Магнитски освобождава България

Американското финансово разузнаване наложи санкции на Пеефски и Божков. Магнитски – освободителят на България от корупционно иго

32539

Вчера американското финансово разузнаване обяви имената на шестима българи, замесени в корупция, по глобалния Закон Магнитски (прессъобщение тук). Корупционната шесторка е: Васил Божков – добре известен бизнесмен от прехода, носещ гордия прякор „Черепа“; бизнесът му беше свързан основно със строителство чрез обществени поръчки до идването на ГЕРБ на власт, след което основно остана хазарт. Делян Пеевски „Шиши“ – не може да бъде наречен бизнесмен, защото повече прилича на главатар на банда разбойници, които със сила придобиват чуждо имущество; силно свързан с ДПС и депутат от тази прогнила партия, която беше прогнила и преди него, но той затвърди този имидж; медиен император, завладял първоначално вестниците и тяхното разпространение, а впоследствие и телевизии чрез удавянето им в парични средства. Александър Манолев – бивш зам.-министър на икономиката в правителството на ГЕРБ (Борисов III) и като такъв дълбоко и непоправимо корумпиран като всички негови членове; прочул се с аферата „Къщи за тъщи“. Петър Харалампиев и Красимир Томов – бивши председател и съответно главен секретар на Агенцията за българите в чужбина; продавали българско гражданство на чужденци, като основният проблем е неглижирането на факта, че някои от тях са международни престъпници и терористи. Илко Желязков – настоящ зам.-председател на Бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства; верен съратник на Пеефски в държавните институции; преди това е бил в енергетиката и сигурността; изключително глуповат и неясен субект.

Бойко Борисов – корумпираният политически лидер

От цитираното прессъобщение може да се направи еднозначен извод, че Бойко Борисов е корумпираният лидер на партия, неспоменат поименно, но записан ясно. След преамбюл, имената на засегнатите и мотивите на САЩ за тяхната отдаденост в борбата с корупцията, следват кратки мотиви за всеки един от засегнатите, като се започва с Васил Божков. Ето какво гласи прессъобщението в тази му част, след вътрешното заглавие „Васил Крумов Божков и неговата мрежа“: «Васил Крумов Божков (Божков) е български бизнесмен и олигарх, корумпирал високопоставени правителствени служители1 на няколко пъти. Тези високопоставени чиновници2 включват настоящ партиен лидер и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта». Ето как се стига до името на Бойко Борисов в прессъобщението, където кумулативно за този човек е казано:

  • „високопоставен правителствен служител“ – на тази дефиниция отговарят: премиерът, вицепремиерите, министрите, евентуално зам.-министрите и главен секретар на Министерски съвет
  • „неколкократно“ – това означава наличието на данни за даване на подкуп повече от един път (точно Васил Божков публикува банкови извлечения за изтеглени пари в брой, предназначени за даването на подкуп на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова, съгласно неговите свидетелства; банковите документи сочат, че това е ставало „на няколко пъти“)
  • „настоящ партиен лидер“ – сред споменатите от Божков (припомням, че се намираме в онази част на прессъобщението, която се отнася точно за него3) лица има един-единствен партиен лидер – Бойко Методиев Борисов. Точно същият човек отговаря и на останалите посочени по-горе критерии в пълна степен. Нещо повече, в България към датата на прессъобщението няма въобще друг човек, който да отговаря на 3-те критерия едновременно и който да е свързан с Васил Божков.

Магнитски – освободител на България

Агенцията за контрол на чуждестранните активи с принципал Министерство на финансите на САЩ, наложила санкциите на „Шесторката от България“, работи в много тясна връзка с Агенцията за тероризъм и финансово разузнаване към същото министерство. Това всъщност са 2-те агенции в политическата система на САЩ, които се занимават изключително с финансово разузнаване. Данните, с които разполагат, са невероятни по своя обем и качество. Няма да е пресилено да се каже, че никой друг в света няма толкова информация, колкото тези 2 американски агенции. Информацията им е 100% достоверна и не подлежи на съдебен контрол, нито в САЩ, нито другаде. На съдебен контрол обаче подлежат част от последствията от това решение и по-точно – конфискацията на активи. Сега всичко, собственост на посочените лица и под юрисдикцията на САЩ, ще стане собственост на американския народ.
Това е зловещ шамар върху българския народ, който кротува достатъчно дълго, докато банкянският селянин беснееше над бащиното му огнище. Това е зловещ шамар и върху Европейския съюз и особено върху еврокомисията Юнкер, която така хвалеше Буци за неговите успехи в борбата с корупцията, че даже даде положителен доклад по ‚Механизма за сътрудничество и проверка‘. Междувременно Комисията Фон дер Лайен предлага България да стане част от Шенген. Ами как да стане това, като Нидерландия и Франция отдавна казват, че България има страхотен проблем с корупцията и докато не го реши – няма да влезе. Европейските плужеци, които заради гласа на България в съответните институции, правеха недопустими компромиси, сега са изправени на подсъдимата скамейка заедно с Буци от Бункера.
България постави нов световен рекорд – осветляване на 65 нарушители на глобалния Закон Магнитски – физически и юридически лица. Другият рекорд се държи от 2014 г. от френската банка БНП Париба със санкции за почти $9 млрд. (прессъобщение тук), но той се отнася до размера на наказанието, а не до брой наказани, където ние сме първенци с цели 65.
Вероятно ГЕРБ ще започне офанзива с обвинения към Корнелия Нинова или пък Сергей Станишев (формално и двамата са партийни лидери, единият на българската социалистическа партия, а другият на европейската), но не са „високопоставени правителствени служители“, но това е от предходното изречение на американското прессъобщение и ГЕРБ няма да го вземе предвид.

Американците освободиха България от руското робство и това на тяхната V колона у нас. Русия с всички сили подкрепяше този корумпиран лидер и неговите правителства. Той им отвръщаше като подкрепяше с всички сили всички руски проекти у нас и в Европа. Даже позволи на Путин и компания да превърнат България в плацдарм на руското разузнаване.

Предстоят избори, крайно време е българският народ да се събуди, защото вече е освободен от друг народ, и да покаже на що е способен.

Бележки

  1. В английския текст се употребява government officials, което често неправилно се превежда като „държавни служители“ или „държавни чиновници“. На английски език това не са просто „служители“, а „отговорни фактори“ или „високопоставени служители“, защото official означава нещо много повече от обикновен служител. Смисълът му е на фактор, способен да взема отговорни решения, задължаващи институцията, която представлява, т.е. решения от името и за сметката на представляваната институция.
  2. Използвам „чиновници“ като синоним на „служители“.
  3. Ако бяхме в частта с Пеефски нещата щяха да са по-различно, защото имаме и други лица, отговарящи едновременно поне на 2 от 3-те критерия: първо, на „настоящ партиен лидер“ отговарят и Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО) и Валери Симеонов (лидер на НФСБ); второ, те бяха вицепремиери (Симеонов до м. ноември 2018 г.) и в този смисъл отговарят и на „високопоставени правителствени служители“; не знаем нищо за критерия „неколкократно“, но можем да презюмираме, че Каракачанов и Симеонов могат да отговорят и на него.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here