млн. лв., средногодишен персонал в размер на 150 души. Никаква „Божия искра“ не може да обясни точната прогноза на запустелите социоагенции, а само нагласяване на финалните резултати от фирмата-преброител спрямо дадените от измамниците преди изборите – така хем няма изненади, които да обърнат каручката, хем се отчита чутовен успех на „българската социология“. И за кучетата е ясно, че празните откъм легални парични средства, персонал и печалба ерзацсоциологически агенции, са си набавили незаконно пари, за да излизат с толкова гръмки изследвания, а като се види победителя – ясно кой е извадил от нощното шкафче и платил на прислугата
  7. ГЕРБ направи последващ опит за премахване машинното гласуване или поне тоталното му забатачване. Това доведе до оставката на избраната от тях председателка на ЦИК (все пак през огромната част от живота си е била съдия и тази милиционерска помия й се видя прекалена), за да бъде изместена от един от най-големите подлизурковци, появявали се на синия екран – готов на всичко за хунтата прислужник
  8. получи се много широк обществен отпор срещу машинното гласуване благодарение предимно на ДБ, БСП и Мая Манолова. ГЕРБ бяха принудени да го оставят, но с промени в ИК се опитаха да го обезсмислят: въведоха т.нар. „хибридно“ гласуване (хартиено и машинно), т.е. създадоха си предпоставки към машинния вот да си прибавят някакъв измамен хартиен. Нещо повече, за закона меродавен е хартиеният протокол, изготвен от СИК-овете, в който се отразява машинния вот (отражението може и да е невярно, но е меродавното). Точно за тази глупост обвиниха Емил Войнов и БСП, което е повече от нелепо
  9. с неистови усилия се опитват да спрат видеонаблюдението в СИК-овете с лъжливия довод за личните данни на членовете, което също е нелепо. Тези преброители изпълняват обществена функция и подлежат на обществен контрол, а видеонаблюдението е една от най-обективните форми на контрол с техническо средство. Тази битка за премахване на видеонаблюдението е битка за свободата при фалшифицирането, затова е така люта.

В цъфтяща пазарна икономика, в каквато се твърди, че се намираме, няма как всички телевизии да излъчват футболния мач „Витоша Бистрица“ – „Девите на Мало Конаре“, когато цял свят предава „Реал Мадрид“ – „Барселона“. Обяснението е задкулисно и е очевидно свързано с операция „Циганско колело“.

Бележка на редактора: Оригиналният текст от филма „Дванайсеторката на Оушън“ на използваното тук „Циганско колело“ е Squeaky wheel, фразеологичен израз, идващ от The squeaky wheel gets the grease. Става дума за колело с 1 пръчка за бутане, а поговорката е „пискливото колело получава смазката“ в САЩ. В различните страни има различни вариации на оригиналната японска поговорка „Стърчащия пирон се зачуква“. При холандците звучи така: „Високите дървета поемат товара на вятъра“, а при китайците и испанците: „плачещото бебе получава мляко“ или „този, който не плаче, той не суче“. Всички тези поговорки са илюстрация на „синдрома на високия мак5“.

Бележки

  1. В оригиналния английски вариант се употребява друг израз. Заслуга за термина „циганско колело“ е на преводача на филма. Вж. бележката на редактора накрая на материала.
  2. Обяснение на термина тук.
  3. Датата на този Държавен вестник е 13.10.2020 г. Между другото, ГЕРБ поправя и след това Изборния кодекс с ДВ бр. 107 / 18.12.2020 г.
  4. Преходни и заключителни разпоредби.
  5. В „Историята“ на Херодот, „Политика“ на Аристотел и „История на Рим“ („От основаването на града“) на Тит Ливий, се използва тропа с изрязването на най-високите макове като символ за унищожаването на най-видните граждани на Рим. Смисълът на всички тези поговорки е в привличането на внимание от най-изпъкващия субект, които затулва другите действия или субекти, оставащи „в сянка“. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here