Дали е трябвало?

В полза на медицинските специалисти радиостанциите започнаха излъчването на всеки кръгъл час на песента на Емил Димитров "Ако си дал" по текст на Иля Велчев

7533

Всички радиостанции, членуващи в АБРО (Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори) започнаха да излъчват песента на Емил Димитров „Ако си дал“. За щастие обещават да го правят само 3 дни.
Авторът на текста Иля Велчев (р. 1947 г.) е от известната комунистическа фамилия Велчеви, неговият племенник е настоящ председател на Конституционния съд и бивш Главен прокурор (след Филчев и преди Цацаров). Огромният проблем на песента е именно в малоумния текст. Има една станца (в български език може и ‚строфа‘):
Дали е трябвало? (x3)
Изобщо дали е трябвало (x2)
да се раждаш.

която все едно е взета от тефтерчето с бележки на д-р Йозеф Менгеле. Преценката на шоубизнеса, за това дали изобщо някой е трябвало да се ражда или не, е най-меко казано недопустима. Преди това има един речитатив, започващ с „Ако си взел от славата на някой друг, дори една частица…“ и завършващ с горната станца, също е плод на авторско безплодие.

Линк към YouTube с изпълнението на Емил Димитров

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here