Единствената честна партия

Липсата на опит у политическа партия „Продължаваме промяната“ е предимство

44925

В изборната нощ (02.10.2022 г.) имаше една партия, която се открои от всички останали с достойното си поведение. Тази партия е „Продължаваме промяната1“. Не се скри и ръководството на политическа партия „Възраждане“ в лицето на нейния авторитарен лидер – Костадин Костадинов, което също може да се отчете като някакъв позитив, макар и на уродливо образование с уродлив начин на финансиране и цели. Асен Василев и Кирил Петков излязоха да благодарят на избирателите и да признаят поражението си в условията на едни относително нечестни избори, организирани от правителството на Румен Радев с премиер Гълъб Донев. Асен Василев в стила на най-добрата западна практика, поздрави победителите и им пожела успех като дори ги поласка с думите „вашият успех ще бъде успех за цяла България“ (сигурен съм, че в тези думи няма вложен милиграм ирония). В абсолютен контраст с поведението на Харвардци е поведението на „големия победител“, който като плъх се укри в Банкя и не можа да се дотъркаля пред публика няколко дни. Скриха се от „Демократична България“ (ДБ) и Цола Драгойчева (БСП). Докато подобно поведение е характерно за БСП, то от ДБ не се очаква подобно мишкуване. Явно готвят нещо задкулисно.

Избори, организирани сякаш от Буци

Добре познатата практика от мафиотски организираните избори с невероятно количество преференции за откровени мошеници и матахарита се повтори на 02.10.2022 г. През миналата година имахме 3 парламентарни избора:

  1. На 04.4.2021 г. – организирани2 от Хунтата (премиер: Бойко Борисов, министър на вътрешните работи: Христо Терзийски). Имаше триумф на преференциите. Тогава Стефан Марков (втори в листата на ГЕРБ за многомандатен избирателен район (МИР) Хасково), чието име изскочи в аферата „Капитан Андреево“ в началото на т.г., получи невижданите 13828 преференции (водачът на листата Делян Добрев има само 1338, а без посочена преференция 8720; всички подадени гласове за ГЕРБ от този МИР са 41192)
  2. На 11.7.2021 г. – организирани от служебното правителство „Стефан Янев 1“, министър на вътрешните работи – Бойко Рашков. Относително нечестни избори, но все пак много по-честни от априлските. Сред рекордьорите по „народна любов“ отново трябва да забележим Стефан Марков от Хасково с 3676 преференции (водачът на листата Делян Добрев има само 1783, а без посочена преференция 9161 от подадени 22508 гласа за ГЕРБ от този МИР); не може да не направи впечатление спадането на преференциите за Марков около 4 пъти при гласове за ГЕРБ наполовина
  3. На 14.11.2021 г. – организирани от служебното правителство „Стефан Янев 2“, министър на вътрешните работи – Бойко Рашков. Относително най-честните избори. Не можем да свалим от призовата стълбица Стефан Марков от Хасково с 2997 преференции (водачът на листата Делян Добрев има 1353, а без посочена преференция 10486 от подадени 18642 гласа за ГЕРБ от този МИР); тук имаме пропорционално спадане с около 1/5 в преференциите на Марков и гласовете за ГЕРБ
  4. Относителният дял на подадените преференции за участника в аферата Капитан Андреево в общия дял подадени гласове за партийната листа през 3-те избора за парламент през 2021 г. се движи така: 34%, 16%, 16%; в същия ред делът на непосочилите преференция е: 21%, 41%, 56%; спрямо водача на листата, шампионът по избирателни предпочитания има повече: 10.3 пъти, 2.1 пъти, 2.2 пъти преференции.

На току-що проведените избори (02.10.2022 г.) нещата изглеждат така:

  • Организатор на изборите е служебното правителство на Румен Радев с премиер Гълъб Донев и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. За листата на ГЕРБ в МИР Хасково са подадени 21207 гласа
  • За водача на листата в МИР Хасково (Делян Добрев) са посочени 2155 преференции, а за втория в листата (Стефан Марков) 4617; непосочилите преференция, гласували за ГЕРБ в област Хасково, са 8932
  • Преференциите за Стефан Марков като относителен дял са 22%, а непосочилите са 42%; съотношението Стефан Марков / Делян Добрев по отношение на преференциите е 2.1 пъти.

Видно от горепосочените числа изборите от 02.10.2022 г. са били по-честни само от тези, които сам организира Буци (на 04.4.2021 г.), но по-нечестни от изборите и на 11.7. и на 14.11.2021 г. Основанието ми да заявя това се корени в съвсем логичната теза, че натрупването на преференции в определени кандидати е ясно доказателство за манипулиране на вота. Причината за това е много проста – няма логични мотиви за съсредоточаване на толкова много симпатии към кандидата Стефан Марков например, освен получаването на някакъв стимул от посочващите. Специално този човек с нищо не е допринесъл за никакво положително развитие на каквато и да е област от действителността, освен организираната престъпност. Логично неговото име изскача от корупционното блато Капитан Андреево (впрочем служебното правителство Гълъб Донев днес уволни шефа на БАБХ3 – Христо Даскалов, който активно участва в разобличаването на престъпната схема). Този акт на действащото служебно правителство също свидетелства за симбиозата между Румен Радев и мафията, която се завръща с пълна сила още преди да е сформирала редовно правителство.

Призивите за редовно правителство на мафията

Едно от най-видимите доказателства за принадлежност към мафиотското управление, олицетворявано в последното десетилетие от Буци, е призивът за сформиране на редовно правителство в XLVIII парламент с мандата на ПП ГЕРБ или по изключение – с 3-тия мандат. Сам ръководителят на Шайката публично се отказа от всичко само и само да имало правителство с неговия мандат. Ако бяхме паднали от планетата Марс и бяхме гледали умилителното поведение на Бойко Борисов по телевизията в ответ на проведените на 02.10.2022 г. парламентарни избори, неминуемо щяхме да си представим как отговорността за съдбините на Народа е изгонила съня от главата на плешивия и надебелял Вожд, как той се върти в Банкя като кит на сухо, как блъска нощното си шкафче в стената, как отваря и с ритник затваря чекмеджето му. И всичко това вИМЕТО НА НАРОДА4. Подобна страхотна загриженост можем да открием само у Румен Радев, който с отвращение назначава служебни правителства в служба на мафията. Румен така се е уморил, че не може да понася повече това и иска редовно правителство на ГЕРБ, само ако може да се брандира с някой по-приемлив етикет като „на националното спасение“, „за изкарването на свръхтежката зима на 2022 г.“, за да не се превърне в зимата на нашето недоволство, или пък „правителство на националното спасение“, или някаква друга мръсотия. Тези хора, отдали себе си на добруването на Народа, винаги могат да измислят някоя хитрина, с която да пакетират извънредната нужда от съставяне на правителство. Клетвите за огромните загуби по ПВУ5 могат да убедят само голям идиот, че тези пари са предвидени за обикновените хора. Мафиозите искат да убедят обществото, че самото то много ще загуби, ако доновете не направят правителство, но не споменават, че на отрупаната с евро маса са сложени прибори само за Тях, с техните любими олигарси и с техните обръчи от фирми. Единствено в този вой има някаква доза искреност, тях наистина ги боли за тези пари, които с несдържан плам искат да усвоят.

Поздрави за единствената честна политическа партия

4П нямат опит в българската политика и точно тази е причината да са най-честната партия. Липсата на опит има своите недостатъци и те ги изпитаха на гърба си. Направиха много грешки по време на управлението на правителството на Кирил Петков в областта на шуробаджанащината и още се намират в нейния плен, но кому да се опрат, кому да имат доверие сред толкова много кърлежи освен на приятелите си? Може и да е шуробаджанащина, но е напълно разбираема. Ако се бяха опрели на някой с опит, то непременно щеше да е корупционен и щяха да се овъргалят в най-голямото българско блато – корупционното.
Достойната позиция за неучастие в преговори с мафията ги издига на най-голяма висота. Това са хората! Има ли грешка – има и прошка. На предсрочните избори мнозина сгрешихме и не ги подкрепихме заради проявената от тях байганьовщина във властта, но впоследствие те показаха, че са от друго тесто, с харвардска закалка и са много по-добри от т.нар. „традиционни партии“, които като тлъсти котараци обикалят трапезата и се чудят как да седнат, за да се наплюскат до пръсване.
Призивите на нечестивите за участие в правителство на спасението издава нечестивостта на призоваващите. Всякакви лекари на обществото описват апокалиптични картини в случай на нови предсрочни избори. Да, картината може и да е апокалиптична, но при преговаряне с мафията. Все едно Вито Корлеоне да се оттегли от преговори, които да бъдат провеждани от Сони, Майкъл или Том Хейгън. Излизането на Бойко Борисов от каквито и да било преговори от името на ГЕРБ налага те да бъдат проведени от негови марионетки – Томислав, Къдравата Сю, Десислава Атанасова, Йорданка Фандъкова, Простата кърдажлийска п*тка, Костадинка, Вежди или др. мошеници. Нали всички тези одиозни личности са подбирани лично и са слуги на Буци. Кой в тази милиционерска партия е честен? Има ли дори един такъв? Това е толкова смешно! Та нали това са тези хора, които са крепели режима на Хунтата, за да получават някакви огризки, защото са напълно неспособни. За престъпното 12-год. управление не е и не може да бъде виновен само Буци. Може и да е главният виновник, но далеч не е единственият. Има помагачи, които сега биват избутвани напред, за да излъжат общественото мнение. С тези ли отрепки трябва да преговарят от 4П?
Достойното поведение на Асен и Киро след изборите на 02.10.2022 г. измива срама от челото им за 7-месечното им управление и на следващите предсрочни избори всички ние, българските избиратели, ще можем да се поправим. Колкото по-скоро са тези избори – толкова по-добре. Дотогава мафията, която в момента има двама вождове – Борисов и Радев, не бива да бъде допускана до властта. Голямата им цел е докопването на средствата от ПВУ, за което им е необходим парламент. Ако беше въпросът само до правителство – и сега Радев и Борисов щяха да си делнат парите.
И досега представители на мафията „изобличават“ 4П, които били сами поставили условия в ПВУ да бъде проведена съдебна реформа и да се прочисти политическата класа, за да се получат парите. За всички тези „дълбоко финансово загрижени“ люде това било недопустимо – по-добре било да получим парите, които да потънат корупционното блато. Най-висшата им цел е получаването на парите, а не ефективното им изразходване. Затова и сега двамата донове Румен Радев и Бойко Борисов искат да се включат в разпределянето на средствата на всяка цена. Трябва им парламент, а заради него и редовно правителство.

Бележки

  1. Съкращавана по-долу 4П.
  2. С известна доза условност при употребата на глагола „организирам“, защото се счита, че това е дейност на изборната администрация, а не на изпълнителната власт. Разглежданията тук обаче касаят предимно резултатите от действията на правителството, затова и употребата на цитирания глагол.
  3. Българска агенция по безопасност на храните.
  4. Графолична игра „в името“ е изписано като „вимето“ (млечен орган на крава например).
  5. План за възстановяване и устойчивост.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here