Колумбия на Балканите

България можеше да бъде Швейцария, но мутромилиционерското управление я превърна в тотално некадърна, дяволски садистична, вселенски самовлюбена и гигантски корумпирана балканска власт

25205

Тази нощ (02 срещу 03.9.2020 г. – б.ред.) най-корумпираната власт в света разгони мирните протести, провеждани 56 дни. Инструментът на разгонването стана българската милиция, която също като началниците си се отличава със садизъм, безпределна тъпота, арогантност и корумпираност. Всяка диктатура задължително се крепи на корумпираността на репресивните органи и е абсолютно задължителна за съществуването й. Развалата се подклажда от 1-вото правителство на Бойко Борисов, когато министър на вътрешните работи беше прочутият със своята известност Цецерон. Във 2-рото правителство на Борисов най-непълноценното министерство бе оглавено от Веселин Вучков, който се опита да прекрати корупцията, за която имаше някаква власт – тази сред милиционерите. Това е доста проста работа и той издаде заповед, с която тотално забрани контактуването между милиционерите и мирното гражданство, освен епистоларно. Този клон на мафията нададе толкова див вой, че Вучков подаде оставка. В мръсната кампания участваха всички репортьорки, които ежедневно излъчваха репортажи за нарушители на правилата за движение по пътищата, шофьорите бяха представени като безнаказани злосторници. Мисирките виждаха едно-единствено решение – да се даде отново правото на милиционерите да санкционират всеки смутител на обществения ред и законност. Като оставим настрана, че въобще няма нито ред, нито законност, единствената разлика между броя на нарушенията преди и по време на действието на заповедта на Веселин Вучков, е почти нулева, а разлика се появи само в движението на паричните средства – значително намаля присвояването на пари от милиционерите. Първият акт на следващия министър (Румяна Бъчварова), може най-непълноценният ръководител на това мрачно ведомство, беше да отмени тази заповед. Тъпотата на министърката беше толкова голяма, щото е сигурно, че това решение не е нейно, а е продиктувано от Бойко Методиевич. Вучков държеше на заповедта си, а и беше единственият честен човек, влизал в това министерство, та беше отказал да прекрати действието на една от най-антикорупционните мерки сред милиционерите.

Спалнята на диктатора - 1; Снимка: Afera.bg
Спалнята на диктатора – 1; Снимка: Afera.bg

Спалнята на диктатора - 2; Снимка: Afera.bgСпалнята на диктатора - 2; Снимка: Afera.bg
Спалнята на диктатора – 2; Снимка: Afera.bg

Бойко Методиевич е тъп, неук и необразован, но много добре е съзнавал, че трябва да се опира на силовите структури, за да стои на власт. Той отдавна не е печелил избори и също толкова отдавна престана да се хвали с това, но фалшифицирането им се превърна в толкова важна задача на управлението, колкото и пълненето на нощното шкафче с парични знаци и ценни метали. Въпреки безграничната си неинтелигентност, Методиевич знае още един закон: диктаторът има само 2 състояния – на власт и мъртъв. За 1-вото състояние му е необходима милицията и затова той й дава възможност сама да изработва прехраната си. В българската народопсихология ‚полицейската палка‘ е известна като ‚хранилка‘, вицовете за милиционери са едно добро множество и там участват с две свои извънмерни качества – тъпота и рушветчийство, имат безброй имена „ушеви“, „ченгета“, „куки“, „ционери“, защото не могат да ни бъдат „мили“. Въобще българският милиционер никога не може да бъде положителен герой, той дори не е антагонист, а само в зоната на мрака.

Кокаинът не ни прави Колумбия на Балканите

Според много неофициални източници държавата ни е замесена в сериозен трафик на наркотици под покровителството на премиера Методиевич и като казвам държавата имам предвид именно „държавната машина с всичките й структури“. Дали това е вярно или не, не мога да знам, но знам, че България като форма на държавно управление е идентична с тази на Колумбия, а именно:

 • на върха на изпълнителната власт стои престъпник (за България това е премиерът)
 • министрите са подлизурковци и некадърници, чиято единствена задача е да се подмазват на председателя си и да прикриват всичките му злочинства
 • изпълнителната и съдебната власт са тотално корумпирани и между тях съществува мутуализъм1
 • законодателната власт е съставена от мижитурки, които с дейността си подпомагат другите две престъпни власти. Например: гласуват закони за хазарта, които позволяват личното обогатяване на министър-председателя, неговия финансов министър и парламентарния председател на бюджетната комисия; поправки в закони за устройство на територията, позволяващи строенето на „златни“ небостъргачи срещу ултралуксозен апартамент със собствен транспорт до него на председателя на парламентарната група на управляващата партия и много др.
 • Спалнята на диктатора - 3; Снимка: Afera.bg
  Спалнята на диктатора – 3; Снимка: Afera.bg

  Спалнята на диктатора - 4; Снимка: Afera.bg
  Спалнята на диктатора – 4; Снимка: Afera.bg

 • медиите са поставени под постоянен страх или напрежение (убийствата на журналисти са честа практика). В Колумбия убийствата на журналисти се срещат много често, защото там се наблюдава известна тяхна активност, докато тук журналистите са медузи2. В България и бившите соцстрани има иновация – медиите се пленяват (стават физическо притежание на т.нар. ‚медийни олигарси‘). Властта на диктатора Методиевич уби следните журналисти: Виктория Маринова (аферата „ГеПи груп“), Силва Зурлева и Милен Цветков (от Нова телевизия с недокрай ясни причини), Георги Александров (отравянето на Варненското езеро)
 • репресивните служби са дълбоко и непоправимо корумпирани; за началници се назначава илитерати, верни на управляващите, но техният непрофесионализъм задълбочава проблемите на самото управление (като гламав инженер на ядрен реактор – нескопосаните му действия накрая довеждат до взрив)
 • демагогията, лъжата, двуличието и лицемерието са принципите за комуникация с управляваните и с „чужденците“. Постоянното им изобличаване обаче довежда до ново насилие над институции и хора
 • наблюдава се явлението ‚деинституционализация‘ – институциите са напълно обезличени, техните становища (вкл. експертни) са фалшиви и се съобразяват единствено с волята на властимащите. Например: НАП и апартаментите на Цветан Цветанов и Пацо Терасата (Пламен Георгиев от КОНПИ); агенциите на министерство на околната среда и здравеопазването по отношение на замърсяването / отравянето на Перник от Ковачки, Варненското езеро и р. Марица в Хасковска област; Агенцията по безопасност на храните и различни епидемии по животните, както и тяхното унищожаване
 • всички финансирания с обществени средства са в полза на управляващите и техните помощници / слуги. Например: опитът за изграждане на метро до Симеоновския лифт3; драгажни и почистващи дейности на морското дъно на пристанище Росенец; хиляди други проекти от типа фитнес клуб или стадион в село с 20 жители със средна възраст >80 год.
 • всяка опозиция се елиминира. Например: на Свинари от Пловдив, местни лидери в структурите на основната опозиционна партия, се правят многомилионни подаръци (за старата им Лада се плаща като за Ламборгини); подкрепят се Добреви кандидати за лидери, които са подкупени от хунтата и се финансират от нея4
 • всяка съпротива се смазва със сила. Например: пребива се мирното протестиращо гражданство
 • ликът на Вожда грее от много места – често се появява по телевизията, закачен е като плакат или календар във всяко учреждение
 • преувеличава се до хипертрофия ролята на Вожда в международен план. Например: мерките за справяне с кризата от Ковид-119 на Европейската комисия са благодарение на Вожда и Територията ще получи около €30 млрд. благодарение на Него; също така благодарение на Него ще получат такива помощи Чехия, Словакия, Румъния и още 23 държави от Европейския съюз. Мечтата на всеки лидер от Свободния свят е да се срещне с Вожда, като тя се превръща и в основна цел на техните мандати.

Диктатура от латиноамерикански тип

Спалнята на диктатора - 5; Снимка: Afera.bg
Спалнята на диктатора – 5; Снимка: Afera.bg

Спалнята на диктатора - 6; Снимка: Afera.bg
Спалнята на диктатора – 6; Снимка: Afera.bg

България с нищо не принадлежи към Европейския съюз, а само географски се намира на европейския континент, това е и единствената ни заслуга. Нравите тук са ориенталски, а като форма на управление сме латиноамериканци. Управлението не ни е ориенталско, защото там ключови фактори са религията и честта, а тук 1-вата е параван, а 2-рото отсъства напълно.
Малко е да се каже, че смазването на протестите под мотото „мутри вън!“ е чудовищно. То е издържано в най-добрите традиции на латиноамериканските диктатури, в които мафията е начело на държавата. Не, това не е българско изобретение, това явление идва от този далечен континент. След чудовищното насилие срещу протестиращи се очаква валеж на клетви от типа: как са паднали маските на властта / протестиращите, как сме видели истинското лице на Методиевич / недоволните, как е разкрито нещо голямо, но всуе. Нищо от това няма да е вярно, защото така процедират всички като Методиевич, той е само по-гаден, нищо повече. Цялото му поведение е логично за всеки диктатор-плъх. Третото състояние на диктатора не е познато. И Методиевич не го е открил, нито пък ние.

Бележки

 1. Вид симбиоза, когато съжителстващите едновременно два (или повече) организма едновременно извличат полза един от друг. Друга популярна форма на симбиозата е паразитизмът, когато само единият организъм (паразит) извлича полза от другия (гостоприемник); типичен пример е рибата-прилепалка или тенията (паразити). Третата популярна форма на симбиозата е коменсализмът – когато само единия организъм извлича полза (коменсал), а другият не е повлиян от съвместния живот (най-типичен пример е лъвът и хиената, която е коменсал, защото дояжда остатъците от храната на лъва, но той самият не извлича никаква полза от това). Познати са още: аменсализъм, мимикрия, симбиотично разчистване и др.
 2. Заеман този термин от колегата.
 3. Опитът е спрян от „Спаси София“ чрез своя единствен общински съветник Борис Бонев с железен аргумент: нелогично е мотивирането на изграждането на метролиния до МОЛ Парадайз, за да може „софиянци да спортуват, като се качват на лифта“, защото капацитетът на лифта е 1500 души / час, а този на метрото е 50 хил.
 4. Използваните главни букви имат предназначение различно от граматическото. {б.ред.}

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here