Буци от бункера

В изборната нощ капото на мафията се обърна към останалите капи с арогантен и заплашителен тон относно бъдещото правителство

34258

Страхливият капо ди тути капи, който не може да комуникира с хора извън силно контролирана среда, се обърна към останалите лидери на политически партии заплашвайки ги, че ако той не остане на власт, предстои апокалипсис. Напълно неадекватното поведение на Диктатора е съвсем разбираемо, защото той се разделя с десетилетната си власт завинаги. Съзнанието му още не допуска подобно развитие на ситуацията, но подсъзнанието му нашепва нещо различно и някъде дълбоко в него той разбира за настъпването на края. В този миг надеждата за продължаване на диктатурата е значително по-силна и Вожда още не може съвсем да осъзнае, че до месец ще е никой, за да не кажа – просто някакъв номер в неугледно място за лишаване от свобода.

Не пропусна да отбележи победата, без да спомене, че това има само математическо измерение, защото политическото непременно е загуба. Досега социолозите „успешно и точно“ определяха изборните резултати, но сега инициативата „Ти броиш“ на Демократична България им обърка сметките. Това „успешно и точно“ познаване всъщност е част от пропагандата при фалшифицирането на избори. Особено за света, резултатите от изборите не бива да се разминават с първоначалните анонси на социологическите агенции, защото тогава неминуемо им светва червената лампа и могат да си направят „погрешни“ изводи за честността на изборите у нас, а оттам и за местния диктатор, който най-много обича да се преструва на християндемократ. Казвайки „християндемократ“ не създавам правилното впечатление колко дълбоко вярващ християнин е Буци и колко отдаден демократ е той, но за подобна всеотдайност словата са безсилни. В приказките за „първото място“ и „безспорната победа“ не стана дума как са изчезнали по около 3% от ГЕРБ и още толкова от патерицата ВМРО между прогнозите на най-великите социолози във Вселената и изборните резултати, което се случва за пръв път откакто Буци е на власт. А се случва за пръв път, защото изборите бяха строго наблюдавани от опозицията и от международни пратеници, иначе щяхме да празнуваме и пълна социологическа победа. Естествено, опозиционните инициатива не парираха всички номера на Хунтата. Никакви обструкции не бяха създадени пред ГЕРБ за подкупване на изборната администрация и покупката на леснопродаваеми гласове от не особено високоинтелигентни граждани, но все пак измамите на фирмата-преброител бяха пресечени.

Силно контрастираше психическото състояние на Вожда с манифестираната изборна победа, но арогантността и нахалството му не бяха намалени. След като направи кратък преглед на неговите грандиозни успехи, изредени като невъзможност човешко същество да се справи с подобни дейности, а още по-малко претендентите за неговия трон, той им разреши да се порадват 2-3 дена на изборната си победа и след това да се стягат за разговори с него. Неговата твърда убеденост, че интелектът му е недостижим, пряко води до тотална липса на подготовка за разговор (дори в контролирана среда, т.е. само пред свои хора). Така се получават силно противоречиви пасажи между различните части от монолога му. Веднъж казва „победителят е ясен и това съм аз“, а после надълго и нашироко се разпростира върху празненствата на другите партии във връзка с победата, която не би трябвало да се е състояла. Манията за величие на този индивид е с такава величина, че не може да се препоръча нищо друго освен хоспитализация и имобилизация, за да не си причини нещо. Алиенацията ще попречи да навреди другиму.

Следващата тема, която засегна Вожда, беше за предстоящите задачи пред държавата и всички парламентарни партии. Няма изненада, че раздавачът на задачи е… Той. Тирана не може да си представи, че държавата или пък другите партийни лидери, могат да имат различни приоритети или виждания за развитието на партиите си, България, Европа, Света, Вселената. Не, скудоумният диктатор не може да си представи нещо различно от себе си. Менторският тон при обръщение към равни (в политически смисъл) издава все по-тежката психоза на Тирана. Хич и да не говорим за интелигентността на диктатора в сравнение с тази на останалите.

Накрая Вожда постави перлата в короната – отправи недвусмислени заплахи към лидерите на останалите партии. Съобщи им, че процентът за неговата партия е напълно достатъчен, за да сформира отряди от по 50 души („млади, красиви и буйни младежи“) за всеки един опозиционен лидер. На първо време Тирана ги заплаши с тормоз от „чакалите“, но за второ време не каза нищо, като се очаква градация, т.е. може би бой, а може и нещо повече. Това беше ритуалното самоубийство на Диктатора. Той не го разбра. Не го разбраха и неговите лакеи, но всички скоро ще го разберат.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here