Евразийска демокрация

Алексей Навални организира най-големия протестен митинг срещу управлението на диктатора Владимир Владимирович под лозунга „Той не ни е цар“

12803

На 05.5.2018 г. Алексей Навални организира грандиозни протести в цяла Русия под надслов „Той не ни е цар“. Гениален лозунг, измислен от гениален човек. Смешното човече, обитаващо Кремъл вече 2-ро десетилетие, се видя принудено да арестува повече от 1600 души, протестиращи срещу корумпираното му и некадърно управление. Не че в Русия е имало някога демокрация, но дори и зачатъците на такава бяха ликвидирани от падпалковник, за когото това е едно празно слово и той предпочита да прилага добре изпитаните методи на КГБ от епохата на Студената война. Зверствата на Путин и този път преминаха границата. С всяка гражданска проява изстъпленията на властта се засилват. И този път милицията биеше протестиращите с палки, но това им се стори недостатъчно, въпреки мащабите на побоя. На помощ бяха извикани казашки формирования, които биеха хората с камшици. Падпалковник заимства от робовладелците доста ноу-хау.

Макар и поробена от 3-те шишита, България бегло отрази събитията в Русия. Покрай глупавите военни паради и др. т., все пак се намери време и място да се каже нещо и за Алексей Навални — брутално арестуван от милиционерите в самото начало на протеста. Естествено, спестиха палките и камшиците, но поне споменаха там за някакви протести срещу идола Путин. Алексей Навални е един съвременен будител, защото той наистина буди руския народ и по-добрата част от него следва този млад човек, посветил живота си на борбата с един сатрап. За съжаление, ние българите нямаме своя Навални, но за сметка на това имаме своя Пеефски, Борисов и Цацаров — трима тлъсти мерзавци, които нямат и едно положително качество. Дори техният кумир Путин има 2-3 положителни качества, докато родните шишита нямат и едно.

Бойко Борисов и другите двама мафиоти влачат България към Евразия на Путин. Искат да превърнат мижавата ни демокрация в евразийска — специален вид демокрация, която не е демокрация.
Българските читатели трябва да видят всички гадости на потисническия режим в Масква, за да си дадат сметка, че нищо добро не може да ни чака с такова управление (у нас и там, в Страната на Злото).

Вчера (07.5.2018 г.) Путин официално встъпи в длъжност за 4-ти президентски мандат. С поправки в Конституцията на Руската федерация, той отдавна си направи мандатите по 6 год. (можеше да ги направи и по 60). Не знам дали следващия мандат, който се очаква да е на Медведев дали няма да е 2-3 месеца, за да може да се върне диктаторът отново (за 5-ти път). Руската телевизия така раболепно отрази преминаването на Путин от работния кабинет до залата за полагане на клетва, че повече приличаше на подмилкващо се коте в краката на низък човек. Такава помпозност на едно разхождащо се джудже из коридорите на Кремъл до достигането на тържествената зала, в която положи клетва за пореден път да се грижи за олигарсите, военната промишленост и благосъстоянието на Ролдугин, беше невиждана преди Путин маниерно да го направи. Този човек е тежко душевно болен.

Светът се възмущава от арестите на протестиращи хора, дръзнали да кажат повече от очевидната истина за това, че Путин не е цар. Той го знае, ама не си вярва много и затова си позволи брутална разправа с мирното гражданство.

Допълнителна литература с видео:

  1. Андрю Осбърн и Катя Голубкова, Руски опозиционен лидер и активисти задържани преди инаугурацията на Путин, Агенция Ройтерс, 05.5.2018 г.
  2. Ейми Ферис-Ротман и Антон Трояновски, Руската полиция арестува повече от 1600 протестиращи срещу 4-тия президентски мандат на Путин, Вашингтон Поуст, 05.5.2018 г.
  3. Широкообхватни арести сред анти-Путинови протестиращи в цяла Русия, Си Би Ес Нюз, 05.5.2018 г.
  4. Джим Хайнц, 1600 арестувани в анти-Путинов протест в Русия, вкл. опозиционния лидер Алексей Навални, сп. Тайм, 05.5.2018 г.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here