Щит от деца и бабички

Малодушният водач на Хунтата демонстрира страха си от неконтролираната среда, каквато се получи при посещението му в гр. Тутракан, благодарение не ексрепортера на „Господари на ефира“ Дани Йорданов

27761

Страхливият Диктатор се появи на събиране в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1873“, гр. Тутракан, обл. Силистра. Случайно в този район е бил ексрепортерът на култовото предаване „Господари не ефира“ Дани Йорданов, работещ сега за предизборната кампания на политическа партия „Да, България“, част от коалицията „Демократична България“. Дани причаква пред сградата на читалището експремиера, който излиза навъсен от колата и не може да сдържи яда си от зададения му въпрос дали ще обясни на хората в залата как да напълнят нощното си шкафче с банкноти и златни кюлчета. Вероятно събитието е било проектирано от пиарите на ГЕРБ (Севделина Арнаудова и Никола Николов), като демонстрация на всепобеждаващата сила на ексдиктатора, но се получи парад на страха, малодушието, уплахата и боязънта на Тирана от незомбирани хора. Колкото да репетират и режисират представлението с главна звезда Бойко Борисов, все не се получава. В условията на сериозен психически дискомфорт все се появява някакво извънредно събитие, което да наруши гладката актьорска игра на Диктатора. Това е най-сигурният белег за наближаващ, за да не кажа „настъпил“, край на абсолютната монархия.
Навремето Великият кормчия Мао Дзе Дун е проектирал цяла „културна революция“, за да наложи властта си. Така той създава едно паравоенно формирование, наречено „Червени стражи“, по-известни на български език с китайското „хунвейбин“ или „хунвейбини“ в мн.ч. Тази армия необразовани и тъпи младежи, но със сляпа вяра в председателя Мао, със сила налагат маоизма в Китай, като плановете им са (след като успешно наложат режима в родината си), да го наложат и извън нея. Техните цели не се ограничават обаче само с планетата Земя, те искат да наложат маоизма на цяла Вселена. През 1966-67 г. тяхната ярост при налагането идеите на Вожда е станала пословична. Безумието на целия процес се състои в това, че изключително тъпи хора налагат някакви автократични идеи в зомбирано състояние, като е било явно неразбирането на хунвейбините на налаганата със сила идеология. След пълната и окончателна победа на маоизма, Вожда1 разпуска червените ескадрони, като изселва от градските райони към селските, защото са необразовани и нямат професия, ерго тежест за режима. В Тутракан се появява една позастаряла хунвейбин, но безспорно неука, нагла и нахъсана в защита на Диктатора.

Видеото от пристигането на Вожда в Тутракан може да видите тук (Фейсбук страница на политическа партия „ДА, България“):

Тъй като излъчването на Дани Йорданов е „на живо“, то в тази част I, не се вижда още появата на хунвейбините, въпреки че има такова загатване. Зомбитата на ГЕРБ са малко нерешителни и не си позволяват да изгонят репортера от обществена сграда, каквато е читалището. Опитват се да му преградят пътя и да го посъветват да се измете от тяхното прекрасно сборище, но не толкова строго и агресивно, както ще видим в част II (изпращането на Борисов):

Толкова срам би брал нормален човек от защитата на тази червена бабичка – типичен хунвейбин, че се чудя какъв е размерът на падението на Диктатора, та да не се опита да укроти разярената бабичка. «Ние все отстъпваме, все мълчим и все търпим» френетично крещеше изкрейзилата бабичка в лицето на Дани Йорданов. По едно време тя дори насочи майчински гнева си към Вожда с думите „ти все отстъпваш вместо да ги смачкаш“. На фона на случващите се събития в държавата, хунвейбините очевидно не са разбрали за безчинствата на Хунтата и особено за т.нар. „канибалски скандал2“ с главното участие на Вожда. Толкова невероятна наглост, проявена от зомбираната бабичка, е без аналог. Вече 10 год. отстъпваме на ГЕРБ властта, която тя печели чрез фалшифициране на изборите. Вече 10 год. мълчим, докато слушаме елементаризмите на Вожда и другите безкрайно тъпи милиционери за чутовните им успехи. Вече 10 год. търпим милиционерския произвол и корупция. И всичко това, за да може една ненормална бабичка от Тутракан да заяви: «ние все отстъпваме, все мълчим и все търпим». Такова нахалство и безочие е нечувано дори за Хунтата. Според червеният страж от женски пол на преклонна възраст, мекостта на Тирана и „нежеланието“ му да смачка като червей Дани Йорданов и всички като него, е основният недостатък на Диктатора. Докато червените ескадрони вкупом крещяха на Дани Йорданов, Вожда изглеждаше като една много гузна и уплашена морска крава. Очите, изрязани в огромното синьо туловище, бяха засрамени, печални и свити. Без всякакво съмнение тази морска крава беше складирала златни кюлчета и евробанкноти в нощното си шкафче. Половината от устата казваха „не“, но цялото тяло крещеше „да“… „да, България, корумпиран съм“. Толкова много рев, сълзи и тотална липса на достойнство има в този отишъл си водач на Хунтата, че ако знаеха неговите привърженици това, щяха да плачат, а не истерично да крещят. А може би това е перверзната реакция на зомбирани и напълно необразовани хора, които подсъзнателно усещат, че любимият Вожд е минало, а бъдещето му е свързано само с местата за лишаване от свобода за самозабравили се едри и безскрупулни бозайници.
Упорито налаганият преди 2 десетилетия образ на мъжкар и генерал, днес представлява един жалък страхливец, криещ се зад деца и бабички. Заешкото сърце няма да признае първите честни избори откакто той дойде на власт. Длъжен е, защото иначе ще се самоизобличи, че е фалшифицирал изборите досега. Отвъд Голямата вода имаше един оранжев паун, който също предварително внушаваше измами на изборите като лична застрахователна полица, защото дори той осъзнаваше, че няма как да бъде преизбран. Така ще остане един ореол на непобедимост в неговата собствена глава (другите глави нямат значение). Психически нестабилни и леснораними завършени егоисти не могат да приемат, че светът ги презира, затова те създават една приказка за падането си от власт – народът ги люби безумно, но измерителните уреди са повредени и отчитат друго. Така и тук, в България, един отишъл си Вожд няма да пожелае да признае поражението си поради 3 огромни причини: маниакално его, малодушие и нечестност. Тази отвратителна морска крава фалшифицира изборите от десетилетие с десетки услужливи прислужници в избирателните комисии, медиите и социологическите агенции. Днес, при същите условия (само че с Бойко Рашков в МВР) ще се получат съвсем различни резултати, защото купеният вот не ще бъде толкова голям, нито фирмата-преброител ще брои едно към гьотере в полза на Хунтата. Иначе медиите и социологическите агенции ще продължат да го славословят, защото те са хунвейбините на Бойко Борисов. Тяхната дълбока неинтелигентност ги прави незрящи за агонията на морската крава, която се мята наляво-надясно предусещайки предстоящия крах.
На последните кадри от 2-рото видео виждаме как влизайки в колата неувереният Вожд повъзвръща малко от решителността си и се опитва да заплете поредната интрига – пришива на „Да, България“ Васил Божков – Черепа. Дани Йорданов отрече тази безумна теза, но в суматохата не се сети да отвърне на лъжливата морска крава за самопризнанията на Божков – давал е подкупи лично на Борисов.
Всички диктатори на света са имали безкрайно тесен мироглед, но този взема златния медал по простотия и елементаризъм. Всички диктатори са си отивали доста тъжно и безславно, но този удря всички в земята с абсолютно превратното си отразяване на действителността. Гузното синьо корумпирано туловище, препълнено с лой и нерешителност, с коварство и лицемерие, със страх и безочие, всеки миг ще потъне в небитието. Завинаги.

Бележки

  1. Граматическата категория ‚определеност‘ налага на това място да бъде употребена пълната членна морфема, но тъй като това е прозвище, тя е пропусната. {б.ред.}
  2. Твърди се, че Бойко Борисов е заплашвал и.д. директор на Държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов, свидетел по разследване срещу тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов с думите: „няма да знаеш дали жена ти и децата ти не ядат от твоето месо“.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here