70 е един добър край

Правителството в оставка на Кирил Петков изгони 70 руски дипломати от София

51709

На първо място – най-важното: браво на Кирил Петков! Поздравления за смелото решение за изгонването на 70 руски агресори от България! Контекстът е ясен: правителството е в автоматична оставка след вот на недоверие; поизгубило е легитимност, но не и правомощия; прави се с цел да привлече евроатлантическо одобрение за „най-евроатлантическото правителство на всички времена“ с изгонването на рекорден брой руски дипломати (досега рекордът се държеше от САЩ с 60 души заради отравянето на Скрипал); Кирил Петков не си дава много ясна сметка за последствията, защото има известни психически проблеми. Но за едно действие можем да съдим по извършителя само при нужда. Това действие е категорично положително! Тоест, няма никаква нужда да се вглеждаме в извършителя, след като действията му са красноречиви сами по себе си. Руските шпиони, чиято дейност основно се изразява в разпространяване на дезинформация, отровителство, убийства и др. диверсии, както и тренировките за такива, отдавна използват България като плацдарм. Упражненията за отравянето на Сергей Скрипал беше проведена именно в България с опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Вече няколко десетилетия у нас се разхождат необезпокоявано всякакви руски „дипломати“, които нямат някакви публично оповестени задачи. Те са многочислени и не се вижда някаква тяхна смислена работа на българска земя, което автоматично говори за конспиративна дейност.

Ще се върна в далечната 1993 г., когато на големите екрани прожектираха филма на Джонатан Дем „Филаделфия“, номиниран за 5 Оскара и спечелил 2 (Том Ханкс за най-добра мъжка роля и Брус Спрингстийн за филмова музика и песен – „Улиците на Филаделфия“). Хомосексуалният адвокат Андрю Бекет (в ролята Том Ханкс) е уволнен от адвокатската кантора, в която работи, защото е болен от СПИН. След като всички колеги му отказват, успява да наеме адвоката-хомофоб Джо Милър (в ролята Дензъл Уошингтън). Между тях се провежда следния култов диалог, превърнал се в афоризъм:
Андрю Бекет: Как наричаш 1000 оковани адвокати на дъното на океана?
Джо Милър: Едно добро начало!

Съвсем в този смисъл изгонването на 70 руснаци от България може да бъде наречено едно добро начало. Първи писахме, че пресъхването на тръбата, по която тече руски газ е най-добрата новина от много години насам. По това време в публичната среда се описваше някаква апокалиптична картина: как рафинерията щяла да престане да работи, защото имала нужда от природен газ, за да произвежда течни горива; как топлофикациите щели да престанат да подават топла вода и населението ще измре от студ и въшки; как цялата икономика ще се срине и т.н. Два-три дни по-късно и други започнаха да определят едностранното спиране на газа от Газпром като добра новина, а 2 месеца по-късно сме свидетели за липсата на описаните от мурзилките неприятни последици. И днес така – изхвърлянето на руски разузнавачи от България е едно добро начало!

На сцената отново ще се появи V колона на Русия у нас: Цола Драгойчева, наричана още кака Кури или Корнелия; Румен Радев с вицето си Наденица Йотова; Костя Копейкин с цялата си отвратителна партия, а може към него да се включат позагубилите се ВМРО и Атака; разни специалисти от дипломатически институти, които са агенти на Държавна сигурност, Р. Овч. и Р. Петков и много други отрепки.
Интересна ще бъде позицията на ГЕРБ, които де факто са много важна част на V колона, но имитират евроатлантическо поведение. Същото важи и за ДПС. Вероятно ще осъдят действията на Кирил Петков заради някакви процедурни нарушения, които удобно ще изобретят. А може и директно да го обвинят, че така се опитва да остане на власт, без да опишат механизма за това.
Помните ли какви безумия дрънкаха мурзилките за газа? Като мина известно време и не се зададе предричания от тях потоп, а Кирил Петков осигури 2 танкера втечнен газ от САЩ, мурзилките започнаха опявания за цени: „сега ще купуваме газа на тройни / четворни цени“; „ниските цени са само на Газпром“; „българските пенсионери няма да могат да плащат неГазпром газ“ и т.н. Нито една мурзилка не успя да назове цената на Газпром газа, въпреки че много години купуваме само от тях, но остро настояваха да разберат цената за двата танкера. Заклинанията им бяха „танкерите на Киро са по-скъпи от прекрасния руски газ!“. Откъде-накъде? Вие не знаете цената на Газпром, но непременно танкерите с втечнен газ от САЩ ще са по скъпи?!

Отсега е ясно – всички тези са мръсници! Браво на Кирил Петков и останалите смели българи, участвали при вземането на това решение. Много проблеми има с психическото здраве на Кирил Петков и 6-мес. работа на правителството му, но този край е чудесен. Има една английска поговорка от средата на XIII в., която гласи „всичко е добро, което завършва добре“. Особена популярност тази поговорка придобива след Шекспировата комедия със същото име (преведена на български език от Валери Петров като „Добрият край оправя всичко“) в началото на XVII в. Е, краят на правителството на Кирил Петков е добър, следователно…

Какви ще са последствията от решението за изгонването, ли? Ама само най-прелестни! Няма нищо по-добро от откъсването на България от руското влияние. Това е най-тежкият и отвратителен воденичен камък, който сме носили. Мурзилките няма да спрат да оплюват този ход, но интелигентните хора ще знаят, че по-добър акт на прощаване никой не би могъл да измисли. Намаляването на числеността на посолството на Империята на злото ще ни донесе:

  1. значително затрудняване на логистичните операции на руските тайни служби на европейска територия (в см. българска), вкл. свободното придвижване на руски престъпници
  2. значително затрудняване на операциите по промиване на мозъци – купуване на медии, анализатори, лидери на мнение, изнасянето на сказки, организирането на събития в прослава на Матушката и др.т.
  3. значително затрудняване на операциите по връзка с корумпираните български институции и техните представители. Справка: ексглавният прокурор Цацаров, които неудържимо дрънкаше простотии за отравянето на Емилиян Гебрев с рукола, а после подобри версията си на кафемашина-отровител. Съдия от Специализирания съд, който пусна обвиняем за шпионаж, да получи орден от Владимир Владимирович Пусин и много други. Всички тези „необясними“ действия на български институции са свързани с руски дипломати, които спокойно се разхождат из родината, създават контакти и разнасят рубли
  4. значително намаляване на поверителната информация за Европейския съюз и НАТО, която тече от България към Русия
  5. вероятно членство на България в Шенген. Тази „придобивка“ може и да не получим, заради корумпираността на българските служби за сигурност и съдебна система, които потребяват средства освен от руските шпиони – и от подземния свят, а за това Бойко Рашков и въобще цялото правителство на Кирил Петков не направиха много
  6. значително намаляване на обслужването на руски проекти в България.

Така стоят нещата днес, когато поради някакви неизвестни причини едно правителство в оставка извърши голямо добро за родината си, такова добро, каквото тя не е виждала столетие.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here