Реквием за ГЕРБ

Партията на милиционерите започна фейсбук кампания за спасяването на най-тъпия от тях

5818

Онзи ден (24.4.2019 г.) в гр. Добрич се провело знаменателно събитие на странното формирование „Жени Герб“, където взела думата Ирен Соколова (да не се бърка с най-известната българска майка – Ирен Кръстева, майка на Пеефски). Тя се кичела с прозвището „социопатка“, защото била специалистка по социална психология. Ето каква знамените реч, произнесла специалистката (оригиналът тук):

«Ирена Соколова: Мрачното време преди избори ражда демони
Социопатно е да навредиш на всички останали, за да можеш да задоволиш себе си. Перфидното, подготвено и високо организирано зловредие демонстрира социопатен ум, чиито характеристики са да доминира, да контролира и манипулира. Като по учебник е спретнато мероприятието. Така председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова коментира в Добрич нечистите атаки срещу фигури от партията във връзка с имотни сделки.
Тя участва в регионален форум, организиран от ЖГЕРБ в Добрич и Силистра.
„Ние много добре знаем, че няма нищо грешно в това да си купиш жилище, да капарираш, да придобиеш апартамент. Но, това беше описано като голям грях. Кой не е направил стъпка, за да подобри живота си? И, това ли е целта – да не подобряваме живота си, да се примиряваме със сегашното, а да говорим за развитие. Това е долнопробно, невярно и фалшиво. Всеки, който си позволи да изопачи информация с цел да навреди някому получава своето възмездие. Ние не можем да раздаваме възмездие, но можем да знаем много добре кое е правилно и кое не е. Познавайки хората, с които работим вече 12 години, най-добре можем да оценим кое е редно и кое не, кое си струва да чуваме и на кое да не обръщаме внимание. Този мач с манипулипулиране и изопачаване на истински данни, представени като грях вече го играем за седми път и имаме своеобразен имунитет, даже”, заяви лидерът на женската организация на партията.
По думите на Ирена Соколова, така действат ощетените психически хора, нарцисистите и социопатите. „Но, когато това е продукция на една структура, на колективно тяло, толкова по-зле, защото се демонстрира откровено организирано мероприятие. Говори за тежките фрагментационни и изключително дезинтеграционни процеси вътре в него”, категорична бе Соколова, която е магистър по социална психология.
„Жалко, че губим време от развитието си и създаваме среда, в която да виреят зловредни и болестотворни организми. Вместо да изграждаме здравословна среда на взаимоотношения, говорейки за цивилизационен процес, ние се връщаме на нивото на примитивизма. Там, където се говори по теми от сорта дали случайно на другия в чинийката няма малко повече, за да му го откраднем. Нелепо, пошло и изключително долнопробно е”, заяви тя.
Това, което знаят структурите на ГЕРБ, започнали от един и събирали човек до човека, е, че само работата в единство и непрекъснатият контакт помежду ни, дава стъпка напред. И, само работата в името на съзидателното, изгражда, подчерта председателят на Жени ГЕРБ.
С пожелание за добър житейски път и за стойностна политическа кариера Ирена Соколова връчи членските карти на младежи от Каварна, новоприети в семейството на ПП ГЕРБ.»

Изцяло публикувам текста, защото съзирам опасност от изчезване. Социопатката вижда някакъв „социопатен ум, чиито характеристики са да доминира, да контролира и манипулира“. Мисля, че това е великолепно описание на вожда – др. Бойко Методиевич. Ораторката изправила на крака публиката с безсмъртната реплика: „ние много добре знаем, че няма нищо грешно в това да си купиш жилище, да капарираш, да придобиеш апартамент“. Да, те наистина знаят колко добре е да си купиш жилище – първо, второ… седмо за най-големия мозък в ГЕРБ. Те знаят за още много неща, които се закупуват с народни пари, докато пребиват, изнасилват и ограбват възрастните хора на село, онези, които не знаят какво е да си купиш жилище, онези, които цял живот са работили нещо през комунизма и едва са успели да спретнат една къщичка с 2 липи отпред, докато малоумният Цветаров е успял да „построи“ собствен асансьор към звездите.

Няма как да не приветствам скудоумната областна управителка за «това е долнопробно, невярно и фалшиво. Всеки, който си позволи да изопачи информация с цел да навреди някому получава своето възмездие». Виждам, че тази проста женица вае образа на гербераста с плам и жар, които се срещат само в сляпо влюбения. И с това ще спра коментара си за една толкова несъстоятелна селянка, която е губернатор в областта Чугун. Повсеместно е разбирането за „подобряването на живота на властимащите“, за тяхното „развитие“, което има единствено материално измерение с изключителен превес на недвижимите имоти в страната и чужбина. Те смятат, че обогатяването докато си в служба на обществото е най-ествественото развитие за всеки политик и го споделят с най-широка публика. Тяхната глупост е толкова голяма, че нормалният зрител остава безмълвен, когато насреща му стои политик, чието развитие се изразява в натрупването на жилища, докато е бил на власт. Никога не ще проумеят, че докато заемаш обществена длъжност не можеш да се „развиваш“ материално, нито пък източникът на материалните придобивки трябва да е държавният пост (дори когато не го заемаш вече).

Очевидно празните кратуни1 в ГЕРБ ще се опитат да спасят празноглавия Цветаров, докато той се върне от САЩ, където се скри заради „апартаментгея“ аналогично на системата с „Кумгея“. Толкова са тъпи, че не могат да разберат за настъпилия цветаров край. Това не е онази ситуация на големи семейни кражби в Хасково, сега е предизборно време и ГЕРБ е в много тежко положение. Управляват почти 10 год., най-корумпираното управление са не само в сравнение с останалите европейски страни, но изпревариха и Станишев по корупция, което ги прави и най-корумпираното от всички български правителства. Дори на кроткия български народ му писна от нагли и тъпи милиционери да беснеят над бащино им огнище. Платените социолози твърдят, че имало паритет между ГЕРБ и БСП, като дори дават лек превес на управляващите мошеници. Това е поредната лъжа, но след „апартаментгея“ БСП ще ги размаже. Засега това го схваща само Бойко Методиевич и няма как да не изхвърли Цветаров поне от държавните му постове. Обикновено Бойко му оставя едно кокалче-залъгалка като утеха за главоломното сгромолясване и това навярно ще е зам.-председателския пост. Физкултурникът ще излети и от шеф на предизборния щаб, защото ще е много смешно да се подвизава по предизборни мероприятия с толкова оцапан задник.

В този миг трябва да си спомним за доброто, направено от ГЕРБ. А има такова. След тяхното отпътуване към Вечността ще остане някакво материално наследство – магистрали, зали, санирани блокове. Разбира се, всички потресаващо некачествени, недомислени и нескопосано направени, но все пак някакво наследство. От управлението на БСП остават само празните приказки – крадяха безогледно, тъпчеха си джобовете, оставяйки след себе си гьолове, водни огледала и лунни пейзажи. БСП, като пряка и единствена наследница на БКП, отчиташе несъществуващи резултати, лееха елейни фрази, а рафтовете по магазините, както и живота бяха изпразнени от съдържание. Точно в този смисъл ГЕРБ са голяма стъпка напред. Втори много положителен момент е очистването от корумпираните, независимо от целите. За разлика от розовия Станишеф, който казваше „няма да давам своите хора на вълците“, Бойко гони провинилите се, когато са предизвикали силен обществен скандал. Да, прави го, за да остане на власт, но това също е стъпка в положителна посока. Малка, користна, но в правилната посока. Дано това е еволюционно (засега Корнелия Нинова дава такива заявки, но мръсници като Гергов, Станишеф & приятели могат да я потопят). Когато всички управляващи започнат да се чистят от корумпираните си членове, ще трябва да се приложи нов метод за задържане на властта – въобще да не се назначават развалени хора. А след като всички назначават само свестни хора, ще дойде ред и на следващата стъпка – тези свестни хора да правят свестни неща за съгражданите си и за обществото. Нека в този сетен час за ГЕРБ отчетем и направеното добро, което много по-малко от постигнатото в другите страни с общо минало (Чехия, Словакия, Словения, Полша, Унгария, дори Румъния), но все пак е милимунда напред. Нека кажем „мир на праха им“ и да се надяваме, че никога няма да ги срещнем пак.

Няма спасение за ГЕРБ. Те са се запътили към своя финал, така както и НДСВ и много др. лидерски партии. Може би ще влязат в още 1 български парламент, но той ще им е последен. Това е рядък случай, когато нечия смърт е вдъхновяваща, но когато умира лакомият, алчен, нахален и безскрупулен змей – всички обикновени хора се радват.

Бележки

  1. Стилистичен плеоназъм. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here