Робството продължава

Пленените български медии прекъсват предаванията си, за да излъчват глупостите на Диктатора

54048

Парламентарната изолация на ГЕРБ е факт, въпреки вчерашната успешна коалиция с БСП и ДПС относно изслушването на председателите на върховните съдилища, което може да бъде определено засега като спорадично явление. Номинираният от Хунтата за премиер сламен човек (Даниел Митов) не успя да проведе нито една среща с набелязаните за партньори. Априори, това беше една пунта мара направена от Вожда, засега с неясна цел. При наличието на 75 / 240 депутати, т.е. недостигащи 46 гласа, ти предлагаш премиер, персонален състав и структура на Министерски съвет и чак след това търсиш недостигащите ти гласове. Единственият избор на останалите е да подкрепят сляпо твоите предложение при ясно формулираните им цели за сваляне от власт на Хунтата и лично на Тирана. Абсолютно комични и несъстоятелни фигури като Любен Дилов – син и Калин Вельов не биха могли да бъдат подкрепени от най-верните Борисови фенове – Обединените идиоти. Единият е дребен мошеник, направил десетки пируети и безскрупулен подмазвач, а другият е напълно начинаещ политик, неспособен да ръководи кокошарник, камо ли министерство. Това упражнение на Вожда беше някаква симулация, като вероятно нейните истински цели ще разкрием впоследствие.

В предаването „Тази сутрин“ на бТВ с водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев и (видеото тук) гостуваше Татяна Дончева. Към титлите си зам.-председател на XLV Народно събрание и депутат от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, изречени от водещите, Дончева добави „и лидер на Движение 21“. Един от най-интересните събеседници обикновено е Татяна Дончева, въпреки че прекаляването с нея също ще доведе до умора на материала, тя успява да прикове вниманието с безкрайно отрицателното си отношение към Хунтата, мъдростта си и опита си на политик. Негативно отношение към Хунтата рядко се появява по големите медии, но само това не е достатъчно, за да направи едни събеседници интересни. Справка – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, те също са против Хунтата, но самовлюбеността и нарцисизма им, както липсата на разум и неусвояването на политическия занаят, ги правят безинтересни, надути и рецитатори на клишета със стремеж към оригиналничене. Точно Татяна Дончева беше прекъсната от водещите Гавазова и Йочев, за „извънредно включване“ на премиера в оставка от Банкя. По Нова телевизия бяха прекъснати тримата гости – Мирослав Севлиевски, Димитър Ганев и Росен Карадимов (предаване „Здравей, България“ с водещи Лора Инджова и Виктор Николаев, Нова телевизия, 23.4.2021 г., видеото тук). Аналогично се развиха събитията по обществената телевизия, където се изявяваха двама ветерани в лубрикативната журналистика Валери Найденов и Валерия Велева (Мадам В), предаване „Денят започва“ с водеща Христина Христова, БНТ1, 23.4.2021 г., видеото тук.

Какво може да научи човек от малоумник?

Всички телевизии спряха предаванията си, за да излъчат някакъв глуповат, подпухнал и самовлюбен примат, чийто монолог беше представен за „заседание на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ“. Освен логореята на Вожда, нищо друго не можа̀ да направи впечатление на зрителя, не знам дали е забелязал, но от някакво заседание на десетина души се очаква някакъв диалог, поне едно вметване от някакъв друг човек, различен от Тирана, но не би. Диктатора говорѝ сам 10-ина минути и накрая съобщи решението на т.нар. изпълнителна комисия – сламеният човек, предложен за премиер, да върне мандата, без да има гласуване в пленарната зала от депутатите.
Толкова пустословие е характерно само за най-тъпите хора на света, но ние сме свикнали да го гледаме тоя от поне 15-ина години. Прекъсването на телевизиите за директното включване на този примитив е нагледно свидетелство за завладените от Хунтата медии. Дори най-големият фен на този китоподобен индивид не би искал да чуе какво има каже, камо ли хора, които са индиферентни към него, за да не споменавам за онези, които изпитват цялата гама от негативни чувства към корумпирания, затлъстял и прост отиващ си диктатор.
Предварително е ясно, че от ГЕРБ не може да дойде никаква новина. Номинираният сламен премиер и министри-комици не биха били подкрепени и от най-върлите привърженици на милиционерската партия и това беше някакво предизвестено пошло изпълнение на Тирана. Даниел Митов обяви за потенциални партньори „Демократична България“ и „Има такъв народ“, но и двете парламентарни формации твърдо отказаха отправената им изрична покана (те влязоха в парламента благодарение на твърдата си анти-ГЕРБ позиция), така че освен пълен провал на мандата, не може да се получи нищо друго. Единственото неизвестно беше дали ще се гласува в залата или не, но вероятността да изберат варианта с гласуването беше малка, защото Диктатора не би искал парламентарната демонстрация на изолацията на ГЕРБ (най-малко заради сестринските политически формации в Европейската народна партия). Има журналистически стандарти за прекъсването на програмата на телевизиите и най-важните критерии за такава екстрена мярка са два: важността и (не)очакваността на информацията. В случая и двата критерия не водят към преустановяване на редовната програма, за извънредното включване. Следователно, телевизионният цирк, организиран тази сутрин от завладените български медии трябва да бъде отдаден не на журналистиката, а на подлизурството. А то при настоящата ситуация предполага собственост върху двете големи частни телевизии на Хунтата, а за обществената е ясно, че се владее от един наркотизиран и алкохолизиран Кошлук, свързан с червен телефон с Пеефски и Тирана.

За всеки нормален човек е ясно, че от малоумник не можеш да научиш нищо важно, т.е. прекъсването на обявената телевизионна програма, за извънредно включване от Бункера, е глупаво и е резултат от твърдата хватка на Хунтата върху медиите.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here