Корнела и последният кръстоносен поход

Най-яловият вариант за съставяне на правителство от XLV Народно събрание бе обявен от Президента с връчването на III проучвателен мандат на БСП

58691

Апогеят в кариерата на Корнелия Нинова като лидер на БСП беше спечелването на президентските избори от Румен Радев през м. октомври 2016 г. Оттогава нещата й вървят все надолу. Да не говорим, че този успех се дължеше на отказа на Диктатора да фалшифицира онези избори, защото ако беше решил да ги спечели безумната Цецка, Корнела щеше кротко да отчете поредния неуспех. През м. май 2019 г. имаше избори за европарламент, тогава Хунтата насред „Апартаментгейт“ брутално фалшифицира изборите, като прехвърли част от „активите“ си на ВМРО и те вкараха 2 евродепутати – нечуван успех, който няма да се повтори. Ако си бяха взели всички гласове за тях, ГЕРБ щеше да има много голяма нелогична преднина пред БСП, която можеше да предизвика някои въпроси. През есента на същата година (м. октомври) имаше и Местни избори, на тях Хунтата не можа̀ да се въздържи от фалшификации и това особено силно пролича в столицата. На всички тези избори Корнела а-ха са се обяви за победител, но все нещо не й се получаваше. Разбира се, сред основните причини беше кооперацията „тих труд“ между фирмата-преброител на изборите, избирателните комисии и брокерите на гласове, но няма да е справедливо да отречем приноса на Корнела – особено неадекватно поведение. Тоталната липса на достойнство у тази жена закопава една Столетница. Тя е много по-честна и от агента Гоце, и от въртиопашката СерГЕЙ, и от пияната тояга Миков, но не й достига мъничко достойнство да изобличи корумпираността на предшествениците си. Тяхната развала не касае само БСП, тези мръсници навредиха на цялото общество и точно тази партия е отговорна пред него за безчинствата им. Даже не отивам много назад във времето на БКП, когато Партията е вършела такива безобразия, че още 100 год. доброта няма да са й достатъчни, за да ги изкупи. То пък не е имало и една година с добрини от тези, но нейсе. Тази неискреност на Корнела отблъсква избирателите, уж е нещо ново и непомирисвано, а не казва какво е било старото вонящо минало и с какво ще скъса, как ще поправи щетите и как ще поднесе дълбоко осъзнатите си извинения. На първите парламентарни избори за 2021 г. Корнела понесе поредното страхотно поражение, но изглежда не си е извадила никаква поука. Недостойното отношение към избирателите се отразява на урните. Сега й предстои още по-голям къртосрут, защото неадекватността вместо да намалява се засилва и просташките изпълнения на БСП нарастват.
Онзи ден, при провала на заседанието на парламента, БСП гласува синхронно с ГЕРБ и ДПС. Всички празни приказки за различност само издават неискреността и фалша на БСП и на самата Корнела. От началото на XLV парламент нито едно гласуване на „Има такъв народ“ (ИТН), „Демократична България“ (ДБ) или пък „Изправи се! Мутри вън!“ (ИСМВ) не е било в съзвучие с ГЕРБ или ДПС. Ако са гласували заедно, то е защото Хунтата е подкрепила някакво предложение на „партиите на протестния вот“, а не защото те принадлежат към мрака, където се намира БСП и е в компанията на ГЕРБ и ДПС.

Тези парламентарни избори бяха частично фалшифицирани, тъй като инициативата на ДБ „Ти броиш“ създаде обструкции пред наглото нагласяване на вота от фирмата-преброител, но не можа̀ да се справи с избирателните комисии и с купения вот. Така никому неизвестната, даже пресата не можа да открие нейна снимка, Славена Димитрова Точева (25-та от общо 30 души в листата на ГЕРБ) от III многомандатен избирателен район Варна е получила 68031 преференции, като 6442 от тях са на хартиена бюлетина и само 376 машинно. В същия район, при водача на листата Костадинка, нещата изглеждат така: 4195 на хартия + 1200 от машина = 5395 общо преференции. Трябва да отбележа, че водачът получава преференции от всички, които не са посочили това плюс изрично посочените за него.
Стефан Апостолов Апостолов (22-ри, последен в ГЕРБ листата) на I многомандатен избирателен район Благоевград е получил 94972 преференции, разпределени 8034 на хартия и 1464 от машина. Трябва да се отбележи, че същият кандидат, който е син на прочутия със своята известност кмет на Симитли, на изборите през 2017 г. е получил 6637 преференции (отново е бил последен 22-ри в листата). Като депутат от XLIV Народно събрание, Апостолов веднъж излезе на трибуната като заместващ председателя на спортната комисия и се установи, че този индивид не може да чете, срича, мъчи се, за да произведе смислено изречение, което вече стои пред очите му на хартия.
И така стигаме до абсолютния рекордьор в XXIX многомандатен избирателен район Хасково Георги Тенев Станков, 2-ри от общо 16 кандидати в листата на ГЕРБ, получил 13179 хартиени преференции + 648 машинни = 138283.

За фалшификации свидетелстват не само многобройните грешки на ЦИК, но значително по-красноречив е броят на преференциите за определени кандидати. Няма как да са подадени толкова много без манипулации. Емблематичен е случаят със Славена Точева – тя е толкова непозната на публиката, че имаше проблеми с намирането на нейна снимка, но същевременно около 7 хил. души са я предпочели от листата на ГЕРБ. Водачът на същата тази листа е Костадинка, вярно също отвратителна уличница, но позната на всяко бездомно коте и чиято снимка виси в тоалетната на всеки претенциозен гей-бар. При нормални условия преференциите не могат да надвишат 1000-1200 гласа на парламентарни избори и то за супер популярни личности, всичко над тези 1000-1200 е от Лукавия. Сумата от лъжливите преференции е няколкостотин хиляди, което води до съвсем справедливия извод, че изборите са опорочени. Тези преференции са натрупани по няколко от следните начини: купуване на гласове от спецквартали с магазини за такива продукти; корпоративен вот, където работодател върти камшика и принуждава работниците си да гласуват „правилно“; манипулация на протоколи от СИК4-ове, тъй като има такива, които не са сменяни 20-ина години и въпреки че техните имена се подават от партийните централи, някои от предложените имена отдавна са минали на служба при ГЕРБ, дори да са били подадени от БСП.

Най-важният приоритет

Една от много често използваните глупотевини е именно „важен приоритет“. Явлението се нарича ‚плеоназъм‘ (натрупване на приблизително еднакви значения с различни думи). Други примери са: детски педиатър, риба тон, излизам навън, влизам вътре, безплатен подарък, допълнителни екстри, голям титан, тъп / глупав милиционер5, и много др. Приоритетът означава най-важната задача, цел, назначение. Затова „най-важният приоритет“ е глупава конструкция, правилно да се каже „топ приоритет“, „първи приоритет“, дори „главен приоритет“ или друго, което в групата на ‚най-важните‘ да отличи още по-важни неща или както казват французите crème de la crème – „каймакът на каймака“.
Парламент, избран вследствие опорочени избори, не отразява волята на суверена, а когато той не е крал, а колективно име, то всяко негово действие или решение би наследило порочността. От горепосочените данни може да се види, че хартиените преференции са 20 пъти над машинните, а гласувалите по конвенционалния начин никак не са 20 пъти повече. Вече е ставало дума, че машинният вот обърква много фалшификациите, защото на неговата база могат да се правят неприятни паралели, освен че още не може да се фалшифицира от Хунтата. Пример за нелицеприятни сравнения: за ГЕРБ гласуват предимно с хартиена бюлетина, а по модерния начин гласуват за други партии и то предимно за „партиите на протестния вот“; при хипертрофираните преференции също се наблюдава огромен превес на ретроградно гласуване и т.н. Затова в XLIV Народно събрание Хунтата върна хартиеното гласуване – където може да се правят фалшификации – да се правят! И в крайна сметка бяха направени. Обструкциите пред видеонаблюдението с абсолютно несъстоятелни мотиви, каквито прочее са повечето мотиви на Хунтата, също имаха за цел с помощта на тих труд в СИК-овете да се изготвят изборни протоколи за чудо и приказ. За да бъде подготвена публиката за вечната и неотменима победа на Хунтата на изборите, социологическите агенции бълваха фалшиви резултати и екзит-полове. Дори в деня на изборите екзит-половете сочеха лъжливи резултати до около 17 ч. (преповтарящи проучванията преди изборите), когато дойде сигнал от фирмата-преброител за отказа от нагласяване на крайните резултати. Ех, разбира се, за отказа си за фалшифициране в невероятни мащаби, а не отказ въобще. Тогава е оказа, че ГЕРБ падна с 4-5%, дебелата войвода, комуто екзит-половете даваха 6,2-6,4 та чак 6,7%, рязко се свлече с 3% и остана под бариерата.
Партията на Слави Трифонов иска мажоритарни избори с абсолютно мнозинство в 2 тура, а XLV парламент – не. Партията на Слави Трифонов иска субсидия от 1 лв. за действителен глас, а XLV парламент – не. Партията на Слави Трифонов иска дистанционно гласуване, което е интегралният термин за пощенско и Интернет гласуване, а XLV парламент – не. Партията на Слави Трифонов иска пряк избор на полицейски началници и главен прокурор, а XLV парламент – не. По първите 3 желания на ИТН направи референдум и се оказа, че българският народ също го иска. Простащината за невалидност на референдума може да се припише само на необразованите анализатори. Законът за референдумите беше приет от Хунтата и преспокойно можеха да запишат, че за валидността на един референдум е необходимо да гласуват 120% от избирателите. Кое щеше да ги спре? Да, записали са някакво число малко по-малко от 120%, но недостижимо за техния собствен избор дори, но задължителен за валидност на референдуми.
Времето е такова, че родината е бременна с грандиозни промени, а XLV Народно събрание не е на тяхната висота и желае да увреди бъдещата родилка, защото самото то е порочно заченато. Хунтата заложи множество капани, които щракнаха и опорочиха изборите. Следователно, новите избори стават основна, айде да не е единствена, цел. Нови избори при честни правила обаче. Тогава ще имаме някакво по-вярно отражение на обществените нагласи и XLVI Народно събрание ще е легитимно да взема подходящите решения или поне по-легитимно.
Изборният кодекс е главният документ, който трябва да бъде променен, за да се получи малко повече справедливост в тази изтерзана страна.
Когато, в този знаков момент, като лидер на парламентарна партия посочваш други приоритети: пенсиите, социалната политика и помощта за бизнеса, всъщност излагаш своята собствена интелектуална нищета на показ. Та ти си получила само 43-ма депутати, исторически нисък рекорд. Месианските ти претенции не са просто алогични, те са гротескни.

Последният кръстоносен поход

Според мен предсрочните избори трябва да се поотложат и да се състави правителство, което за няколко месеца да извърши много важни неща, а именно:

  • да има парламент по време на президентските избори и кампанията. Налага се заради по-голяма честност на тези избори, респективно по-голяма легитимност на бъдещия президент
  • да актуализира бюджета, който Хунтата състави безобразно и изхарчи през I тримесечие повече пари отколкото останаха за останалите 3
  • да постави основите на съдебната реформа и най-вече да изхвърли Мола Рам Гешов – това е дълъг процес, чийто основи могат да бъдат положени и по време на парламентарните предизборни кампании да продължава да тече (избор на нови членове на Висшия съдебен съвет от съдиите). Така ще се спестят няколко много ценни месеца, от една страна, а от друга – ще бъдат сложени юзди пред безчинствата на Мола Рам. За купуването на гласове отговаря не само милицията, но и прокуратурата, а когато тя служи на Хунтата – новите избори рискуват да бъдат отново нечестни
  • да се постави началото на демонтажа на задкулисния модел чрез кадрова чистка в огромна част от държавните структури. Поради обективни обстоятелства Октоподът ще запази своите пипала в общинските структури, чиито ресурси не бива да бъдат подценявани. Огромната държавна администрация и учителите подкрепят Хунтата, защото тя богато ги възнагради. Те без големи усилия живуркат и не вършат нищо, а са некомпетентни колкото съветски колхозник от началото на XX в. Поне могат да се изчистят високите етажи. Кадровата метла ще освободи по-ниските нива на държавната администрация и те имат шанс да гласуват по съвест, което ще бъде поредната крачка в посока честни избори
  • задължителна кадрова метла в държавните болници, защото при лекарите положението е трагично. Те не са доволни от Хунтата, но са жестоко притискани от мръсните си началници-прислужници на Диктатора. За пример ще посоча най-големите болници: Александровска (Богов), Военна (Мутафчийски), Пирогов (Балтов), където са назначени шампиони по слагачество и които принуждават служителите си да упражняват корпоративен вот
  • новите министри ще вдигнат завесата на грандкорупцията в техните ведомства, което ще позволи на мирното гражданство да прогледне (евентуално) и на следващите избори избирателите на Хунтата ще имат по-ясна представа кого подкрепят всъщност
  • други не толкова важни, но много полезни реформи. Едно от малоумията е „комисия по ревизията“ на Мая Манолова, която е много полезна, но изисква по-дълъг парламентарен живот, а сега просто е пунта-мара. Междувременно кабинетът, излъчен от XLV Народно събрание, освен горепосоченото може да извърши съвместно със законодателния орган (ако успее да постигне съгласие, разбира се) може да направи няколко много полезни неща: комисия за разследване на милиционерското насилие, която да експонира мръсниците-милиционери, позволили си побои над граждани, което ще е за урок на бъдещите насилници; смяна в демоничната Комисия за защита на конкуренцията, препълнена с непълноценни хора и прислужници; една комисия, заслужаваща тотална подмяна е Комисията за защита на лични данни, която извърши много безобразия преди изборите, а и по отношение свободата на словото. Тези идиоти са напълно несъстоятелни. Друга колатерална промяна може да бъде в Съвета за електронни медии, където седят манекенки на глупостта и корупцията.

Наистина няколко месеца трябват, за да се постигнат много по-честни избори и за да се избегнат други кризи. Разбира се, голяма част от нещата могат да бъдат свършени от служебно правителство, но то има 2 много силни ограничения: хоризонтът му е твърде кратък и няма парламентарна подкрепа. Затова XLV Народно събрание трябва да излъчи кабинет с ясен мандат: по отношение на продължителност на неговия живот и по отношение на извършваните действия.
Шанс за съставяне на правителство в XLV парламент имаха:

  • ИТН, но се отказаха, за да се запазят чисти за предстоящата мисия
  • ДБ, които имат много ясна програма, включваща наистина най-важните неща от Дневния ред на обществото. Съдебна реформа и икономика. Малко се поизложиха с изхвърлянето на Мола Рам Гешов, заради нетърпеливия си спонсор „Разградският гризач“ и поеха по други задачи, но кой не греши? Налага се да получат подкрепа от БСП и не знам доколко приемливо за избирателите им е това, но политиката и справедливостта искат жертви. Подкрепата от ИСМВ е сигурна, а тази от ИТН не е невъзможна, защото само ще подкрепят „партия на протеста“ без да измърсят ръцете си
  • ИСМВ, която ще преодолее недостатъка при ДБ, защото двете основни фигури (Татяна Дончева и Мая Манолова) са екс-БСП и Партията може с лекота да реши да играе ролята на майката, вместо на мащехата. За ИТН нещата стоят аналогично като с ДБ, а самите ДБ нямат проблем да ги подкрепят, защото са партии на протеста и все пак не са БСП.

Следователно, III проучвателен мандат не трябва да е формално връчен, а да има шанс за съставяне на правителство. От 3-те възможности: БСП, ДБ и ИСМВ, най-ялова е БСП. Тя никога няма да бъде подкрепена и на този етап от развитието на събитията това е безпощадно ясно. Формалното му връчване на Корнелия Нинова може и да й помогне малко да се пофръцка пред застарелите си избиратели и да им внуши какво велико достижение са успели ЗАЕДНО да постигнат като я направят „Мис Парламент май 2021“, но нито милиметър повече. Ще провалят мандата, а оттам и цялото XLV народно събрание. Естествено, за това ще се окажат виновни „безотговорни елементи“, които „нямат опит“, „не са зрели“ и т.н., че да подкрепят дългогодишната неадекватна лидерка на наследницата на Компартията. Това ще е последният Кръстоносен похот6 на Корнела в опит да прелъсти неверниците да повярват в нейната хуманна и справедлива религия, но ще си разбие главата о скалите.

Бележки

  1. Грандиозно разминаване в сумата. 6442+376=6818, но дадените числа са от официалните резултати на Централната избирателна комисия (ЦИК). Незнайно как, но за Славена са изчезнали 15 преференции в крайната сума.
  2. Сумата от 2 числа, завършваща на 4 би следвало да завършва на 8, а не както е посочено тук на 7, но това пак са официалните резултати на ЦИК.
  3. В този коментар разглеждам само 3 случая на чутовни преференции и във всичките откривам грешка в официалните резултати на ЦИК. Тук вярната сума е с 1 нагоре.
  4. Секционни избирателни комисии.
  5. Шега. Алюзия, че всеки милиционер е глупав или тъп.
  6. Неправилно изписан „поход“, за да се получи алюзия и с горното за Мис Парламент и по този начин игра на думи.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here